400,00 DKK

In Stock

ATTENTION: pH-test strips som disse fra Bartovation er den absolut simpleste og hurtigste måde at måle surhedsgrad (pH) på

Surhedsgrad i most og vin kan måles på forskellige måde, men volder tit problemet, grundet vanskeligheder med at vedligeholde og kalibrere pH-meter elektroder. Derfor er Quicktest for pH- maling populære, men desværre er særligt præcise.

Surhedsgraden i en most eller vin er inddirekte afhængig af syresammensætning og syreindhold., men forskellige syre som vinsyre, æblesyre og mælkesyre, er ikke samme indvirkning på den samlede pH-værdi, idet syrene har forskellige pKa-værdier (syrestyrke)

Den generalle surhedsgrad kan måling med forskellige typer af Quick test og teststrimler, så som  Accuvin pH-strip med filter pad (til fjernelse af farvestoffer), Vinferme pH-strip og her Bartovation pH test strip.

Disse teststrip er hurtige og særdeles lette at bruge, men ikke særligt præcise, og virker dårligt i stærk farvede vine, (F-eks. rødvine).   Alternativt til disse Quick test kan surhedsgrad 8pH) , måles med et klassisk pH-meter (Lab-top, håndhold etc) , der er en a,perimetrisk eller potentiometrisk elektrisk måling med en H+ følsom glaselektrode. 

pH-metret får i hobby format (svømmebassin pH-metre, og akvarie pH metere) til lave priser (fra 200 kr), mens mere stabile og robuste hobby-pH metre koster noget mere (500-1000 kr), for ikke at tale om professionelle laboratorie PH metre der koster fra 1000-5000 kr, men så også holder i mange ås , hvis de behandles og opbevares korrekt (aldrig tørt eller i demoniseret vand, men altid i bugger).  profesionelle pH metre skal kalibreres dagligt overfor standard buffer  med ledt pH-værdi (pH 7, pH 4, og pH 9 typisk i 3-point kalibrering.  Da drue- og frugt most  oftest ligger pop stærkt sure pH værdier imellem pH 2.0-3.0 , bør man også foretage en kalibrering ved pH 2.0, hvad de professionelle instrumenter er bygget til.

For du der vil vide lidt mere om de mange mulige former for pH-mpling fra teststrip, pH-metre, til enzymatiske og FTIR pH målinger, henvises til en kommende VinoSigns PostCast i serien fra Drue til Glas” som uploades på www.vinosigns.dk hejmmesiden (Home-frontsiden)
Vi henviser også til artikler i Vinpressen skrevet for år tilbage om Analyse 1 og Analyse 2, som et review over på det tidspunkt alt eksisterende måleudstyr til most og vinanalyser.

 

.

 

 

BARTOVATION hjemmesiden ses her: https://bartovation.com
ACCUVIN hjemmesiden se her: www.accuvin.com

 

 

Beskrivelse

Bartovation is USA er storproducent af Quicktest.
Se producentens hjemmeside her: www.bartovation.com

Bartovation har bl.a. et testkit for fri sulfit (FSO2) samt et for surhedsgrad (pH) beregnet til vin, som VinoSigsn har hjemtaget på prøve, for at se om der er interesse for disse testkit blandt Skandinaviske vinproducenter. Bemærk måleområdet går fra pH 2.8 – pH 4.4 med 0.4 pH-enheds interval svarende til ca. 4 g/L forskel i syreindhold, med en farveskala på pH 2.8, pH 3.2, pH 3.6,  pH 4.0 samt pH 4.4, altså er relativ grov skala.

Se også et tilsvarende produkt fra VinoFerm )pH-strips, samt et analogt product fra Merck til brugt i Merck Reflektometer for mere måling af pH.

Ved spørgsmål om sulfitmålinger og pH målinger generelt, er du velkomne til at kontakte ønolog Carl-Henrik Brogren på vores telefon 20416249, eller læse mine artikel i Vinpressen og Analyser 1 og Analyser2,  eller lyttet til vores VinoSigns Podcast – Fra Drue til Glass – Nr. 2 – Om analyser på most og vin – fra Quicktest til FTIR (uploades i Dec 2023)

DESCRIPTION

  • 100 easy to use strips come in a vial with a vibrant color chart

  • Great for testing wine or Kombucha with ease

  • No messy chemicals, reagents, or calibration of strips necessary

  • NOT good for testing red wine or other solutions with a lot of color pigments present

  • Provides accurate results for anything in the pH range of 2.8-4.4

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev