Champagneflaske modtrykfylder op til 6 bar til 8, 12 eller 20 flaske ad gangen (Counter Pressure bottle filler) – CEM-Milano, Italien
95.000,00 DKK
In StockCharmat fremstillet cider eller mousserende vin skal påfyldes flasker ved en såkaldt modtryk fyldning (isobaric bottlew filler)
Professionelle Modtrykflasker-fyldere fraden italienske CEM-Milano får i flere størrelser fra maskiner til 1 , 2 og 4 flaske fyldbnin ger under modtryk ad gangen, og helt op til 8, 12 eller 20 champagneflaskefyldninger ad gangen til erhvervavlere og større producenter af cider og/eller mousserende vine, eller andre former for carboniserede produktere om tryktanksgærede (Charmat) produkter.
Flaskefyldningen foregår i et beskyttende lukket kammer, og champagneflasker af forskerllige størrelse kan anvendes-
Se brochuren her: CEM isobaric bottle filling Super-final-EN-highres
Demo-video for CEM’sd modtryksflaskefyldere.
Beskrivelse
En professionel series af såkaldte modstryksflaskefylder maskiner (counter pressure bottle fillers, isobaric bottle fillers) fremstilles af det italienske firma CEM-Milano (www.cem-milano.com).
Der fremstilles maskiner til modstryksflaskefyldnbing af Mousserende vine fremstillet i tryktanke, fustager og kegs både til en enkelt flaske, 2 flasker, 4 flasker, samt 8, 12 og 20 flasker ad gangen til større producenter af cider og mousserende vine og frugtvine.
Charmat-metoden – som er enklere og billigere i udførelse sammenlignet med flaskegæring (methode traditionelle), der både kræver riddling, degorgering og dosage-udstyr. Hvis først man i en årræklke har fremstillet mousserende vine eller cider i større målestok, så ved man hvor enormt tidsrøvende det er at riddlke og degorgere hundredevis af champagneflasker.
Selv hobbyavlere der måske kun har en 50-100 flasker, der skal riddles og degorgering, ved, at det tager tid og er besværligt. Charmat-metode udføres med tryktanke eller fustager på fra 50 L, 30L, 20L, 10L eller 5L (Speidel, Cornelius, Mangrove, Torpedo m.fl), eller alternativt på Key Kegs engangsfustager ved at udføre 2. gæringen under tryk. Derefter fjernes gæren ved en tryk cartridge filtrering, og endelig flaskes cider og færdig mousserende vin med en såkaldt isobaric eller modtryksflaskefylder., som beskrevet her