62,51 DKK

In Stock

Pektinase  enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof. 
Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
Pektinasen  i Zymex (handelsnavn) er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof der øger holdbarheden af produktet.
Zymex er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i Bengium

Dosering:
Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.  
Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.

 

Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende

Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 50 gram, 75 gram, 150 gram og 250 gram 100 pakninger, men kan også leves i større mængder med betydelig rabat.  VinoSugns leveres “Zymex” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med tæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed md et pristillæg på 10 kr.  

Læs mere om pektonasebehandling her: 
SPECIFIKATIONER:003.060.1 – 003.064.3_SPEC_EN_Pectolytic enzyme Vinoferm Zymex
DATABLAD: Zymex 100g 003.061.9

 

Beskrivelse

Pektinase  enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof. 
Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
Pektinasen  i Zymex (handelsnavn) inndeholder også gllycosidaser, der frigør sukker-bundne aromastoffer og er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende sto,f der øger holdbarheden af produktet.
Zymex  er fremstillet som pulver af Vinoferm for Brouwland i Belgien

Som multiaktivt enzym (pektinase med beta-glucosidase aktivitet) skabes mere aromatiske vine, da enzymerne fremmer frigivelsen af de aromaer, der er bundet til de naturlige sukkerstoffer fra druer eller frugt og bær i vinen.

Dosering:
Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.

Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklarering. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres efterfølgende med Bensonit. Ved fremdstiling af mousserende vine og cider bør om muligt Bensonit udelades, da det binder proteiner som er vigtig for skumdannelsen.

Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 100 grams pakninger, men kan også leves i mindre mængde eller i større mængder med rabat.  Efter ønskes leveres “Zymex” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med lufttæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed (se billede). 

Læs mere om om Zymex her: Zymex 100g 003.061.9 

 

Tilmeld nyhedsbrev