Sort By:
View:
  • Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.

    DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
    100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
    250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
    500 g = 75 kr (+ Kartell  beholder 25 kr
    1 kg = 100 kr i plastkpose
    5 kg = 300 kr i plastpose
    10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)

    Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten. 

    125,00 DKK
  • Compact Due – er et særligt renset Natrium-Calcium Bentonit fa IOC, der både kan anvendes ved præklarering af duemost og anden presset frugt. Det kan som højt oprenset produkt også anvendes til klaring af vin, frugtvin og cider

    Se IOC’s datashhet for produktet her: ST_BENTONITE_COMPACT_DUE_EN-rev-2022
    Datasheet_COMPACT-DUE

    Se fortegnelsen over indholdsstoffer her: SA_BENTONITE_COMPACT_DUE_(EN)

    Se øvrige IOC produkter i det lidt forældet produktkatalog her: IOC-Oenological-Products-catalog-2015

    113,50 DKK
  • Compact Due – er et særligt renset Natrium-Calcium Bentonit produkt fra IOC, der både kan anvendes ved præklarering af duemost og anden presset frugt. Det kan som højt oprenset produkt også anvendes til klaring af vin, frugtvin og cider

    Se IOC’s datashhet for produktet her: ST_BENTONITE_COMPACT_DUE_EN-rev-2022
    Datasheet_COMPACT-DUE

    Se en fortegnelsen og renhedsdeklaration over indholdsstoffer her: SA_BENTONITE_COMPACT_DUE_(EN)

    Se øvrige IOC produkter i det lidt forældet produktkatalog her: IOC-Oenological-Products-catalog-2015

    1.136,00 DKK
  • INOBENT is a bentonite which facilitates sedimentation of lees at the end of alcoholic fermentation. It has low deproteinisation qualities and therefore does not remove the elements which are needed for the second alcoholic fermentation.

    Fra IOC’s professionelle og omfattende  produkt-portefølje har VinoSigns udvalgt dette gærnæringsprodukt med helt unikke egenskaber . Igen igen er vi imponeret over IOC produkternes professionelle performance: Vi anbefaler derfor brug af —-

    INOBENT NAT – Granuletes Natrium-Calcium Bentonit  – Til klaring af most af vin, uden massiv pritebudfældningm og er således specielt egner til klarering af grundvine til mousserende vin , samt cider prodion, idet proteiner er vigtige i skum og bobledannelse i m ousserewnde produkter

    IproteinudfældningNOBENT is a bentonite which facilitates sedimentation of lees at the end of alcoholic fermentation. It has low deproteinisation qualities and therefore does not remove the elements which are needed for the second alcoholic fermentation.

    Inobent NAT fås i originale 1 kg pakninger samt i Kartel-beholdere med 200 gram (+ 25 kr for Kartell-beholder 

    FT INOBENT NAT (FR)

    FT INOBENT (EN)

    75,00 DKK
  • Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.

    DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
    100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
    250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
    500 g = 75 kr (+ Kartell  beholder 25 kr
    1 kg = 100 kr i plastkpose
    10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)

    Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten. 

    31,25 DKK
  • IOC “Bentostab Poudre” og IOC “Bentostab  Granules”, og to professionelle klareringsmidler  med proteinbindende egenskaber anvendt på hvidvin og rosévin, samt til klarering af druemost før fermentering.

    “BentoStab Poudre” produktet er aktiveret renset Natrium-bentonit til klarering og proteinfældning  især anvendt til hvidvin og rosevin. Bør IKKE anvendes i forbindelse med fremstilling af grindvine til mousserende vin og cider, da proteiner indgår i bobledannelsen. Pulverformet giver en højere grad af klareringseffektivitet.

    “BentoStab Granula” produktet er aktiveret renset Calcium-bentonit til klarering  og proteinfældning til most og vin., samt til klarering af frugtvine, cider, hvidvine og Rosevine. Granulatformen  gør at der sker en hurtigere bundfælding

    FT BENTOSTAB POUDRE (EN)

    275,00 DKK
  • IOC “Bentostab Poudre” og IOC “Bentostab  Granules”, og to professionelle klareringsmidler  med proteinbindende egenskaber anvendt på hvidvin og rosévin, samt til klarering af druemost før fermentering.

    “BentoStab Poudre” produktet er aktiveret renset Natrium-bentonit til klarering og proteinfældning  især anvendt til hvidvin og rosevin. Bør IKKE anvendes i forbindelse med fremstilling af grindvine til mousserende vin og cider, da proteiner indgår i bobledannelsen. Pulverformet giver en højere grad af klareringseffektivitet.

    “BentoStab Granula” produktet er aktiveret renset Calcium-bentonit til klarering  og proteinfældning til most og vin., samt til klarering af  frugtvine, cider, hvidvine og Rosevine. Granulatformen  gør at der sker en hurtigere bundfælding

    FT BENTOSTAB POUDRE (EN)

    300,00 DKK
  • INOBENT is a bentonite which facilitates sedimentation of lees at the end of alcoholic fermentation. It has low deproteinisation qualities and therefore does not remove the elements which are needed for the second alcoholic fermentation.

    Fra IOC’s professionelle og omfattende  produkt-portefølje har VinoSigns udvalgt dette gærnæringsprodukt med helt unikke egenskaber . Igen igen er vi imponeret over IOC produkternes professionelle performance: Vi anbefaler derfor brug af —-

    INOBENT – Granuletes Natrium-Calcium Bentonit  – Til klaring af most af vin, uden massiv pritebudfældningm og er således specielt egner til klarering af grundvine til mousserende vin , samt cider prodion, idet proteiner er vigtige i skum og bobledannelse i m ousserewnde produkter

    INOBENT is a bentonite which facilitates sedimentation of lees at the end of alcoholic fermentation. It has low deproteinisation qualities and therefore does not remove the elements which are needed for the second alcoholic fermentation.

    FT INOBENT NAT (FR)

    FT INOBENT (EN)

    IOC økologiske produkter

     

     

    300,00 DKK
  • Pektinase  enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof. 
    Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
    Pektinasen  i Zymex (handelsnavn) er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof der øger holdbarheden af produktet.
    Zymex er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i Bengium

    Dosering:
    Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
    Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.  
    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.

     

    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende

    Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 50 gram, 75 gram, 150 gram og 250 gram 100 pakninger, men kan også leves i større mængder med betydelig rabat.  VinoSugns leveres “Zymex” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med tæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed md et pristillæg på 10 kr.  

    Læs mere om pektonasebehandling her: 
    SPECIFIKATIONER:003.060.1 – 003.064.3_SPEC_EN_Pectolytic enzyme Vinoferm Zymex
    DATABLAD: Zymex 100g 003.061.9

     

    62,51 DKK
  • Pektinase  enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof. 
    Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
    Pektinasen  i Zymex Aroma (handelsnavn) inndeholder også glycosidaser, der frigør sukker-bundne aromastoffer og er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof,  der øger holdbarheden af produktet.
    Zymex aroma er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i Bengium

    Som multiaktivt enzym (pektinase med beta-glucosidase aktivitet) skabes mere aromatiske vine, da enzymerne fremmer frigivelsen af de aromaer, der er bundet til de naturlige sukkerstoffer fra druer eller frugt og bær i vinen.

    Dosering:
    Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
    Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.  
    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.

    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende

    Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 100 grams pakninger, men kan også leves i mindre eller større mængder med rabat.  Efter ønskes leveres “Zymex aroma” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med lufttæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed (+10 kr). 

    Læs mere om pektonase/glycosidase-behandling her:
    SPECIFIKATIONER: Zymex Aroma_SPEC_EN_Vinoferm Zymex Aroma

    106,25 DKK
  • IOC’s PVPP – polyvinyl-polypyrrolidon – er et additiv til mousserende vine, frugtwine og cider, der forebygger  oxidation ved langtidsopbevaring, samt etr klarificering middel, der kan fjerne uønskede polypholiske bitterstoffer i mousserende vinde

    PVPP anvendes mest i fremstilling af Champagne,, Prosecco, Cava, og mousserende frugtvin samt i ciderfremstilling. PVPP fås som uopløseligt pulver og som granulat  i pakninger på 100 gram, 1 kg, 5 kg og 10 kg poser. 1 kg pakningen haves på lager.

    Maksimal dosering: 80 g/hL, svarende til en anvendelse af-100-800 gram pr. 1000 L

    Se IOC PVPP powder databladet her: FT PVPP POUDRE (EN)
    Se IOC PVPP granulat datablader her:  FT PVPP GRANULES (EN)

     

     

     

    500,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev