Sort By:
View:
  • Mini-guide om alverdens mousserende vine på 109 minisider  om:
    1. Historien, 2. Produktionsmetoder, 3. Nydelsen, 4. Skønne cocktails 4. Råd til indløb m.v. 

    Fortrinlig skrevet lille håndbog om et af de mest spændende kapitler af vinen historien, de mousserende vine tilblivelse nu og i fortiden.

    Men hvornår drikker man så disse “bobler” eller “stjerner” som munkn Don Perignon kaldte dem:
    “I only drink champagne when I’m happy, and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone, When I have company I consider it obligatory I trifle with it if I’m not hungry and drink oit when I am. Otherwise, I never touch it – unless I’a thirsty” – Madame Lilly Bollinger said….

     

    93,75 DKK
  • En spændende billed- og håndbog fra CIVC i Epernay på 295 sider, med 2 indlagte brpchurer over Champagnearomaen udvikling, og Champagne fremstillin. Et givende bogværk for den mousserende vinmager. 

    250,00 DKK
  • IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over.  Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.

    IOC’s datablad: FT LEVURE IOC 18-2007 (EN)
    Datablad: IOC TS YEAST IOC 18-2007 (EN)
    Alt det andet man skal vide for en succesfuld 2. gæring står her: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1

    Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/ 
    Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production: 
    FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
    Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production: 
    Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN) 

    437,51 DKK
  • CompactLees (Sekt Klar) er et klareringmiddel fra Erbslöh bestående af silikater der medvirker til aggregering og forbygger vedhætning til flasker af under 2.gæring flaskegæren under fremstilling af cider og mousserende vine. CompactLeesn suspensionen omrystes grunding inden brug og tilsættes sterilt enten til hver enkelt flaske eller til batches af basisvin umiddelbart for flaskningen på champagneflasker. Ved batch-håndtering skal Compactlees ligesom den tilsatte champagnregæt holdes i suspension ved grundig omrøring under flaskningen. 

    VinoSigns kan tilbyde forskellige mængder af Campactlees i sterile aliqouts af 50 mL i plastikrør af vial af 50 ml, med et tillæg literprisensvarende til 10 kr pr. 50 mL 

    Dosering:  
    Ca. 50-70 mL CampactLees tilsættes 1 hL basisvin svarende til 0.5 mL til hver 750 ml Champagneflaske.
    CompactLees bør opbevares sterilt, og gerne i aliquots i sterile rør, som tåler nedfrysning. 

    Forskrift til anvendelse af Compactless her: compactlees l kg 005.135.9
    Datablads for CompactLees: PMB_ErbsloehCompactLees_GB_001

    100,00 DKK
  • Denne håndbog fra 2006 gennemgår alle aspekter af vinsmagning og bedømmelse af mousserende vine. 

    Bogen indeholder en beskrivelse af 7 træningsøvelser af betydning for vinsmagning og bedømmelse af specielt mousserende vine. ,, såsom alkoholindhold, surhed, sødme, bitterhed, effekten af kulsyre etc.  vurdering med om uden kulsyreindhold. 

    Vinsmagning at mousserende vine indeholder jo andre paraetre end blot de gense Syn, Duft, Smag, Bitterhed, Astringency , og helhed (Balance), idet skumning , boblingsvarighed også indgår i helhedsvurderingen af produkternes kvalitet. 

     

     

    695,00 DKK
  • Socorex dispensorer (doseringspumper) får i flere størrelse, hvor  5-50 ml og 10-100 ml er de mest almindelige. Anvendes bl..a. efter degorgering af cider og mousserende vin til “dosage” tilsætning (typisk 5, 10, 20, eller 30 ml per flaske), for justering af sødmegrad til Extra Btut, Brut, Extra Sec, Demisec, Doux).

    VinoSigns anbefaler som dosagevæske et færdigfremstillet, pasteuriseret og rektifiseret druekoncentrat fra IOC kaldt “Sucrasin”, se hjemmesiden under menupunktet “Vinificeringsudstyr>Degorgeriing, Dosage “

    En dispensor monteres på toppen af en Blue-cap glasflasker, eller skruelågs PET-plsast reagensflaske (se doisse flasker på hjemmesiden under menupunktet “Analyseudstyr>Labioratorieudstyr”

    6.562,51 DKK
  • Socorex dispensorer (doseringspumper) får i flere størrelse, hvor  5-50 ml og 10-100 ml er de mest almindelige. Dog er næste denne 2.5-235 ml dispenser den bedst egnede til dosagetilsætning hvis mængde typisk til liggere imellem netpå 2.5 ml og op til 25 ml pt. flaske, og for “Brut” ofte på 10 ml/flaske.

    Anvendes bl..a. efter degorgering af cider og mousserende vin til “dosage” tilsætning (typisk 5, 10, 20, eller 30 ml per flaske), for justering af sødmegrad til Extra Btut, Brut, Extra Sec, Demisec, Doux).

    VinoSigns anbefaler som dosagevæske et færdigfremstillet, pasteuriseret og rektifiseret druekoncentrat fra IOC kaldt “Sucrasin”, se hjemmesiden under menupunktet “Vinificeringsudstyr>Degorgeriing, Dosage “

    En dispensor monteres på toppen af en Blue-cap glasflasker, eller skruelågs PET-plsast reagensflaske (se doisse flasker på hjemmesiden under menupunktet “Analyseudstyr>Labioratorieudstyr”

    5.937,51 DKK
  • Socorex dispensorer (doseringspumper) får i flere størrelse, hvor  5-50 ml og 10-100 ml er de mest almindelige. Anvendes bl..a. efter degorgering af cider og mousserende vin til “dosage” tilsætning (typisk 5, 10, 20, eller 30 ml per flaske), for justering af sødmegrad til Extra Btut, Brut, Extra Sec, Demisec, Doux).

    VinoSigns anbefaler som dosagevæske et færdigfremstillet, pasteuriseret og rektifiseret druekoncentrat fra IOC kaldt “Sucrasin”, se hjemmesiden under menupunktet “Vinificeringsudstyr>Degorgeriing, Dosage “

    En dispensor monteres på toppen af en Blue-cap glasflasker, eller skruelågs PET-plsast reagensflaske (se doisse flasker på hjemmesiden under menupunktet “Analyseudstyr>Labioratorieudstyr”

    6.250,00 DKK
  • En guldgruppe af en fagbog (håndbog) for de der vil lave kvalitets mousserende vin og cider. Lær her at gøre det HELT rigtigt fra A-Z, og lær samtidig at forstå hvert enkelt trin til bunds, så intet er overladt til tilfældigheder.

    Denne professionelle håndbog (på fransk – og desværre ikke oversat til engelsk)  udkommer i første oplag i 2010,, men findes også i 2. oplag fra 2016. Bogen ert er fra 2. oplag.

    Der er her tale om en ekstremt professionel håndbog skrevet af en af Moët et Chamdons meste erfarne ønologer Brune Duteurtre. Bogen har alt med om fremstilling af mousserende vin,  og det er endnu ikke lykkedes mig – at finde en problemstilling, der ikke er professionelt behandlet i denne håndbog – helt ud til den yderste detaljer.

    Således er alle trin i fremstilling af mousserende vin gennemgået og forklaret (på fransk) så intet elængere er overladt til tilfældigheder. Alt er nøje forklaret og beskrevet.

    Ingen anden bog er lignende detailjerede beskrivelse af hvert enkelt trin i Methode traditionelle, selv den svære malolaktiske gæring på sure grundvine er iuddybende forklaret (Pied de Cuvée metoden for adaptation), og ligeledes der den vigtige gør adaptation til grundvinen der er helt afgørende for succesful 2. gæring på flaske og i tryktanke, gennemgået meget grundigt og forklaret.

    For den professionelle mousserende vinproducent og ciderproducent burde denne bog væøre obligatorisk læsning – og Goggle translate kan jo hjælpe med at oversatte  fra fransk til engelsk eller dansk, hvis det skulle være nødvendigt, men vi har vel alle lært lidt fransk i skolen…

    Få et resume på engelsk af “Methode Traditionelle” her :
    IOC P.-Y.- Bournarais – PROTOCOL-SPARKLING-WINE

    2.187,51 DKK

Tilmeld nyhedsbrev