-
Lalvin DV10 gær er fremstillet af Lallemande i Canada, og anvendes primært til fremstilling af hvidvin, rosevin, cider samt diverse mousserende vine. Gæren får også indkapslet som Proelif gær fra Proenol i Portugal, der grundet indkapslingen ved anvendelse i den 2. mousserende gæring ikke behøver riidling før før fjernes ved halsfrysning og degorgering.
DV10 gæren kan købes i 500 g vakumpakket folieposer til KUN 350 kr for forlænget holdbarhed i uåbnet tilstand, eller købes/opbevares i mindre portioner på 10, 50, 100, og 250 gram i køleskab eller nedfrosset (-20 grader) for forlænget holdbarhed i Kartell plastbøtter med lufttæt inderlåg. VinoSigns har stor erfaring i anvendelse af DV10 gær både til ciderfremstilling, til fremstilling af hvidvin, rosevin, og mousserende vine, samt til frugtvinfremstilling. Læs mere om DV10 gærens anvendelse og opbevaring her: Lalvin DV10 .
Lalvin DV10 sælger ekstraordinært hos Vinosigns i 5 afvejede mængder – 10, 50, 100, 250, 500 gram – i hygiejniske robuste plastik-container for opbevaring i køleskab eller fryser.
Pris 1 kr/gram eksklusiv emballagenSe DV10 datesheet her :DV10
406,25 DKK365,65 DKK -
Lalvin DV10 gær er fremstillet af Lallemande i Canada, og anvendes primært til fremstilling af hvidvin, rosevin, cider samt diverse mousserende vine. Gæren får også indkapslet som Proelif gær fra Proenol i Portugal, der grundet indkapslingen ved anvendelse i den 2. mousserende gæring ikke behøver riidling før før fjernes ved halsfrysning og degorgering.
DV10 gæren kan købes i 500 g vakumpakket folieposer til KUN 350 kr for forlænget holdbarhed i uåbnet tilstand, eller købes/opbevares i mindre portioner på 10, 50, 100, og 250 gram i køleskab eller nedfrosset (-20 grader) for forlænget holdbarhed i Kartell plastbøtter med lufttæt inderlåg. VinoSigns har stor erfaring i anvendelse af DV10 gær både til ciderfremstilling, til fremstilling af hvidvin, rosevin, og mousserende vine, samt til frugtvinfremstilling. Læs mere om DV10 gærens anvendelse og opbevaring her: Lalvin DV10 .
Lalvin DV10 sælger ekstraordinært hos Vinosigns i 5 afvejede mængder – 10, 50, 100, 250, 500 gram – i hygiejniske robuste plastik-container for opbevaring i køleskab eller fryser.
Pris 1 kr/gram eksklusiv emballagenSe DV10 datesheet her :DV10
125,00 DKK112,50 DKK -
Fødevarergodkendt flasketrykmåler. Kvalitetsflaskemanometer, såkaldt aphorometer, fremstillet i Italien i aluminium. Måler 0-10 bar. Let at monterer ag afmontere. Kan være monteret på liggende flasker,
Webshoppen er fortsat under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for priser og eventuelle spørgmål.
875,00 DKK -
Desværre findes der endnu ikke en håndbog på dansk i fremstilling af mousserende vine.
Den må jeg jo så se at få skrevet!.
“Making Sparkling Wines” er skrevet af to erfarne vinmagere i fremstilling af mousserende vine.
Bogen indeholder også – ud of de mousserende druevine – en række forskrifter for fremstilling af mousserende frugtvine, fra f.eks. pærer, æbler, rabarber, ribs, solbær, hindbær m.fl.Bogen er opdelt i 15 kapitler, og er på blot 122 sider med et godt index, der gør bogen godt også som opslagsbog.
Samme bog findes også i en tidligere 1995 version, som jeg på udsalg (på lager) til 100 kr plus leveringsomkostninger (se andet billede).
200,00 DKK -
Lallemand/IOC fremstiller ligesom Chr-Handen en syrerestistent stamme af Oenococcus Oeni – kaldet Inobacter – specielt beregnet til sure basisvine med en pH > 3.2 (og pH >2,9) samt til malolaktisk behandling af sure mousserende vine som f.eks. Champagne og visse cider-typer..
Inobacter fås på bestilling i portioner til behandling af 2500 L, 10000 L, 50000 L, 100000 L og 200000 L vin.
Hvis man har behov for at behandle mindre portioner en 2.500 L henvises til Viniflora CH-Sparta, som fås til eksperimentelle små forsøg på 25 L og 300 L samt til 5000 L (Sælges dog ikke længere af Vinosigns – grundet behov for opbevaring ved under knus 45 grafer). En andet grund til at forlade Chr-Hansens malo-kulturer er deres ringe sulfit resistens på max 35 mg/l TSO2
Ved særlige grundvine med indhold af total sulfit over 50 mg/L (TSO2) henvises til Oenofrance/SOFRALABS product “Vitilactic BL01 starter”, der også er beregnet til de sure grundvine med pH<3.2, men har en endnu større TSO2 resistens på up til 75 mg/L TSO2 : fiche_produit_vitilactic_starter_bl_01
Læs mere om Inobacter her: Inobacter IOC
Datablad om Inobacter her: FT INOBACTER (EN)
ba4e1862420e7c06ce845beaef76face723f4990Læs om IOC specialproducter til mousserende vin her: Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf1.562,51 DKK -
Speidel’s hydropressse (20, 40, 90, 180 L) er alle “default” monteret med en 3 bar AFRISO sikkerhedsventil der ikke er regulerbar. Det gør det meget vanskelig at regulere det aktuelle tryk i gummiballonnen, Skal man fremstille druemost til mousserende vine, er det imidlertid ret vigtigt at druerne presses ved relativt lavere tryk, uansat og der anvendes helklassepres (mest almindeligt anvendt til mousserende vine), elle afstilkede druer. Surhedsgraden i druemosten er højest (pH lavest) ved lavere tryk end 3 bar. Derfor er det ideelt til mousserende vin at presse ved lavere tryk oftest 1-1,5 bar, der i Cuveén giver en højere surjedsgrad. Druesaft fremstillet ved højere tryk og betydelig højere pH (ofte pH fra 3.4-3.8), som er uegnet til fremstilling af mousserende vine fremstillet enten ved flaskegæring /2. gæring på flaske) eller i tryktanke. (Charmat-metoden)-
Med den her viste PRV ventil monteret på vand-indgangssiden, er det muligt helt præcist at regulerte trykket på din hydropresse. Alternativt kan man ogsp udskifte AFRISO sikkerhedsventilen som Spiedelpressen har, men en anden type regulerbar AFROSO sikkerhedsventil Model MSN (se mere om denne på VinoSigns hjemmesiden).
Der findes en langt række forskellige PRV ventiler af forskellige fabrikater fra g.eks. Goshge, Watts, Relience, Jet-range, Ivbar etc). Vi har valgt Reliance da det medfølgende manometer på 0-2 bar er bedst egnet til en præcis indstilling af trykket i hydropressens gummiballon..
397,73 DKK -
En guldgruppe af en fagbog (håndbog) for de der vil lave kvalitets mousserende vin og cider. Lær her at gøre det HELT rigtigt fra A-Z, og lær samtidig at forstå hvert enkelt trin til bunds, så intet er overladt til tilfældigheder.
Denne professionelle håndbog (på fransk – og desværre ikke oversat til engelsk) udkommer i første oplag i 2010,, men findes også i 2. oplag fra 2016. Bogen ert er fra 2. oplag.
Der er her tale om en ekstremt professionel håndbog skrevet af en af Moët et Chamdons meste erfarne ønologer Brune Duteurtre. Bogen har alt med om fremstilling af mousserende vin, og det er endnu ikke lykkedes mig – at finde en problemstilling, der ikke er professionelt behandlet i denne håndbog – helt ud til den yderste detaljer.
Således er alle trin i fremstilling af mousserende vin gennemgået og forklaret (på fransk) så intet elængere er overladt til tilfældigheder. Alt er nøje forklaret og beskrevet.
Ingen anden bog er lignende detailjerede beskrivelse af hvert enkelt trin i Methode traditionelle, selv den svære malolaktiske gæring på sure grundvine er iuddybende forklaret (Pied de Cuvée metoden for adaptation), og ligeledes der den vigtige gør adaptation til grundvinen der er helt afgørende for succesful 2. gæring på flaske og i tryktanke, gennemgået meget grundigt og forklaret.
For den professionelle mousserende vinproducent og ciderproducent burde denne bog væøre obligatorisk læsning – og Goggle translate kan jo hjælpe med at oversatte fra fransk til engelsk eller dansk, hvis det skulle være nødvendigt, men vi har vel alle lært lidt fransk i skolen…
Få et resume på engelsk af “Methode Traditionelle” her :
IOC P.-Y.- Bournarais – PROTOCOL-SPARKLING-WINE2.187,51 DKK -
Speidel’s hydropressse (20, 40, 90, 180 L) er alle “default” monteret med en 3 bar AFRISO sikkerhedsventil der ikke er regulerbar. Det gør det meget vanskelig at regulere det aktuelle tryk i gummiballonnen, Skal man fremstille druemost til mousserende vine, er det imidlertid ret vigtigt at druerne presses ved relativt lavere tryk, uansat og der anvendes helklassepres (mest almindeligt anvendt til mousserende vine), elle afstilkede druer. Surhedsgraden i druemosten er højest (pH lavest) ved lavere tryk end 3 bar. Derfor er det ideelt til mousserende vin at presse ved lavere tryk oftest 1-1,5 bar, der i Cuveén giver en højere surjedsgrad. Druesaft fremstillet ved højere tryk og betydelig højere pH (ofte pH fra 3.4-3.8), som er uegnet til fremstilling af mousserende vine fremstillet enten ved flaskegæring /2. gæring på flaske) eller i tryktanke. (Charmat-metoden)-
Med den her viste PRV ventil monteret på vand-indgangssiden, er det muligt helt præcist at regulerte trykket på din hydropresse. Alternativt kan man ogsp udskifte AFRISO sikkerhedsventilen som Spiedelpressen har, men en anden type regulerbar AFROSO sikkerhedsventil Model MSN (se mere om denne på VinoSigns hjemmesiden).
Der findes en langt række forskellige PRV ventiler af forskellige fabrikater fra g.eks. Goshge, Watts, Relience, Jet-range, Ivbar etc). Vi har valgt Reliance da det medfølgende manometer på 0-2 bar er bedst egnet til en præcis indstilling af trykket i hydropressens gummiballon..
750,00 DKK -
IOC’s PVPP – polyvinyl-polypyrrolidon – er et additiv til mousserende vine, frugtwine og cider, der forebygger oxidation ved langtidsopbevaring, samt etr klarificering middel, der kan fjerne uønskede polypholiske bitterstoffer i mousserende vinde
PVPP anvendes mest i fremstilling af Champagne,, Prosecco, Cava, og mousserende frugtvin samt i ciderfremstilling. PVPP fås som uopløseligt pulver og som granulat i pakninger på 100 gram, 1 kg, 5 kg og 10 kg poser. 1 kg pakningen haves på lager.
Maksimal dosering: 80 g/hL, svarende til en anvendelse af-100-800 gram pr. 1000 L
Se IOC PVPP powder databladet her: FT PVPP POUDRE (EN)
Se IOC PVPP granulat datablader her: FT PVPP GRANULES (EN)500,00 DKK