-
Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.
DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
500 g = 75 kr (+ Kartell beholder 25 kr
1 kg = 100 kr i plastkpose
5 kg = 300 kr i plastpose
10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten.
125,00 DKK -
Compact Due – er et særligt renset Natrium-Calcium Bentonit fa IOC, der både kan anvendes ved præklarering af duemost og anden presset frugt. Det kan som højt oprenset produkt også anvendes til klaring af vin, frugtvin og cider
Se IOC’s datashhet for produktet her: ST_BENTONITE_COMPACT_DUE_EN-rev-2022
Datasheet_COMPACT-DUESe fortegnelsen over indholdsstoffer her: SA_BENTONITE_COMPACT_DUE_(EN)
Se øvrige IOC produkter i det lidt forældet produktkatalog her: IOC-Oenological-Products-catalog-2015
113,50 DKK -
Compact Due – er et særligt renset Natrium-Calcium Bentonit produkt fra IOC, der både kan anvendes ved præklarering af duemost og anden presset frugt. Det kan som højt oprenset produkt også anvendes til klaring af vin, frugtvin og cider
Se IOC’s datashhet for produktet her: ST_BENTONITE_COMPACT_DUE_EN-rev-2022
Datasheet_COMPACT-DUESe en fortegnelsen og renhedsdeklaration over indholdsstoffer her: SA_BENTONITE_COMPACT_DUE_(EN)
Se øvrige IOC produkter i det lidt forældet produktkatalog her: IOC-Oenological-Products-catalog-2015
1.136,00 DKK -
INOBENT is a bentonite which facilitates sedimentation of lees at the end of alcoholic fermentation. It has low deproteinisation qualities and therefore does not remove the elements which are needed for the second alcoholic fermentation.
Fra IOC’s professionelle og omfattende produkt-portefølje har VinoSigns udvalgt dette gærnæringsprodukt med helt unikke egenskaber . Igen igen er vi imponeret over IOC produkternes professionelle performance: Vi anbefaler derfor brug af —-
INOBENT NAT – Granuletes Natrium-Calcium Bentonit – Til klaring af most af vin, uden massiv pritebudfældningm og er således specielt egner til klarering af grundvine til mousserende vin , samt cider prodion, idet proteiner er vigtige i skum og bobledannelse i m ousserewnde produkter
IproteinudfældningNOBENT is a bentonite which facilitates sedimentation of lees at the end of alcoholic fermentation. It has low deproteinisation qualities and therefore does not remove the elements which are needed for the second alcoholic fermentation.
Inobent NAT fås i originale 1 kg pakninger samt i Kartel-beholdere med 200 gram (+ 25 kr for Kartell-beholder
75,00 DKK -
Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.
DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
500 g = 75 kr (+ Kartell beholder 25 kr
1 kg = 100 kr i plastkpose
10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten.
31,25 DKK -
IOC “Bentostab Poudre” og IOC “Bentostab Granules”, og to professionelle klareringsmidler med proteinbindende egenskaber anvendt på hvidvin og rosévin, samt til klarering af druemost før fermentering.
“BentoStab Poudre” produktet er aktiveret renset Natrium-bentonit til klarering og proteinfældning især anvendt til hvidvin og rosevin. Bør IKKE anvendes i forbindelse med fremstilling af grindvine til mousserende vin og cider, da proteiner indgår i bobledannelsen. Pulverformet giver en højere grad af klareringseffektivitet.
“BentoStab Granula” produktet er aktiveret renset Calcium-bentonit til klarering og proteinfældning til most og vin., samt til klarering af frugtvine, cider, hvidvine og Rosevine. Granulatformen gør at der sker en hurtigere bundfælding
275,00 DKK -
IOC “Bentostab Poudre” og IOC “Bentostab Granules”, og to professionelle klareringsmidler med proteinbindende egenskaber anvendt på hvidvin og rosévin, samt til klarering af druemost før fermentering.
“BentoStab Poudre” produktet er aktiveret renset Natrium-bentonit til klarering og proteinfældning især anvendt til hvidvin og rosevin. Bør IKKE anvendes i forbindelse med fremstilling af grindvine til mousserende vin og cider, da proteiner indgår i bobledannelsen. Pulverformet giver en højere grad af klareringseffektivitet.
“BentoStab Granula” produktet er aktiveret renset Calcium-bentonit til klarering og proteinfældning til most og vin., samt til klarering af frugtvine, cider, hvidvine og Rosevine. Granulatformen gør at der sker en hurtigere bundfælding
300,00 DKK -
INOBENT is a bentonite which facilitates sedimentation of lees at the end of alcoholic fermentation. It has low deproteinisation qualities and therefore does not remove the elements which are needed for the second alcoholic fermentation.
Fra IOC’s professionelle og omfattende produkt-portefølje har VinoSigns udvalgt dette gærnæringsprodukt med helt unikke egenskaber . Igen igen er vi imponeret over IOC produkternes professionelle performance: Vi anbefaler derfor brug af —-
INOBENT – Granuletes Natrium-Calcium Bentonit – Til klaring af most af vin, uden massiv pritebudfældningm og er således specielt egner til klarering af grundvine til mousserende vin , samt cider prodion, idet proteiner er vigtige i skum og bobledannelse i m ousserewnde produkter
INOBENT is a bentonite which facilitates sedimentation of lees at the end of alcoholic fermentation. It has low deproteinisation qualities and therefore does not remove the elements which are needed for the second alcoholic fermentation.
300,00 DKK -
Pektinase enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof.
Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
Pektinasen i Zymex (handelsnavn) er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof der øger holdbarheden af produktet.
Zymex er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i BengiumDosering:
Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.
Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende
Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 50 gram, 75 gram, 150 gram og 250 gram 100 pakninger, men kan også leves i større mængder med betydelig rabat. VinoSugns leveres “Zymex” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med tæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed md et pristillæg på 10 kr.
Læs mere om pektonasebehandling her:
SPECIFIKATIONER:003.060.1 – 003.064.3_SPEC_EN_Pectolytic enzyme Vinoferm Zymex
DATABLAD: Zymex 100g 003.061.962,51 DKK -
Pektinase enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof.
Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
Pektinasen i Zymex Aroma (handelsnavn) inndeholder også glycosidaser, der frigør sukker-bundne aromastoffer og er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof, der øger holdbarheden af produktet.
Zymex aroma er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i BengiumSom multiaktivt enzym (pektinase med beta-glucosidase aktivitet) skabes mere aromatiske vine, da enzymerne fremmer frigivelsen af de aromaer, der er bundet til de naturlige sukkerstoffer fra druer eller frugt og bær i vinen.
Dosering:
Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.
Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende
Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 100 grams pakninger, men kan også leves i mindre eller større mængder med rabat. Efter ønskes leveres “Zymex aroma” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med lufttæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed (+10 kr).
Læs mere om pektonase/glycosidase-behandling her:
SPECIFIKATIONER: Zymex Aroma_SPEC_EN_Vinoferm Zymex Aroma106,25 DKK -
IOC’s PVPP – polyvinyl-polypyrrolidon – er et additiv til mousserende vine, frugtwine og cider, der forebygger oxidation ved langtidsopbevaring, samt etr klarificering middel, der kan fjerne uønskede polypholiske bitterstoffer i mousserende vinde
PVPP anvendes mest i fremstilling af Champagne,, Prosecco, Cava, og mousserende frugtvin samt i ciderfremstilling. PVPP fås som uopløseligt pulver og som granulat i pakninger på 100 gram, 1 kg, 5 kg og 10 kg poser. 1 kg pakningen haves på lager.
Maksimal dosering: 80 g/hL, svarende til en anvendelse af-100-800 gram pr. 1000 L
Se IOC PVPP powder databladet her: FT PVPP POUDRE (EN)
Se IOC PVPP granulat datablader her: FT PVPP GRANULES (EN)500,00 DKK