Sort By:
View:
  • En universel gær til Mjød, Cider og Vin, som indeholder en killerfaktor der vildgær undetryk, som er killerfaktor aktiv.

    Denne gær har høj alkoholtolerance på 16%vol., og tåler højt sukkerhold

    Gæren ere specielt velegnet som Mjød-gær, da honning kan indeholder mange typer vildgæs, som kan forårsage  uønskede aromaprofil, højr VA indhold (eddikesyre) og reduktive uønskede svovlforbindelser.

     

    187,51 DKK
  • En universel gær til Mjød, Cider og Vin, som indeholder en killerfaktor der vildgær undetryk, som er killerfaktor aktiv.

    Denne gær har høj alkoholtolerance på 16%vol., og tåler højt sukkerhold

    Gæren ere specielt velegnet som Mjød-gær, da honning kan indeholder mange typer vildgæs, som kan forårsage  uønskede aromaprofil, højr VA indhold (eddikesyre) og reduktive uønskede svovlforbindelser.

     

    56,25 DKK
  • En universel gær til Mjød, Cider og Vin, som indeholder en killerfaktor der vildgær undetryk, som er killerfaktor aktiv.

    Denne gær har høj alkoholtolerance på 16%vol., og tåler højt sukkerhold

    Gæren ere specielt velegnet som Mjød-gær, da honning kan indeholder mange typer vildgæs, som kan forårsage  uønskede aromaprofil, højr VA indhold (eddikesyre) og reduktive uønskede svovlforbindelser.

     

    625,00 DKK
  • Fortræffelig håndbog af forfatteren til “True Brew” Emma Christensen i San Francisco. Denne bog der er rigt illustreret med billeder, indeholder et utal af spændende, udfordrende og moderne opskrifter til alverden ciderprodukter, fra pære-champagne, Hibiscus-cider, hider-øl til solbær og blåbær cider, og sprudlende æblecider, ja sågar ægte æble-eddike.
    Der er opskrifter for enhver cider-lover, og så er der hele 4 siders “Troubleshooting Guide” med hjælp, hvis det skulle gå galt undervejs i fremstilling.
    Starten af håndbogen er opdelt i lektioner om – “turning apåålres into juice,  og senere om “turning juice into cider”, – der gennemgår de enkelte processer på en enkelt og let læst måde.  Der er også et udemærket kapitel “setting-up your cider house” om udstyr og hjælpestoffer man får brug for i fremstillingsprocessen., skrevet på en let tilgængelig måde.

    Er man cider-producent, er der masser af stof til fantasien og opskifter til utallige spændende produkter, samlet af  denne amerikanske mad-skribent og blokker. Læs videre om Emma Christensen nedefor (på engelsk)

    Læs mere her om dansk ciderproduktion: http://www.ciderrevolution.dk/blog-dansk-cider/

    275,00 DKK
  • En alsidig robust manuel modtryksflaskefylder i rustfrit stål til flasskefyldning af cider og mousserende vine nedkøles til ca. 0 grader +/- 5 grader, hvilket vil sænke trykket ned til 2-3 bar.
    Flassken holdes under tryk med en kraftig fjederbelsastning af påfyldninghovedet.

    Denne model har VinoSigns udstyret med et ekstra højt stativ, så det også er muligt at modtryksfylde selv store 3 L Jeroboam Champagneflasker men også små 37,5 cL champagneflasker med cider og Charmat mousserende vin.(se disse på hjemmesiden her: https://vinosigns.dk/vare/champagneflaske-300-cl-5975-kr-stk-specialimport-af-maxi-champagneflasker-vinosigns-flaskor-burkar-danmark-sverige/

    Der medfølger ekstraudstyr i for, af slanger og fitting for tilkobling til CO2-flasker og fustage/keg..

    Se hvordan systemet bruges i denne video: https://www.amazon.com/Gdrasuya10-Stainless-Filling-Defoaming-Handmade/dp/B08921S77N?ref_=ast_sto_dp

    NB: Udstyret kan også lejes hos VinoSigns for 350 kr/dag Plus et depositum på 1000 kr.   

    3.977,27 DKK
  • Fermentis økologisk cidegær Safcider AC-4 BIO for intensdiv frisk aroma.

    NB: DENNE ØKOLOGISKE  SAFCIDER GÆr FÅR ENDNU IKKE I 5 gram pakninger

    Yeast Selection for Cider

    Se datablaf for Safciderr AC-4 BIO her: FERMENTIS TDS-EN-SafCider™-AC-4-ORG

    fermentation-03-00051 

    Exploring diversity of cider profiles through the selection of new yeast strains

    The different recipes are detailed in Table 1.

    Cider yeast strain table - Fermentis
    750,00 DKK
  • GENIAL NYHED
    Med dette smarte digitale pH-meter  PAL-pH fra japanske ATAGO, afrundes serien af geniale professionelle digitale håndholdte refraktometre, acidometre og nu også pH-metre, hvor du  wireless kan overføre måledata af Brix% (sukkertal), TA% (syretal) , modningsindeks (Brix/TA), så vel som målte pH værdier direkte via NFC/bluetooth til mobiltelefon, tablet , iPad MacBook eller computer.  
    Smartere bliver det vel ikke for at opnå en troværdig præcis pH-måling.

    Man kan sige “dyrt men dejligt” om disse professionelle instrumenter, der dog hurtigt betaler sig ind i det lange løb, som robuste, troværdige og professionelle måleinstrumenter.

    Disse ATAGO instrumenter er selvfølgelig alle håndholdte, digitale og særdeles enkle og ligetil at bruge, dog kræver en TA syremåling en 50-ganges fortynding i destillere/deioniseret vand, som vi selv udfører meget enkelt ved at tilsætte 1,00 ml prøve til et 50 ml /prøve/centrifuge/rør (engangs og sterilt i plast) hvori der upfront er afmålt 49,0 ml deioniseret vand. Da der er er tale om en conductivity (ledningsevne) syremåling af rimelig præcision, kan almindelig postevand selvfølgelig ikke bruges.

    Ved pH-måling på PAL-pH instrumentet skal der dog ikke foretages indledende fortynding, Selv ikke flydende fugtige prøver  så som marmelader, yoghurt, kød etc. kan måles direkte på dette apparat.

    Det ultimativt smarte ved netop dette unikke  og robuste pH-meter er, at det er håndholdt og i lommeformat og derfor kan medbringes direkte ud i vinmarker, hvor surhedsgraden på druerne så kan måles ude i marken direkte på druesaften (blot 1/2 ml saft skal bruges.

    Alene en pH-måling er en simple men rimelig troværdig modningsparameter, da dettotal syreindhold jo er falder i hele modningsperioden, begrundet af æblesyrens drastiske fald i måneder september-oktober, mens vinsyren har et nogenlunde stabile niveau. Det betyder at når æblesyre fald og dermed pH stiger og ved modning begge parametre stabiliseres kan alene en pH måling bruges som en indirekte parameter for druemodning, idet det mere er syreindholdets stabilisering end sukkerindholdets stigning, der kendetegner reel fysiologisk druemodning. Sukkerindholdet kan godt være relativt højt i en umoden druesort (f.eks. Solaris, Calardis Musque og Chardonay), mens det kan være lavt i en fysiologisk moden druesort. Derfor er måling af syreindholdets fald alias pH’s stigningen i modningsperioden en mere troværdig modningsparameter end den alment brugte refraktometriske måling af sukkerindhold (i Oechsle eller Brix). Begge målinger tilsammen bruges til beregning af modningsindekset (f.eks. Brix/TA ratio), og ligeledes kan Brix*pH produktet bruges som modningsindeks, eller varianter deraf.

    VinoSigns har i årene 2021, 2022 og 2023 forskningsmæssigt fulgt druemodningen hos ca. 25 forskellige primært grønne druesorter (nye tyske såvel som nye franske sorter inklusiv), med ugentlige specifikke målinger over 2 måneder  (September-Oktober) af Brix, Totalsyre (TA), Vinsyre (TartA) og æblesyre (MA), samt pH, for på basis af beregning af diverse modningsindeks (Brix/TA, Brix/MA, TartA/MA, Brix/pH etc. at vurdere hvilke målinger der egner sig bedst til at fastlægge modnings_ og høsttidspunkter for de forskellige druesorter. Studiet vil senere blive publiceret i Vinpressen.  Alt afhængig af hvilket vintype man sigter mod, kan pH-værdien alene på mosten, være en vigtig parametre, for at opnå mousserende vine med optimalt pH = 3,1 +/-0,1, og hvidvine på pH 3,1-3,5, og rødevine med pH 3,3-3,8.

    En oversigt over forskellige commercial vines analyseværdier er samlet i dette VinoSigns bilag:
    STANDARD VINE ANALYSEVÆRDIER – EVALUATION FOSS WINESCAN SO2 Ver11

    Derfor er dette nye håndholdte lomme pH-meter et særdeles innovativt nyt redskab  til at vurdere druemodning direkte ude i vinmarken, samt selvfølgelig også hjemme i vinkælderen, uden alle de sædvanlige bekymringer om at opbevaring af sit pH-meter i buffer, udtørring, evindelige kalibreringer, der er kostbare i buffer og årlige udskiftninger af pH-elektroder. 

    Dette pH-meter skal dog fortsat kalibreres med standard-buffer ligesom de øvrige pH instrumenter, men ser ud til at være langt mere stabilt over tid.  Extra Standard-buffre pH 4,01, pH 6.86, pH 9,18 fås i pulverform i små brevform (se billeder). Med PAL-pH metret følger 3 små dråbeflasker med standardbuffre.

    Det du får ekstra ved at investere 10.000 kr i et professionelt laboratorie pH-meter f.eks. fra Mettler-Toledo, er en automatisk stabilitetskontrol og lignende smarte features.  Her på ATAGO Pal-pH instrumentet trykker du bare på “start” flere gange indtil pH-værdier er stabilt, hvilket typisk tager kun ca. 30 sekunder. Apparatet er uhyre let at kalibrere og holder sin kalibrering i ugevis, en månedlig kalibrering er dog tilrådelig. Instrumentet kan opbevares rengjort og tørt uden besværlig opbevarinsgbuffer omkring elektroden., og så er hele instrumentet mega robust

    Brugervejledningen her:
    en-5a467f46e8a57b93a7f68d96f3191e12
    en-78fde8729b0e21573e9fa8725aae7421

    Se også VinoSigns’  udvalgte pH Quicktest så som pH-strips i plastic fra Bartovation og pH strimler af papir fra VinoFerm beskrevet under disse produkter på vores hjemmeside, samt de billigere hobby håndholdte pH-metre, både en billig kinesisk udgave og en mere robust tysk udgave haves på lager

    2.750,00 DKK
  • Accuvin’s Quicktest for Totalsyre TA (Totratable acidity) er tilbage på på markedet efter at det amerikanske firma Bartovation overtog ACCUVIN i 2022.

    Accuvin quicktest for Totalsyre TA kan udføres på få minutter, uden brug og anskaffelse af dyrt udstyr til titrering, enzymatisk måling på Merck reflektometer , Sentia biosensor eller RIDA-CUBE scan robot, Oenofoss eller Winescan FTIR måling.

    Der kan testes i vin, frugtvin, cider, most og juice men kitte er ikke b beregnet tyiol måling af høje koncentration af sukker (Glukose/Fruktose) men rette imod måling af restsukker på et niveau imellem 0 og 2 g/L. Højere koncentration kan sagtens måles med kitte ved forudgående fortynding 1:10 (0-20 g/L), eller 1:100 (0-200 g/L) men præcision ved sådanne fortumdinger vil ikke være tilstrækkelig god.

     

     

    BARTOVATION hjemmesiden ses her: https://bartovation.com
    ACCUVIN hjemmesiden se her: www.accuvin.com

     

     

    2.000,00 DKK
  • En alsidig robust manuel modtryksflaskefylder i rustfrit stål til flasskefyldning af cider og mousserende vine nedkøles til ca. 0 grader +/- 5 grader, hvilket vil sænke trykket ned til 2-3 bar.
    Flassken holdes under tryk med en kraftig fjederbelsastning af påfyldninghovedet.

    Denne model har VinoSigns udstyret med et ekstra højt stativ, så det også er muligt at modtryksfylde selv store 3 L Jeroboam champagneflasker men også små 37,5 cL champagneflasker med cider og Charmat mousserende vin.(se disse på hjemmesiden her: https://vinosigns.dk/vare/champagneflaske-300-cl-5975-kr-stk-specialimport-af-maxi-champagneflasker-vinosigns-flaskor-burkar-danmark-sverige/

    Der medfølger ekstraudstyr i for, af slanger og fitting for tilkobling til CO2-flasker og fustage/keg..

    Se hvordan systemet bruges i denne video: https://www.amazon.com/Gdrasuya10-Stainless-Filling-Defoaming-Handmade/dp/B08921S77N?ref_=ast_sto_dp

    Udstyret udlejes hos VinoSigns for 350 kr/dag, 500 kr/weekend,  plus et depositum på 1000 kr.   

    397,73 DKK

Tilmeld nyhedsbrev