-
Lallemand/IOC fremstiller ligesom Chr-Handen en syrerestistent stamme af Oenococcus Oeni – kaldet Inobacter – specielt beregnet til sure basisvine med en pH > 3.2 (og pH >2,9) samt til malolaktisk behandling af sure mousserende vine som f.eks. Champagne og visse cider-typer..
Inobacter fås på bestilling i portioner til behandling af 2500 L, 10000 L, 50000 L, 100000 L og 200000 L vin.
Hvis man har behov for at behandle mindre portioner en 2.500 L henvises til Viniflora CH-Sparta, som fås til eksperimentelle små forsøg på 25 L og 300 L samt til 5000 L (Sælges dog ikke længere af Vinosigns – grundet behov for opbevaring ved under knus 45 grafer). En andet grund til at forlade Chr-Hansens malo-kulturer er deres ringe sulfit resistens på max 35 mg/l TSO2
Ved særlige grundvine med indhold af total sulfit over 50 mg/L (TSO2) henvises til Oenofrance/SOFRALABS product “Vitilactic BL01 starter”, der også er beregnet til de sure grundvine med pH<3.2, men har en endnu større TSO2 resistens på up til 75 mg/L TSO2 : fiche_produit_vitilactic_starter_bl_01
Læs mere om Inobacter her: Inobacter IOC
Datablad om Inobacter her: FT INOBACTER (EN)
ba4e1862420e7c06ce845beaef76face723f4990Læs om IOC specialproducter til mousserende vin her: Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf1.562,51 DKK -
Viniflora CH-11 er kendetegnet ved at være en mere syreresistent stamme af Oenococcus Oeni end både Viniflora CH-35 og CH-Oenos. Viniflora CH-11 er udviklet hos Chr-Hansen, og er ikke tidligere markedsført i Danmark, så Vinosigns er først med at tilbyde denne malolaktiske bakteriestamme.
Chr-Hansen er et dansk firma, der er blandt verden førende inden for bl.a. bakterier til levedsmiddelindustrien
125,00 DKK