-
IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over. Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.
IOC’s datablad: FT LEVURE IOC 18-2007 (EN)
Datablad: IOC TS YEAST IOC 18-2007 (EN)
Alt det andet man skal vide for en succesfuld 2. gæring står her: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)437,51 DKK -
Lalvin DV10 gær er fremstillet af Lallemande i Canada, og anvendes primært til fremstilling af hvidvin, rosevin, cider samt diverse mousserende vine. Gæren får også indkapslet som Proelif gær fra Proenol i Portugal, der grundet indkapslingen ved anvendelse i den 2. mousserende gæring ikke behøver riidling før før fjernes ved halsfrysning og degorgering.
DV10 gæren kan købes i 500 g vakumpakket folieposer til KUN 350 kr for forlænget holdbarhed i uåbnet tilstand, eller købes/opbevares i mindre portioner på 10, 50, 100, og 250 gram i køleskab eller nedfrosset (-20 grader) for forlænget holdbarhed i Kartell plastbøtter med lufttæt inderlåg. VinoSigns har stor erfaring i anvendelse af DV10 gær både til ciderfremstilling, til fremstilling af hvidvin, rosevin, og mousserende vine, samt til frugtvinfremstilling. Læs mere om DV10 gærens anvendelse og opbevaring her: Lalvin DV10 .
Lalvin DV10 sælger ekstraordinært hos Vinosigns i 5 afvejede mængder – 10, 50, 100, 250, 500 gram – i hygiejniske robuste plastik-container for opbevaring i køleskab eller fryser.
Pris 1 kr/gram eksklusiv emballagenSe DV10 datesheet her :DV10
125,00 DKK112,50 DKK -
Lalvin EC1118 gær forhandles som tærgær, er en god canadisk champagnegærtype, der bl.a. er kendetegnet ved at have høj alkohol og CO2 tryk resistens. Desuden er gæren adapteret til at gære ideelt ved lav temperatur (12-16 grader). Gæren har en ringe SO2 produktion. Det er en foretrukken champagne- og hvidvingær til mousserende hvid- og rosevin, men er også velegnet til gæring af basisvine for mousserende vine samt til diverse typer ciderfremstilling.
Denne gærtype forhandles i portioner af 10, 50, 100, 250 og 500 gram i hygiejniske og robuste plastik-container velegnet til opbevaring i køleskab eller i fryser (-20) for længere tid holbarhed.
EC1118 gær forhandles i mængder af 10, 50, 100, 250 og 500 gram aliquots.
Pris: 1 kr/gram eksklusiv emballage. Spørg efter rabat på bulk-køb fra 1000 gram og opefter.Datasheet om EC1118 champagne- og hvidvinsgær:
125,00 DKK112,50 DKK -
Lalvin EC1118 gær forhandles som tærgær, er en god canadisk champagnegærtype, der bl.a. er kendetegnet ved at have høj alkohol og CO2 tryk resistens. Desuden er gæren adapteret til at gære ideelt ved lav temperatur (12-16 grader). Gæren har en ringe SO2 produktion. Det er en foretrukken champagne- og hvidvingær til mousserende hvid- og rosevin, men er også velegnet til gæring af basisvine for mousserende vine samt til diverse typer ciderfremstilling.
Denne gærtype forhandles i portioner af 10, 50, 100, 250 og 500 gram i hygiejniske og robuste plastik-container velegnet til opbevaring i køleskab eller i fryser (-20) for længere tid holbarhed.
EC1118 gær forhandles i mængder af 10, 50, 100, 250 og 500 gram aliquots.
Pris: 1 kr/gram eksklusiv emballage. Spørg efter rabat på bulk-køb fra 1000 gram og opefter.Datasheet om EC1118 champagne- og hvidvinsgær:
125,00 DKK112,50 DKK -
Lalvin EC1118 gær forhandles som tærgær, er en god canadisk champagnegærtype, der bl.a. er kendetegnet ved at have høj alkohol og CO2 tryk resistens. Desuden er gæren adapteret til at gære ideelt ved lav temperatur (12-16 grader). Gæren har en ringe SO2 produktion. Det er en foretrukken champagne- og hvidvingær til mousserende hvid- og rosevin, men er også velegnet til gæring af basisvine for mousserende vine samt til diverse typer ciderfremstilling.
Denne gærtype forhandles i portioner af 10, 50, 100, 250 og 500 gram i hygiejniske og robuste plastik-container velegnet til opbevaring i køleskab eller i fryser (-20) for længere tid holbarhed.
EC1118 gær forhandles i mængder af 10, 50, 100, 250 og 500 gram aliquots.
Pris: 1 kr/gram eksklusiv emballage. Spørg efter rabat på bulk-køb fra 1000 gram og opefter.Datasheet om EC1118 champagne- og hvidvinsgær:
406,25 DKK365,65 DKK -
Ny billedrig rejseberetning i 7 af Europas vigste ciderproduktionsområder.
Jeppe Gents fra Fejø Cider og Sara Gents har her skabt et flot bogværk med en imponerende billed-samling, der som inspiration for nye og kommende generation af ciderproducenter og ciderelskere bør være et kærkomment nyt bogværk. Det er ikke en lærebog i ciderproduktion, og en rejseberetning fra Europas hotspot for ciderproduktion. Jeg savner dog de svenske ciderproducenter i Kivik i det sydøstlige Skåne i denne ellers fine samling idealister og ildsjæle inden for ciderproduktion rundt omkring i Europa.Flot bogværk fra A-Z.
250,00 DKK -
Mangrove Jack M-02 tørgær (se billedet) er en af verdens mest roste cidergær-typer, specielt til fremstilling af “Apple-Jack” – frysekoncentreret cider (see video’en neden for)-
Sammen med en række andre cidergær-typer specielt beregnet til ciderfremstilling, så som Lallemand BioDiva, Fermentis SafCider, m.fl. er denne Mongrove M-02 gær særlig egnet til Hard-Cider fremstilling.
Yeast Selection for Cider
Bemærk at VinoSigns også forhandler Accuvin Quick-test speciel tilpasst til (æble)syremåling i cider. VinoSigns er også specialiseret i alt tænkeligt udstyr til Ciderfremstilling, fra tryktanke, fustager, til flaskegæret frugt-, bær-, blomter-cider og mjød-cider.
75,00 DKK -
Fermentis cidegær Safcider AB-1 for både tør og sød balanceret cider
Yeast Selection for Cider
Se datablaf for Safciderr AB-1 her: FERMENTIS TDS-EN-SafCider™-AB-1
Exploring diversity of cider profiles through the selection of new yeast strains
The different recipes are detailed in Table 1.
50,00 DKK -
Fermentis cidegær Safcider AB-1 for balanceret både tøt og sød cider
Yeast Selection for Cider
Se datablaf for Safciderr AB-1 her: FERMENTIS TDS-EN-SafCider™-AB-1
Exploring diversity of cider profiles through the selection of new yeast strains
The different recipes are detailed in Table 1.
625,00 DKK -
Fermentis cidegær Safcider AC-4 for intensdiv frisk aroma
Yeast Selection for Cider
Se datablaf for Safciderr AC-4 her: FERMENTIS TDS-EN-SafCider™-AC-4
Exploring diversity of cider profiles through the selection of new yeast strains
The different recipes are detailed in Table 1.
50,00 DKK