-
Lallemand/IOC fremstiller ligesom Chr-Handen en syrerestistent stamme af Oenococcus Oeni – kaldet Inobacter – specielt beregnet til sure basisvine med en pH > 3.2 (og pH >2,9) samt til malolaktisk behandling af sure mousserende vine som f.eks. Champagne og visse cider-typer..
Inobacter fås på bestilling i portioner til behandling af 2500 L, 10000 L, 50000 L, 100000 L og 200000 L vin.
Hvis man har behov for at behandle mindre portioner en 2.500 L henvises til Viniflora CH-Sparta, som fås til eksperimentelle små forsøg på 25 L og 300 L samt til 5000 L (Sælges dog ikke længere af Vinosigns – grundet behov for opbevaring ved under knus 45 grafer). En andet grund til at forlade Chr-Hansens malo-kulturer er deres ringe sulfit resistens på max 35 mg/l TSO2
Ved særlige grundvine med indhold af total sulfit over 50 mg/L (TSO2) henvises til Oenofrance/SOFRALABS product “Vitilactic BL01 starter”, der også er beregnet til de sure grundvine med pH<3.2, men har en endnu større TSO2 resistens på up til 75 mg/L TSO2 : fiche_produit_vitilactic_starter_bl_01
Læs mere om Inobacter her: Inobacter IOC
Datablad om Inobacter her: FT INOBACTER (EN)
ba4e1862420e7c06ce845beaef76face723f4990Læs om IOC specialproducter til mousserende vin her: Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf1.562,51 DKK -
Viniflora CH-Sparta er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke ved extremts lavt pH ned til pH 2.9 og ved højt alkoholindhold. Dette er intet mindre end en verdensrekord.
Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakteriekulturer til levnedsmiddelindustrien,
Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora-Sparta virker helt ned til pH 2.9. See også ViniFlora CH-11 som også virker i et sur miljø fra pH 3.0, og op, og også ved temperaturer helt ned til 14 grader..
Ved en malolaktiske behandling omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger. Rødvine såvel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber. Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse.PS_Viniflora_SPARTA__712696_EN
3.125,00 DKK