500,00 DKK

In Stock

 GLUTASTAR – THE KING OF NATURAL ANTIOXIDANTS

Ved dit første køb af 500 gram GLUTASTAR merdfølder en gratis prøve af ACCUVIN’s  Quick trist for frit sulfit (FSO2) –  Du får et sæt til måling af henholdvis FSO2  i måleområdet 0-40 ppm (mg/L) samt i mååleområdet 40-130 ppm (mg/L) .
Disse quicktest  måler semikvantiotativt FSO2 på få minuter ud brug af dyrt titrerings eller andet analyseudstyr.
PRØV FOR SNYDELET DET ER AT MÅLE FSO2 MED ACCUVIN QUICKTEST

Værdien af de gratis vareprøve er 100 kr
(Husk VinoSigns postforsendes kun ordre på 500 kr og derover, da mindre ikke er rentable at forsende men alle typer vare i alle kvantiteter kan afhentes i Hellerup 24/7 efter aftale)

Med den stigende modvilje mod anvendelse af kemisk tilsætningsstoffer i vin- og ciderproduktion, den stigende produktion af økologisk vin med mindst mulig brug af hjælpestoffeer, trenden med spontangæret naturvin helt uden hjælpestoffere, har inviteret en udvikling af alternative hjælpestoffeer, der bl.a. kan forebygge både oxidation  mod eddikesdannelse og det modsatte en for reduktiv gæring med bukser luft af ubehagelige svolvforbindelse.

I de seneste årtier har vi derfor set en voldsom udvikling i såkaldte alternative Inaktive gærprodukter, så som Lallemand GOFERM, GLUTASTAR og tilsvarende produkter fra stort alle de større gærfabreikantrewr. IIOV, Laffort , Lessaffre -Fermentis, Erbslöh etc etc etc –

GLUTASTAR et et sådant alternativt gærprodukt udviklet med et højt naturligt indhold af tripeptider GLUTATHION – også kaldet GSH  (glutaminsyre-cystein-glycin), der med sin frit thiolgrupper (-SH)  giver en anti-oxiderende virkning, som en scavenger (binder) af fri radikaler, der eller vil katalyse de oxidative processor som ilter både aromastoffer,  naturlige farvestoffer (e.g. polyphenoler) , dem nydannede ethanol m.v. 

Således er GLUTASTAR og beslægtede produkter i de seneste år taget til i popularitet., mens husk “alternative inaktivt gær” har ingen dræbende effekt for forekomne eddikesyre bakterier, snare tværimod indeholder dem tilsatte alternative gær alverdens næringsstoffere , som som vitaminer, liupider, aminosyrer, mikrominerale og al det enhver levende organisdle skal bruge for at formere sig. Inaktivt tørgær sælges jo også som gærnæring og næring for malolaktiske bakterier.

De klar positive anti-oxidative effekter af GLUTASTAR og lignende produkter, skal derfor nøje afvejes i sin helhed, hvis den oxidative process skyldes uønsket forekomst ag hvepse, Susiki fluer, og diverse former for svampeangreb på vinmarker

Det rene aktive stof Glutathion må desværre ikke anvendes ri ren form som anti-oxidant på samme måde som vitamin-C og tanniner bliver det.

En ting er forebyggelse amod oxidation, der bevare aromastoffer og farve, men helt anden ting er bekæmpelse af tilstedeeværende skadelige bakterier, so som acidobactrer

Dokumentationen for Glutathion og dermed Glutastar virkning er massiv og troværdig, inklusiv effekten af andre typer peptider og oxygen bindende komponentere i den inaktive gær.  

Oxidation er en af de mest udbredte for for vinificeringsfejl, forårsaget af enten ren kem isl oxidation af ethanol til acetaldehyd og videre til eddikesyre, men oftest er der tale om uønsket forekomst af acidobacter (eddikesyrebaktterier) , der findes overalt, på druer angrebet ag hvide, i vineriet og på de høstede druer, mere det LAB bakterier der kræver ilt for at overleve. Derfor er omhyggelig hygiejne hele vejen igennem vinificeringsprocessen v intim, ligesom en omhyggelig beskyttelse til atmosdpphæring ilt er afgørende. 

Tegn på oxidation kan spores sensorisk, måles som øget niveau af “votalie syrer” ren kemisk (ca 90% af VA er eddikesyre).   Eddikesyre kan over en hvis individuel tærskelværdi omkring 0.8 g/L drøftes, men kan også måles  enzymation,  ved destillation og titrering, eller på forskelligt FTIR udstyr (WineScan, Oenofosss-2, m.fl).

Den alment kendte måde at forebygge oxidation er ved forebyggende tilsætning af sulfit  i (Kaliummetabisulfit, ammoniumbisulfit, natrium sdsulfit etc).

Alternativ t produceres sulfit af gæren under selve fermenteringen, hvilket kan været er problem for en efterfølgende bakteriel malolactisk gæring, da også malolaktiske er sensitive i fortskellig grad overfor sulfit.

Sulfitholdigeprtodukter bruges universelt overalt i gæringsindustri, og bryggeri, og vinbranchen, som at forebygge 1) mod uønsket bakteriel fordørvelse og 2) som oxidation forebyggende tilsætningsstof.

Forstadiet fra oxidation af ethanol er acetaldehyd kan også måles , f.eks. med et Merck Refektometer, eller med enzymatiske kit.

Her kan die læse mere om GLUTASTAR gavnlige virkninger – både på videnskabeligt og på polulært niveau:
Lallemand-GLUTASTAR
GLUTASTAR – WUP Bioprotection – ENG GLUTASTAR 2019 FRI Bahut Metabolic diversity conveyed by the process leading to GSH accumulation in inactivated dry yeast GLUTASTART – SCIENTIFIC Article_2023 Bahut et al_Summer23_WineViticultureJournal_SYD GLUTASTAR_2023_EN
GLUTASTAR – Une levure réduisant le sulfitage des vins article Initia Vitisphere[41]

NB: Til fremstilling af grundvine til mousserende vin og økologiske low SO2 frugtvine og cider med lav eller intet sulfitindhold anbefaler VinoSigns  IOIC produkter GLUTAROM EXTRA. 
Datasheet ses her: FT GLUTAROM EXTRA (EN)
Se generelt omIOC produkter til mousserende vine her: Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN

Beskrivelse

GLUTASTAR SYD

For use after pressing to protect against browning and aroma oxidation resulting in wines with more freshness and increased mouthfeel.

ORIGIN AND APPLICATION

GLUTASTARTM is a new natural Specific Inactivated Yeast with guaranteed gluthatione level, dedicated to the protection of white and rosé wines against oxidation.

Added to grapes or juice at the earliest stage in the winemaking process, before the fermentation, the unique properties of GLUTASTARTM confer to wine an efficient protection against browning and aroma oxidation, a better aromatic expression, freshness, and a longer preservation of thiols and esters. The addition of GLUTASTARTM contributes not only to enhance aromatic intensity and persistency as a result of the release of a high level of stabilizing peptides, but also to increase mouthfeel perception and wine viscosity due to the polysaccharides enrichment, both in white and rosé wines.

GLUTASTARTM is the result of a research collaboration with the Institut Universitaire de la Vigne et du Vin de Dijon, France, that demonstrated it’s efficiency using a characterization via a metabolomic approach. The combination of the original yeast strain and the optimized production process ensures the ability of GLUTASTARTM to release the highest level of reduced glutathione and stabilizing peptides exhibiting a high free radical scavenging activity.

OENOLOGICAL PROPERTIES

  • Highly recommended for Sauvignon blanc, Pinot Gris, Riesling
  • High glutathione content protects against oxidation
  • Contains the highest allowable GSH content by OIV specifications (OIV-OENO 603-2018)
  • GLUTASTARTM contributes to better wine freshness and and increase in viscosity perception

• A very high free radical scavenging activity

Lallemand evaluated the radical scavenging activity of
a Sauvignon blanc (2018 Val de Loire, France) produced under the same winemaking conditions with and withoutGLUTASTARTM. The results clearly show that the wine with GLUTASTARTM has the most effective activity, as shown in Figure 1.

Recommended average dosage is 20 to 40 g/hL (200-400 ppm) depending on the benefits desired. Suspend GLUTASTARTM in ten times its weight of water or juice and mix.
Add to the juice at start of fermentation.

GLUTASTARTM is patent pending and was developed in collaboration with IUVV Dijon

Se datasheet for Glutastar her: Lallemand GLUTASTAR

Se også dette link: https://www.winemak-in.com/en/publications/glutastar-the-king-of-natural-antioxidants

Tilmeld nyhedsbrev