-
Mini-guide om alverdens mousserende vine på 109 minisider om:
1. Historien, 2. Produktionsmetoder, 3. Nydelsen, 4. Skønne cocktails 4. Råd til indløb m.v.Fortrinlig skrevet lille håndbog om et af de mest spændende kapitler af vinen historien, de mousserende vine tilblivelse nu og i fortiden.
Men hvornår drikker man så disse “bobler” eller “stjerner” som munkn Don Perignon kaldte dem:
“I only drink champagne when I’m happy, and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone, When I have company I consider it obligatory I trifle with it if I’m not hungry and drink oit when I am. Otherwise, I never touch it – unless I’a thirsty” – Madame Lilly Bollinger said….93,75 DKK -
OENOFOSS-2 APPARATET KAN IKKE KØBES IGENNEM VINOSIGNS, MEN VI RÅDGIVER GERNE OM DE FORSKELLIGE MÅLEMETODER OG MÅLEAPPARATER; DER FINDES PÅ MARKEDET:
Med dette nye apparat fra Foss lanceret i 2022 nærmer vi os noget at det mest ideelle målerudstyr til druevin på markedet, men man skal fortsat være bevist om at FTIR målemetoder ikke er biospecifikke målemetoder, og FTIR-Chemometri er fortsat en kalibreringstung analysemetoder, der for at give nøjagtige sanderesultater, kræver regelmæssig kalibrering og i mellem laboratorier interkalibreringer. Omvendt er der tale om en reagensglas fri, multiparameter analysemetoder, der er extremt hurtig udført, så alle ulemper med kalibrering, opvejes at de multianalytiske hurtige anelser.
Det danske firma FOSS har udviklet en miniudgave af sin fortrinlige WinoScan.
Apparatet anvender FTIR og Chemometri ligesom sin storesøster Winescan.
Der er endvidere videreudviklet på dette apparatet, således af mousserende vin (sparkling vin) kan analyseres direkte.
Eneste væsentlige mangel, som formodentlig er under udvikling er at apparatet endnu ikke er udviklet til at kunne måle vinsyre (den vigtigste syre i vin) i fermewntyertende og færdige min, men dog i druemost.Apparatet fås med forskellige software pakker, der tilkøbes separat, f.eks. til “sparkling Wine” analyser, Most-analyser etc.
Apparatet kan måle på både druemost, ferementerende druevin , færdig druevin, samt mousserende druevin (nyhed)
Se specifikationerne for OenoFoss-2 here: https://www.fossanalytics.com/en-gb/products/oenofoss2
Se disse DEMO videoer om OenoFoss-2:
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Youtube+oenofoos+2&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:7c613af0,vid:GWnSwNxKxvc250.000,00 DKK -
Desværre findes der endnu ikke en håndbog på dansk i fremstilling af mousserende vine.
Den må jeg jo så se at få skrevet!.
“Making Sparkling Wines” er skrevet af to erfarne vinmagere i fremstilling af mousserende vine.
Bogen indeholder også – ud of de mousserende druevine – en række forskrifter for fremstilling af mousserende frugtvine, fra f.eks. pærer, æbler, rabarber, ribs, solbær, hindbær m.fl.Bogen er opdelt i 15 kapitler, og er på blot 122 sider med et godt index, der gør bogen godt også som opslagsbog.
Samme bog findes også i en tidligere 1995 version, som jeg på udsalg (på lager) til 100 kr plus leveringsomkostninger (se andet billede).
200,00 DKK