562,51 DKK

In Stock

IOC BIO er Institut de Oenologie de Champagne’s økologiske vin- og cidergær, og så kan det endda være den er produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke økologiske gærtype, og der eksperimenteres hos VinoSigns med vores mousserende vine med netop denne gærtype og de andre IOC gærtyper  med vores danskdyrkede druesorter..  Således kunne der være en fornuftig grund til netop at vælge denne standartiserede økologiske gærtype, som er interenational reference for alle økologiske vin- og cidergær, ligesom IOC 18-2007 champagnegæren regnes som inteernational reference for Champagnegær (se nærmere under denne vare på Hjemmesiden). Store forskel vil dog næppe kunne ses imellem de forskellige fabrikater af økologiske gærtyper, uanset hvilken producent  man vælger at bruge i sine vinificationer.

Her fra IOC’s hjemmeside beskrivelse af IOC BIO:
Organic Yeast
Certified-organic yeast that fulfils all the conditions demanded by European rules. It can be used very flexibly: killer factor, alcohol tolerance and adaptability to a wide range of fermentation temperatures.Product distributed by IOC only in France. 

Datablad: FT LEVURE IOC BIO (EN)
Alt det andet man skal vide: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/ 
Institut Oenologie de Champagne Guide for Sparklimg wine Production: 
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production: 
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN) 

Beskrivelse

IOC BIO – den original ækologiske gær –  udmærker sig på to parametre, nemlig som extrem lavproducer af sulfit, samt som en økologisk fremstillet gær specielt eget til økologiske vin og cider. Med Lavin DV10 stoppere gæringen ved 12 grader, og DV10 kan frigøre sulfit under gæringer, der kan hæmme eller umuliggøre en malolaktisk behandling.

BEMÆRK: IOC-BIO er en sulfit non-producer gærtype, modsat både Lalvin DV10 (sulfit high-producer) og Lalvin EC1118 (sulfit medium producer). Således er IOC gæren særligt velegnet i kombinantion med malolaktisk gæring, idet total-sulfit koncentration (TSO2) ved MLF på sure basisvine ikke må overskride 35-40 ppm., og helst ikke bør være over 15 ppm. Hvis højere end 15 ppm bør en omhyggeglig “Pied de Cuvee” adaptation gennemføres inden tilsætning af egnede syreresistente malolakttiske bakterier tilsættes, så som OenoFGrance VitiLactic BL-01, IOC’s Inobacter og Chr-Hansen’s Viniflora Sparta..

VinoSigns har direkte import fra IOC i Epernay, og er eneforhandler i Danmark af IOC’s mange specialprodukter til fremstilling af cider og mousserende vine, så som Sucraisin dosagevæske “Sucraisin”,  klarerings- og riddlingsmidler “Clarifiant XL” og “Clarifiant S”, anti-bøkser midlet “Solution ST”, Prise de Mousse hjælpemidlet “Extra PM” samt Charmat gær “IOC Fizz”, og “IOC Fizz+”., og selvfølgelig den originale champagnegær “IOC 18-2007” – bestseller hos vinopSigns. 

IOC BIO økologisk gær  i orginal vakumpakningen på 500 gram sælges for KUN 350 kr.
NB: Ved bulk-køb fra 4 x 500 gram gives 10% rabat.

Som for alle andre gærtyper tilbyder VinoSigns og så for IOC BIO salg af gæren  efter vægt i pakninger af 25, 50, 100, og 200 gram samt bulk med megarabatter leveret i fødevaregodkendt plastikemballage, f.eks. plastikdåser med lufttæt indsats og skrulåg fra Kartell, til hygiejnisk opbevaring i køleskab eller i fryser for længere tids opbevaring. Der er ingen grund til længere at smide gammelt gær ud der har været forkert opbevaret ved stuetemperatur i en åben brugt plastikpose.  

Endelig fremstiller IOC i Epernay er langt række økologisk certificerede produkkter, der kan bruges sammen med IOC BIO gæren. Alle disse produkter fremskafter Vinosigns gerne på opfordring . Se IOCs produktliste i link nedenfor.
IOC  BIO  er på lager,
Alle øvrige af IOC’s økologiske produkter findes i dette dokument: produits_ioc_pour_vinif_bio_v2017
Samtlige IOC’s økologiske produkter er listet her: Liste_vins_Bio_Nop_v_IOC_2020-07-02
Kun visse af disse produkter er på lager hos VinoSigns, men kan hjemtages på bestilling:  

Her et datablade, der viser at IOC BIO gæren er produceret i Danmark på Danstar i Vejle: 
Se IOC/Lallemand datablad for IOC BIO her: FT LEVURE IOC BIO (EN)
Safety datablad for IOC -BIO her: FDS LEVURE IOC BIO (EN)
S
e Lallemand gær selektion guide her: Lallemand Quick-Yeast-References-Chart_2018_LR

Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/ 
Institut Oenologie de Champagne Guide for Sparkling wine Production: 
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production: 
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)

Daniel Pambianchi’s Yeast selection list: http://www.techniquesinhomewinemaking.com/home%20winemaking%20yeast%20strains.html#whichyeast

Tilmeld nyhedsbrev