-
Dette apparat måler ved FT-NIR spektroskopi alkohol-indholdet (ethanol) i vin, cider, most, øl m.v. på få minutter.
Anton-Paar XDLIA022EN_B_ApplFlash_Your_samples_in_our_focus
Alcolyzer Wine M:ME – Wine Analysis System : Anton-Paar.com
250.000,00 DKK -
Alpha II wine analyzer fra Bruker er et alternativt til en dobbelt så dyr Winescan fra Foss, eller lidt dyrere Antob Paar Lyza 5000 wine analyzer..
FTIR analyser er brugt i mange forskellige applikationer, f.eks. som vist i nedenstående video for test af plastik-kvalitet. Alpha II apparat kan således måle både på flydende prøver som most, vin og cider, men også på faste prøver f.eks. sedimeteret gær (Lees). Der findes desværre endnu ikke en specific demo-Video for den nyudviklede Wine Analyzer Alpha II.
En introductionsvideo om Bruker analytiske expertise kan ses herunder:
312.500,00 DKK -
OENOFOSS-2 APPARATET KAN IKKE KØBES IGENNEM VINOSIGNS, MEN VI RÅDGIVER GERNE OM DE FORSKELLIGE MÅLEMETODER OG MÅLEAPPARATER; DER FINDES PÅ MARKEDET:
Med dette nye apparat fra Foss lanceret i 2022 nærmer vi os noget at det mest ideelle målerudstyr til druevin på markedet, men man skal fortsat være bevist om at FTIR målemetoder ikke er biospecifikke målemetoder, og FTIR-Chemometri er fortsat en kalibreringstung analysemetoder, der for at give nøjagtige sanderesultater, kræver regelmæssig kalibrering og i mellem laboratorier interkalibreringer. Omvendt er der tale om en reagensglas fri, multiparameter analysemetoder, der er extremt hurtig udført, så alle ulemper med kalibrering, opvejes at de multianalytiske hurtige anelser.
Det danske firma FOSS har udviklet en miniudgave af sin fortrinlige WinoScan.
Apparatet anvender FTIR og Chemometri ligesom sin storesøster Winescan.
Der er endvidere videreudviklet på dette apparatet, således af mousserende vin (sparkling vin) kan analyseres direkte.
Eneste væsentlige mangel, som formodentlig er under udvikling er at apparatet endnu ikke er udviklet til at kunne måle vinsyre (den vigtigste syre i vin) i fermewntyertende og færdige min, men dog i druemost.Apparatet fås med forskellige software pakker, der tilkøbes separat, f.eks. til “sparkling Wine” analyser, Most-analyser etc.
Apparatet kan måle på både druemost, ferementerende druevin , færdig druevin, samt mousserende druevin (nyhed)
Se specifikationerne for OenoFoss-2 here: https://www.fossanalytics.com/en-gb/products/oenofoss2
Se disse DEMO videoer om OenoFoss-2:
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Youtube+oenofoos+2&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:7c613af0,vid:GWnSwNxKxvc250.000,00 DKK -
OENOFOSS-GO APPARATET KAN IKKE KØBES IGENNEM VINOSIGNS, MEN VI RÅDGIVER GERNE OM DE FORSKELLIGE MÅLEMETODER OG MÅLEAPPARATER; DER FINDES PÅ MARKEDET:
Det danske firma FOSS har udviklet en miniudgave af sin fortrinlige WinoScan.
Apparatet anvender FTIR og Chemometri ligesom sin storesøster Winescan.Se specifikationerne for OenoFoss-GO here: OenoFoss_Go_one_pager_GB
Se denne DEMO video om OenoFoss-GO: https://www.youtube.com/watch?v=g4bC42Jg6us
150.000,00 DKK -
Lyza 5000 er et FTIR baseret multianalytisk måleapparat til most, vin, cider, øl, og spiritus.
Se brochuren her: Lyza_5000_Wine-150-Cragg-Stuart
Læs mere om Lyza 5000 instrumentert på Anton-Paar’s hjemmeside: FTIR wine analyzer: Lyza 5000 Wine : Anton-Paar.com
Læs min artikel i Vinpressen Dec 2019 om “Analysudstyr og Analysemetoder”:
C.-H. Brogren – Analyser Del 1 – Vinpressen_2019_6_web (14-18)-komprimeretDette apparat måler ved NIR spektroskopi en lang række af stoffer i vin, cider, most, øl m.v. på få minutter.
Ethanol [%v/v] 0 to 14 0.02 0.1 Fructose [g/L] 0 to 6 0.35 0.5 Fructose [g/L] 6 to 50 0.35 2.5 Fructose [g/L] 50 to 160 0.35 5.5 Glucose [g/L] 0 to 6 0.2 0.5 Glucose [g/L] 6 to 50 0.2 2 Glucose [g/L] 50 to 160 0.2 4 Titratable acidity [g/L] 2 to 12 0.1 0.55 Volatile acids [g/L] 0 to 1.5 0.02 0.12 Malic acid [g/L] 0 to 7 0.06 0.55 Tartaric acid [g/L] 1 to 9 0.06 0.6 Lactic acid [g/L] 0 to 2 0.05 0.3 pH DAII 3 to 4 0.01 0.08 Density [g/mL] 0.99 to 1.12 0.0002 0.001 Must weight5 °Brix -2 to 29 0.05 0.25 Extract [g/L] 0 to 350 0.4 2.0 Glycerol [g/L] 0 to 10 0.1 0.5 Yeast assimilable nitrogen [mg/L] 0 to 300 4 35 Wine
Parameter Units Range Repeatability (s.d.)1 RMSEP2 Ethanol [%v/v] 6 to 20 0.02 0.1 Fructose [g/L] 0 to 6 0.2 0.45 Fructose [g/L] 6 to 160 0.5 2.0 Glucose [g/L] 0 to 3 0.2 0.45 Glucose [g/L] 3 to 150 0.5 1.5 Titratable acidity [g/L] 2 to 12 0.02 0.35 Volatile acids [g/L] 0 to 1.5 0.02 0.12 Malic acid [g/L] 0 to 7 0.05 0.45 Tartaric acid [g/L] 0 to 5 0.05 0.35 Lactic acid [g/L] 0 to 3 0.05 0.30 pH – 3 to 4 0.01 0.08 Density [g/mL] 0.98 to 1.1 0.0002 0.001 Extract [g/L] 0 to 350 0.3 2.0 Glycerol [g/L] 0 to 25 0.2 1.0 Minimum sample volume 15 mL Measurement time per sample3 42 seconds Cell type 12-bounce ATR ZnSe flow-through cell Dimensions (L x W x H) 450 mm x 340 mm x 240 mm (17.7 in x 13.4 in x 9.4 in) Cell temperature control Peltier element, Stability ±0.005 °C, Accuracy ±0.03 °C Power supply AC 100 to 240 V; 47 to 63 Hz; DC 24V, 3A Weight 15.2 kg (33.5 lbs) Communication interfaces - 5 x USB
- RS-232
- CAN
- HDMI
- Ethernet
- Bluetooth®4
- WiFi4
Display 10.1 in PCAP touchscreen
TFT WXGA (1280 Px x 800 Px)1 Repeatability as mean standard deviation according to ISO 5725, using a set of representative wines
2 Root mean square error of prediction for a set of representative wines; under ideal conditions
3 After temperature equilibration
4 Via external WiFi/Bluetooth® dongle
5 Available units: °Brix, SG, °Oe, °KMW, °Baumé, g/LSe nedenstående link for yderlige dokumntation:
Anton-Paar XDLIA022EN_B_ApplFlash_Your_samples_in_our_focusANTON PAAR – Analyseur de vin FTIR : Lyza 5000 Wine : Anton-Paar.coPræsentation af Anton Paar instrumentsa:
https://www.youtube.com/channel/UCgxEHey80E4gWjQlnK10ncQ?sub_confirmation=1437.500,00 DKK