Sort By:
View:
  • Viniflora CH-Sparta er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke ved extremts lavt pH ned til pH 2.9 og ved højt alkoholindhold. Dette er intet mindre end en verdensrekord.
    Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakteriekulturer til levnedsmiddelindustrien, 
    Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora-Sparta virker helt ned til pH 2.9. See også ViniFlora CH-11 som også virker i et sur miljø fra pH 3.0, og op,  og også ved temperaturer helt ned til 14 grader..
    Ved en malolaktiske behandling  omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger.  Rødvine såvel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber.  Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse.

    PS_Viniflora_SPARTA__712696_EN

    PI_GLOB_Viniflora_SPARTA__712696_EN

    SPARTA™_One pager_EN

    SPARTA™_Concept Presentation_EN

    3.125,00 DKK
  • ATTENTION: pH-test strips som disse fra Bartovation er den absolut simpleste og hurtigste måde at måle surhedsgrad (pH) på

    Surhedsgrad i most og vin kan måles på forskellige måde, men volder tit problemet, grundet vanskeligheder med at vedligeholde og kalibrere pH-meter elektroder. Derfor er Quicktest for pH- maling populære, men desværre er særligt præcise.

    Surhedsgraden i en most eller vin er inddirekte afhængig af syresammensætning og syreindhold., men forskellige syre som vinsyre, æblesyre og mælkesyre, er ikke samme indvirkning på den samlede pH-værdi, idet syrene har forskellige pKa-værdier (syrestyrke)

    Den generalle surhedsgrad kan måling med forskellige typer af Quick test og teststrimler, så som  Accuvin pH-strip med filter pad (til fjernelse af farvestoffer), Vinferme pH-strip og her Bartovation pH test strip.

    Disse teststrip er hurtige og særdeles lette at bruge, men ikke særligt præcise, og virker dårligt i stærk farvede vine, (F-eks. rødvine).   Alternativt til disse Quick test kan surhedsgrad 8pH) , måles med et klassisk pH-meter (Lab-top, håndhold etc) , der er en a,perimetrisk eller potentiometrisk elektrisk måling med en H+ følsom glaselektrode. 

    pH-metret får i hobby format (svømmebassin pH-metre, og akvarie pH metere) til lave priser (fra 200 kr), mens mere stabile og robuste hobby-pH metre koster noget mere (500-1000 kr), for ikke at tale om professionelle laboratorie PH metre der koster fra 1000-5000 kr, men så også holder i mange ås , hvis de behandles og opbevares korrekt (aldrig tørt eller i demoniseret vand, men altid i bugger).  profesionelle pH metre skal kalibreres dagligt overfor standard buffer  med ledt pH-værdi (pH 7, pH 4, og pH 9 typisk i 3-point kalibrering.  Da drue- og frugt most  oftest ligger pop stærkt sure pH værdier imellem pH 2.0-3.0 , bør man også foretage en kalibrering ved pH 2.0, hvad de professionelle instrumenter er bygget til.

    For du der vil vide lidt mere om de mange mulige former for pH-mpling fra teststrip, pH-metre, til enzymatiske og FTIR pH målinger, henvises til en kommende VinoSigns PostCast i serien fra Drue til Glas” som uploades på www.vinosigns.dk hejmmesiden (Home-frontsiden)
    Vi henviser også til artikler i Vinpressen skrevet for år tilbage om Analyse 1 og Analyse 2, som et review over på det tidspunkt alt eksisterende måleudstyr til most og vinanalyser.

     

    .

     

     

    BARTOVATION hjemmesiden ses her: https://bartovation.com
    ACCUVIN hjemmesiden se her: www.accuvin.com

     

     

    400,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev