Sort By:
View:
  • Citrol er et Vinoferm produkt bestående udelukkende af ren cintronsyre.
    Citronsyre  er en naturligt forekommende svagere organisk syre  der også findes i drueer og andet frugt i lav koncentration. Det anvendes i vineriet som surhedsfremmende middel ved sulfit-desinfektion af vinificeringudstyr, men er også velegnet i fjernelse af biofilm after CIP behandling med kautisk soda. Det anvendes i enkelte tilfælde som surhedsfremmende tilsætninggsstof ved vin- og frugtvinsfremstilling.
    Citronsyre er svagt korresivt overfor ståltanke, mens stærkt korrossivt for flisegulve. 

    Dosering:
    Ved rensning af vinificeringsudstyr: 0.5-1 g/L (0.05%-0.1%)
    Ved tilsætning til most, vin, frugtvin og cider: efter beregning til ønskede pH-værdi er opnået. TIlsætning af 8.5 g/L  Citrol vil øge syreindholdet med ca. 1 g/L som giver et fald i pHpå 0.1 enhed..

    VinoSign leverer gene forskelige mængder af Citrol fra 100 g, 250 g, 1 kg og som bulk med stor rabat. VinoSigns forsendes ligeledes gerne varen i hygiejniske og robuste fædevaregodkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for længere tid opbevaring i køleskab eller fryser (se billede).

    Læs mere her og syre i vin og most: Quick-test_Acids-Presentation
    Vinoferms Citrol datablad: Citrol – 003.011.4 

    350,00 DKK
  • NB! Anvendes sammen med Kaliummetasulfit (KMS) til desinfektion af vinifceringsudstyr, så som ståltanke, vinballoner i glas og plast, samt andet vinifiseringsudstyr. 
    Bør til dette formål anvendes som en 1-2% w/v opløsning i vand, tilsat 0.5-1% w/v KMS, svarende til 10-20 g/L citronsyre med 5-10 g/L KMS, pH<3.0. Kun den stærk sure opløsning af sulfit har en desinficerende virkning. Kontakttis 1-2 inutter.
    Desinfetionsopløsningen kan påføres med børste, svamp, klud eller spray, eller ved iblødsætning, men under alle omstændigheder skal bruges åndedrætsvæern, og gummihansker
    Ved lavere koncentrationer af sulfit og citronsyre må på regnes en betydelig længere kontakttid
    OPLØSNINGEN ER STÆRK GIFTIG GRUNDET DET FRIGJORDE SVOVLDIOXID (SO2). Det anbefales derfor at bruge andre desinfektiondsmidler. 
    Jævnfør Niels Fress’ artikel : Aftapning af vin på flaske, Vinpressen nr. 2-2019 på side 19.
    Se også min egen artikel om “Hygiejne i Vineriet” i Vinpressen : 
     
     
    125,00 DKK
  • Novadans CIP  (Cleaning-in-place) rengøringsmidler findes  både som basiske (ALKA) og som sure (ACID) rengøringsmidler samt som desinfektionsmiddel (OXIDAN). CIP midlerne er fremstillet hos Novodan i Kolding, der levere rengørings- og desinfektionsmidler til store dele af levnedsmiddelindustrien.

    OXIDAN EXTRA er et stærk desinfektionsmiddel, der effektivt sikre desinfektion af rengjode overflader, og som er særligt velegnet til ståltanke, slanger, pumper og andet professionelt vinificeringsudstyr

    Novadan’s vejledning til rengøring og desinfektion i mindre bryggerier: haandbog_novadan_microbryggeri_dk_low haandbog_novadan_microbryggeri_dk_low

    DOSERING:  0.2 – 1.0 % v/v  af stock-opløsningen til CIP-rengøring af ståltanke, vinballoner og andet vinificeringsudstyr. Kontalttid 5-15 minutter. 
     Anvendt gerne forhøjet temperatur ved rengøringen på fra  5-40 grader Celcius.. 

    OXIDAN EXTRA  ProduktinformationOXIDAN EXTRA datasheet 

    OXIDAN EXTRA sikkerhedsbladOXIDAN EXTRA sikkerhedsblad

    Bemærk: OXIDAN EXTRA kan også leveres i 1 L “Twin-Bottle” ned doseringskammer. Specialpris 100 kr for dette VinoSignsprodukt. See billegalleriet for “Twinn-Bottle”

     

    937,51 DKK
  • OxiPro-Extra er et pereddiksyre (hydrogenperoxid-eddikesyre) baseret stærk surt desinfektionsmiddel, der anvendes i det sidst desinfektionstrin efter anbefalet fortynding, eventuelt i Sprayflaske. Husk et desinfektionbehandling af bryg- og vinificeringsudstyr  skal altid ske udmiddelbar før udstyret tages i anvendelse.
    ANVENDELSE: OxiPro-12 koncentratet anvendes i en 0,2-0,5 %-opløsning i rent vand, svarende til 2-5 ml pr. L (20-50 ml pr. 10L).  Doseringskammeret har markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 5 til 15 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk surt oxiderende desinfektionsmiddel (pH=2), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

    159,09 DKK
  • OxiPro-Extra er et pereddiksyre (hydrogenperoxid-eddikesyre) baseret stærk surt desinfektionsmiddel, der anvendes i det sidst desinfektionstrin efter anbefalet fortynding, eventuelt i Sprayflaske. Husk et desinfektionbehandling af bryg- og vinificeringsudstyr  skal altid ske udmiddelbar før udstyret tages i anvendelse.
    ANVENDELSE: OxiPro-12 koncentratet anvendes i en 0,2-0,5 %-opløsning i rent vand, svarende til 2-5 ml pr. L (20-50 ml pr. 10L).  Doseringskammeret har markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 5 til 15 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk surt oxiderende desinfektionsmiddel (pH=2), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

    85,23 DKK
  • OxiPro-Extra er et pereddiksyre (hydrogenperoxid-eddikesyre) baseret stærk surt desinfektionsmiddel, der anvendes i det sidst desinfektionstrin efter anbefalet fortynding, eventuelt i Sprayflaske. Husk et desinfektionbehandling af bryg- og vinificeringsudstyr  skal altid ske udmiddelbar før udstyret tages i anvendelse.
    ANVENDELSE: OxiPro-12 koncentratet anvendes i en 0,2-0,5 %-opløsning i rent vand, svarende til 2-5 ml pr. L (20-50 ml pr. 10L).  Doseringskammeret har markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 5 til 15 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk surt oxiderende desinfektionsmiddel (pH=2), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

    159,09 DKK
  • OxiPro-Extra er et pereddiksyre (hydrogenperoxid-eddikesyre) baseret stærk surt desinfektionsmiddel, der anvendes i det sidst desinfektionstrin efter anbefalet fortynding, eventuelt i Sprayflaske. Husk et desinfektionbehandling af bryg- og vinificeringsudstyr  skal altid ske udmiddelbar før udstyret tages i anvendelse.
    ANVENDELSE: OxiPro-12 koncentratet anvendes i en 0,2-0,5 %-opløsning i rent vand, svarende til 2-5 ml pr. L (20-50 ml pr. 10L).  Doseringskammeret har markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 5 til 15 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk surt oxiderende desinfektionsmiddel (pH=2), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

    85,23 DKK
  • Svovlvæger til konservering og desinfektion af egefade, egetømder etc.
    Vægerne drypper ikke.

    Alternativt kan en Ozongenerator bruges til desinfektion af egetønder – se VinoSigns Ozongenerator på hjemmesiden.: https://vinosigns.dk/vare/ozon-generator-sterilisering-egetoender-m-v-techlinq/

    Dosering: 1/2 væge pr 100 l tønde. 1/1 væge pr. 225 l tønde

    En dårligt vedligeholdt tønde kan føre til problemer med bakterie- og svampeinfektioner. Derfor er ordentlig vedligeholdelse og desinfektion  helt afgørende ved brug af tønder til fadgæring og fadlagring af vine og frugtvin 

    Klargøring / desinfektion af en ny tønde: Fyld tønden med en opløsning af 10 g vinsyre pr. liter vand og lad det trække i 4 til 5 dage. Derefter tømmes tønden, lad den dryppe grundigt af og desinficer ved hjælp af en svovlvæge. Umiddelbart efter fyldes med vin. Nye tønder frigiver mange tanniner, så tillad ikke vinen at modnes i tønden for længe,  Kontroller regelmæssigt for udviklingen i smag og aroma.  
    Forberedelse af en brugt tønde: Rens tønden grundigt ved hjælp af vand med soda (1 kg soda til 10 liter varmt vand). Gentag gerne behandling med soda (Natrium eller Kalium karbonat). Derefter skylles grundigt med rent vand. Fyld tønden med en opløsning af 10 g vinsyre pr. liter vand og lad den stå i blød i 2 til 3 dage. Tøm tønden, lad den dræne grundigt og desinficer Desinficer tønden ved at afbrænde en svovlvæge.     
    Lagring af en tom tønde: Trætønder er ikke beregnet til at opbevares tom! Hvis dette lejlighedsvis skulle være nødvendigt, må man aldrig efterlade bundfald eller vin rest i træ tønden! Efter tømning skylles altid straks med rent vand. Bland vand med lidt citronsyre eller vinsyre (ca. 1% opløsning) og fyld tønden med den sure konserverende opløsning.

    100,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev