75,00 DKK

In Stock

HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.

Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

Se datasheet  for produktet her:
FT_EN_Bisulfite_NH4_150
FDS_EN_Bisulfite_NH4 

Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)

 

 

 

Beskrivelse

Aqueous solution of ammonium bisulphite.

Sulphurous solution, stable and odourless, intended for sulphiting of must, without addition of potassium but providing a source of nitrogen.

The use of Ammouniumbisulphite is recommended by Plumpton College in nEEngland,to be used in stead og Potassiuymbi sulphate, since it is free og Potassium ions precipitation tartarate.

PLUMPTON 2023 Student notes – Principles of Sparkling Wine[63]

Principles of Sparkling Winemaking 2023[61]

Tilmeld nyhedsbrev