Sort By:
View:
  • Mini-guide om alverdens mousserende vine på 109 minisider  om:
    1. Historien, 2. Produktionsmetoder, 3. Nydelsen, 4. Skønne cocktails 4. Råd til indløb m.v. 

    Fortrinlig skrevet lille håndbog om et af de mest spændende kapitler af vinen historien, de mousserende vine tilblivelse nu og i fortiden.

    Men hvornår drikker man så disse “bobler” eller “stjerner” som munkn Don Perignon kaldte dem:
    “I only drink champagne when I’m happy, and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone, When I have company I consider it obligatory I trifle with it if I’m not hungry and drink oit when I am. Otherwise, I never touch it – unless I’a thirsty” – Madame Lilly Bollinger said….

     

    93,75 DKK
  • Charmat fremstillet cider eller mousserende vin skal påfyldes flasker ved en såkaldt modtryk fyldning (isobaric bottlew filler)

    Professionelle Modtrykflasker-fyldere fraden italienske CEM-Milano får i flere størrelser fra maskiner til  1 , 2 og 4 flaske fyldbnin ger under modtryk ad gangen, og helt op til 8, 12 eller 20 champagneflaskefyldnbinger ad ganger til erhvervavlere og større produicenter afd cider og/eller mousserende vine, ellerandre former for carboniserede er tryktanksgærede produkter.

    Flaskefyldningen foregår i et beskyttende lukket kammer, og champagneflasker af forskellig størrelse kan anvendes.

    52.500,00 DKK
  • OENOFOSS-2 APPARATET  KAN IKKE KØBES IGENNEM VINOSIGNS, MEN VI RÅDGIVER GERNE OM DE FORSKELLIGE MÅLEMETODER OG MÅLEAPPARATER; DER FINDES PÅ MARKEDET:

    Med dette nye apparat fra Foss lanceret i 2022 nærmer vi os noget at det mest ideelle målerudstyr til druevin på markedet, men man skal fortsat være bevist om at FTIR målemetoder ikke er biospecifikke målemetoder, og FTIR-Chemometri er fortsat en kalibreringstung analysemetoder, der for at give nøjagtige sanderesultater, kræver regelmæssig kalibrering og i mellem laboratorier interkalibreringer. Omvendt er der tale om en reagensglas fri, multiparameter analysemetoder, der er extremt hurtig udført, så alle ulemper med kalibrering, opvejes at de multianalytiske hurtige anelser. 

    Det danske firma FOSS har udviklet en miniudgave af sin fortrinlige WinoScan.

    Apparatet anvender FTIR og Chemometri ligesom sin storesøster Winescan.
    Der er endvidere videreudviklet på dette apparatet, således af mousserende vin  (sparkling vin) kan analyseres direkte.
    Eneste væsentlige mangel, som formodentlig er under udvikling er at apparatet endnu ikke er udviklet til at kunne måle vinsyre (den vigtigste syre i vin) i fermewntyertende og færdige min, men dog i druemost.

    Apparatet fås med forskellige software pakker, der tilkøbes separat, f.eks. til “sparkling Wine” analyser, Most-analyser etc. 

    Apparatet kan måle på både druemost, ferementerende druevin , færdig druevin, samt mousserende druevin (nyhed)

    Se specifikationerne for OenoFoss-2 here: https://www.fossanalytics.com/en-gb/products/oenofoss2

    Se disse DEMO videoer om OenoFoss-2:
    https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Youtube+oenofoos+2&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:7c613af0,vid:GWnSwNxKxvc

     

    250.000,00 DKK
  • Denne 50 L tryktank – Cider Keg – fra Speidel – er konstrueret til at kunne tåle 10 bars tryk. Anvendelig til fremstilling af Cider, Øl og mousserende vinfremstilling efter Charmat-metoden, som til carbonisering af øl, cider og vin.
    Manometer, sikkerhedsventil og tappehae med kugleventil medfølger.  Tilkoblingslange til CO2-flaske, rensebørste kan købes. Tilkobling til modtryks flasketapningsudstyr  er muligt.

    En reguleret mousserende gæring under tryk (Charmatmtoden) kan foretages på denne tryktank, der stort set anvendes på samme måde som en fustag (keg). Tilkobling til trykfiltrering er under udbikling.

    speidel-home-cider-making-2019.pdf kopi

    SPEIDEL – Bedienungsanleitung Druckfass englisch 2017-01-25

    3.125,00 DKK
  • Desværre findes der endnu ikke en håndbog på dansk i fremstilling af mousserende vine.
    Den må jeg jo så se at få skrevet!.
    “Making Sparkling Wines” er skrevet af to erfarne vinmagere i fremstilling af mousserende vine.
    Bogen indeholder også  – ud of de mousserende druevine – en række forskrifter for fremstilling af mousserende frugtvine, fra f.eks.  pærer, æbler, rabarber, ribs, solbær, hindbær m.fl. 

    Bogen er opdelt i 15 kapitler, og er på blot 122 sider med et godt index, der gør bogen godt også som opslagsbog.  

    Samme bog findes også i en tidligere 1995 version, som jeg på udsalg (på lager) til 100 kr plus leveringsomkostninger (se andet billede).

    200,00 DKK
  • Keg-manometer med regulatorventil anvendes ved carbonisering af vin,, cider og øl til kontrol at den ønsket carboniseringgrad, samt ved charmat fremstilling af mousserende v in og cider, samt ved ølfremstilling.

    937,51 DKK
  • Keg-manometer uden regulærbar sikkerhedsventil. Anvendes ved carbonisering af vin,, cider og øl til kontrol at den ønsket carboniseringgrad, samt ved charmat fremstilling af mousserende vin og cider, samt ved ølfremstilling.

    625,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev