-
IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over. Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.
Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
Alt det vigtigt ved start af en 2. gæringen: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1187,51 DKK -
IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over. Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.
Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
Alt det vigtigt ved start af en 2. gæringen: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-12,51 DKK -
IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over. Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.
IOC’s datablad: FT LEVURE IOC 18-2007 (EN)
Datablad: IOC TS YEAST IOC 18-2007 (EN)
Alt det andet man skal vide for en succesfuld 2. gæring står her: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)437,51 DKK -
IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over. Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.
Datablad: IOC TS YEAST IOC 18-2007 (EN)
Alt det andet man skal vide: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)437,51 DKK -
IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over. Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.
Datablad: IOC TS YEAST IOC 18-2007 (EN)
Alt det andet man skal vide: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)437,51 DKK -
IOC Revelation Terroir er Institut de Oenologie de Champagne’s rødvin- og cidergær, og så kan det endda være at den er produceret hus DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke rødvinsgærtype, og der eksperimenteres derfor også hos VinoSigns med netop denne gærtype og de andre IOC gærtyper med vores danskdyrkede druesorter på fden eksperimentelle vinmark Granhøjgaard i Birkerød..
Her om RevelationfTerroir gæren fra IOC’s hjemmeside:
Finesse, fruitiness and colour
IOC RÉVÉLATION TERROIR has been selected on pinot noir for its excellent ability to preserve colour. It increases the colouring intensity by 5% to 15% in comparison to numerous selected or indigenous yeasts.Its essential sensory contribution is to bring out varietal fruity aromas (raspberry, gooseberry, blackberry) of numerous red grape varieties, with a good balance between the freshness of the fruit and its maturity, on finesse and eleganceSåledes kunne der være en fornuftig grund til netop at vælge denne gærtype, til rødvin- og cider, ligesom IOC 18-2007 champagnegæren regnes som inteernational reference for Champagnegær (se nærmere under denne vare på Hjemmesiden). Store forskel vil dog næppe kunne ses imellem de forskellige fabrikater af rødvinsgærtyper, uanset hvilken producent man vælger at bruge i sine vinificationer, men det bemærkelsesværdige b ed IOC revelation Terroir er den er valgt til fremstilling af højkvalitets Pinot Rødvine frta Bourgogne området i Frankrig
IOC Revelation Terroir’s Datablad:IOC RØDVINSGÆR FT LEVURE IOC REVELATION TERROIR (EN)
Alt det andet man skal vide: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Champagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)562,51 DKK -
En universel vingær fra IOC, der der er lavet som en blanding af 5 forskellige Sacch. cerevesia stammer (Y1, Y2, Y3, Y4, og Y5) skal simulere en biodiversitet respekterende gæring. Også andre producenter laver blandingsgærtyper (Chr-Hansen bl.a. non-sacchoromycis blandinger, Lallemand m.fl.), og efterligner på denne måde naturlige spontane gæringer, uden at indeholde den spontane vildgæringen risiko for bakteriel kontaminering.
Louis viste jo allerede i 1960erne, at dårlig vin og øl, der var spontantgæret skyldes tilstedeværende bakterier (bl.a. acidobacter) som interfererede ved den spontane gæring – og hvem ønsker en drikke en vin, der reelt set blot er fortyndet vineddike eller vin med et højt eddikesyreindhold.Denne risiko for spolerende bakterier indblanding i gæringen er elimineret her ved brug af en blanding af rene stammer af Saccharomyces cer. , samtidig med at forskellige stammers evne til dannelse af sekundære aromastoffer gøres mere kompleks
Prøv denne “safe” gæring på din frugt, most, juice og druer, og få en ny og spænedende aromaprofil, der kan minde om en spontant vildgæring UDEN ØDELÆGGENDE BAKTERIER.
FDS LEVURE IOC DYNAMIX (EN) FT LEVURE IOC DYNAMIX (EN)
Vil du vide mere om valg af gærtyper, sekundære aromastoffer, spontangæring versus kulturgæring, etc , så lyt til VinoSigns’s første Podcast i serien “Fra Drue til Glas”
https://shows.acast.com/fra-drue-til-glas
625,00 DKK -
En universel vingær fra IOC, der respektere aromaer fra druer og terroir. Giver hvidvin og rosevine med stor finesse, pog rødvine med rene aromaer.
Denne gær er kille faktor følsom og producere ganske meget lidt S02. Derfor velegnet ved første gæringer til mousserende vine, der onskes malolaktisk behandlet før start af en 2. gæring på flaske eller tank, med en killer faktor producerende gærtype.
Vil du vide mere om valg af gærtyper, sekundære aromastoffer, spontangæring versus kulturgæring, etc , så lyt til VinoSigns’s første Podcast i serien “Fra Drue til Glas”
https://shows.acast.com/fra-drue-til-glas
625,00 DKK -
LEVURE IOC B 2000
Freshness and aromatic intensity
The IOC B 2000 strain facilitates the aromatic fruity expression of white and rosé musts. It is suitable for making fresh, aromatic wines. It is used to obtain different aromatic profiles depending on the fermentation temperature and so combine fermentation and varietal notes harmoniously.IOC B 2000 is used or vinification of white wines on which aromatic expression is essential. It is all the more interesting on grape varieties poor in varietal precursors, but also rosés from syrah, grenache, merlot and cabernet.On rosé wines, IOC B 2000 expresses exotic fruit and citrus aromas.562,50 DKK -
LEVURE IOC BE FRUITS
Mastering sulphite contents for wines rich in fruity esters
IOC BE FRUITS is the result of an innovative technology for selecting yeasts.
A genuine tool to reveal fruity esters (red fruits, pineapple, citrus notes) in white or rosé wines, moreover it can not produce any SO2. Furthermore, it allows to reduce The acetaldehyde formation which highly combine sulphites562,50 DKK -
IOC “BE THIOLS” er en fortræffelig hvidvingær, bl.a. kendt fra nogen af verden bedste hvidvine, den franske Sancerre og de eftertragtede New Zealandske “Sauvignon Blanc” hvidvine
Læs om gærtypers indflydelse på aromaprofil og vinkvalitet her: PavelscuSB
Mere om gærtype valg her:; SELECTION_DE_LEVURE_ET_GLUTATHION_IMPACTS_SUR_LEX
LEVURE IOC BE THIOLS
The natural tool to obtain rich in thiols wines with low sulphite levels.
IOC BE THIOLS is the result of an innovative yeast-selection technology which truly brings out fruity thiols (in citrus and exotic fruits) in white or rosé wines without being able to form SO2. In addition, it helps reduce the formation of ethanal, a molecule which strongly compounds sulphites.562,50 DKK