-
Citrol er et Vinoferm produkt bestående udelukkende af ren cintronsyre.
Citronsyre er en naturligt forekommende svagere organisk syre der også findes i drueer og andet frugt i lav koncentration. Det anvendes i vineriet som surhedsfremmende middel ved sulfit-desinfektion af vinificeringudstyr, men er også velegnet i fjernelse af biofilm after CIP behandling med kautisk soda. Det anvendes i enkelte tilfælde som surhedsfremmende tilsætninggsstof ved vin- og frugtvinsfremstilling.
Citronsyre er svagt korresivt overfor ståltanke, mens stærkt korrossivt for flisegulve.Dosering:
Ved rensning af vinificeringsudstyr: 0.5-1 g/L (0.05%-0.1%)
Ved tilsætning til most, vin, frugtvin og cider: efter beregning til ønskede pH-værdi er opnået. TIlsætning af 8.5 g/L Citrol vil øge syreindholdet med ca. 1 g/L som giver et fald i pHpå 0.1 enhed..VinoSign leverer gene forskelige mængder af Citrol fra 100 g, 250 g, 1 kg og som bulk med stor rabat. VinoSigns forsendes ligeledes gerne varen i hygiejniske og robuste fædevaregodkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for længere tid opbevaring i køleskab eller fryser (se billede).
Læs mere her og syre i vin og most: Quick-test_Acids-Presentation
Vinoferms Citrol datablad: Citrol – 003.011.4350,00 DKK -
VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druevin analyser udført på det top-moderne WineScanTM SO2 apparat, der også kan måle både Total (TSO2) og Frit (FSO2) sulfit i forbindelse med den multianalytiske FTIR analyse.
“Flädie Vineri og Vinproduktion” er eneste vingård i Skandinavian, der har denne top-moderne udgave af en Foss Wineccan-FT analyzeSe et eksempel en VinoSigns/Flädie analyserapport her: LABORATORIERAPPORT – Test
VinoSigns er derfor også billigst med Winescan-SO2 analyser, der også omfattende sulfitmåling (ca. 33% i besparelse). Efter aftale gives også betydelige rabat ved 5 (10%) eller flere analyser indleveret samtidig. Ring 204126240 for pristilbud. Hasteprøver laves kun ekstraordinært efter aftale for en 50% forhøjet pris. Specielle VWR 100 ml plastbeholdere kan fås gratis hos WineSigns til prøveopsamling og forsendelse. Der skal bruges 100 ml prøve pr. Winescan-SO2 analyse.
NB: VinoSigns tilbyder også RIDA-CUBE SCAN enzymatiske analyser, ATAGO refraktometriske Brix og Totalsyre, MERCK reflektometriske analyser for Æblesyre og Restsikker, samt TECTRONIK biosensoriske analyser for Alkohol(ethanol) og Æblesyre . Nærmere oplysninger og disse analyser er at finde under “Analyseservice-menuen”
Til sammenligning skal der blot bruges 1 ml prøve til en RIDA-CUBE Scan enzymatisk analyse, der modsat WineScan kan analyserer alle typer drikkevarer. Se på hjemmesiden under “Analyseservice” for analyser af denne type.
Winescan-SO2 apparatet er kalibreret til at måle ialt 17 analytiske parametre på druevine inkl. frit og total sulfit:
- Densitet (D) i g/ml
- Alkohol (ALC) i %vol
- Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
- Glucose (GLU) i g/L
- Fruktose (FRUC) i g/L
- Surhedsgrad pH
- Total syre (TA) i g/L som vinsyre
- Vinsyre (TartA) i g/L
- Æblesyre (MA) i g/L
- Mælkesyre (LA) i g/l
- Citronsyre (CA) i g/l
- Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
- Glycerol (GLY) i g/L
- FolinC indeks (FI)
- Frit sulfit (FSO2) i mg/L
- Total sulfit (TSO2) i mg/L
- Energi i Kcal pr. 100 ml/ KJ pr. 100 ml
På besøg i et ICV laboratorier i Rhone
https://www.icv.fr/en/news/analyse/02-february-2020/guided-tour-icv-oenological-laboratory-rhone-valley500,00 DKK