4.375,00 DKK

In Stock

ATAGO’s digitalet acidometret er en ny mode at måle totalsyre indhold (syretal) på uden dyre og besværlige titreringer. Eneste forberedelsestrin er en 50 x fortynding af frugtjuicen i rent vand inden den direkte måling af syreindholdet påå selve apparatet, men en decimals præsition i g/L eller i % g/100 ml målt som vinsyre (Tartaric Acid).  Acidometret findes også i en model sannenbygget med et digital refraktometer, de såkaldte BRIX/ACID2 apparater (se dette på hjemmesiden). Med acidometret følger en minivægt til for for den forudgående 50 ganges fortynding af juice og vinprøver inden måling. Det er enkelst og hurtigst at fortynde med forudgående afmålt 49 ml deioniseret rent vand i et prøverør og muligt at lave en syremåling på under 1 minut, hvilket er betydelig hurtigere og enklere end gammeldags titreringer. Kun en anden metode er hurtigere til syrebestemmelse, nemlig ACCUVIN TA Quicktest (se om denne på hjemmesiden, under analysekit).

ATAGO Brochure om de digitale BRIX/ACID og ACID instrumenter:   Bx Acid Brochure.pdf

ATAGO OVERSIGT – Pocket Refractometer | ATAGO CO.,LTD.

Se også i denne YouTube video for simplet og hurtigt disse instrumnntr er i brug, både som refraktometer til måling af sukkerindhold (BRIX) og til måling af syreindhold, der blot kræver en simple fortynding af most- og vinprøven med destilleret vand 50 gange (1+49):

Beskrivelse

ATAGO er verdens førende firma inden for håndholdte digitale refraktometre (sukkertal) og acidonetre (syretal).
ACID-serien er deres digitale acidometer modeller, og de findes i flere udgaver til forskellige formål (frugt- og bærtyper). ACID-2 anvendes til måling af syretal (TA-totalsyre) i druejuice.  Apparatet er håndhold og har dataoberføring via Bluetooth til mobiltelefon, tablet eller komputer via en App.

Apparatet anvender ingen dyre kemikalier til titreringer, men kræver at druejuices fortyndes 50 gange med rent vand, da målinger er meget følsom og baseret på ledningsevnebestemmelse.  En minivægt, minibægerglas og pipette medfølger apparatet, Alt hvad der supplerende behøver er deioneret/destilleret vand.  Målinger er meget enkelt at udføres. Personligt har jeg med stor tilfredshed brugt acidometreti nu over et år.

ATAGO BRIX/Acid-2 digitale refrektometer og acidometer i samme apparat (se dette), kan ud over sukkertal og syretal, også automatisk angive forholdet (ratio’en) mellem sukker og syre, som i USA bruges meget som et modningsindex.

Se dette link for de forskellige modeller af ATAGO’s Brix/ACID og PAL-easy ACID digitale instrumenter
https://www.atago.net/product/?l=en&f=products-bx-acid-top.php

Se denne video om anvendelsen af Brix/ACID og PAL-Easy/ACID instrumentet: https://www.youtube.com/watch?v=G5XzfDNC49A
http://treefruit.wsu.edu/videos/how-to-postharvest-atago-pocket-brix-acid-meter/

Atago 7302 PAL-EASY ACID2 Pocket Acidity Meter Grape and Wine Master Kit, 0.1 to 4% Acid Range

7302 PAL-EASY ACID2 Master Kit, ATAGO Pocket Acidity Meter (Grape & Wine) PAL-EASY ACID2 Master Kit

 

Tilmeld nyhedsbrev