Sort By:
View:
  • Alpha II wine analyzer fra Bruker er et alternativt til en dobbelt så dyr Winescan fra Foss, eller lidt dyrere Antob Paar Lyza 5000 wine analyzer.. 

    FTIR analyser er brugt i mange forskellige applikationer, f.eks. som vist i nedenstående video for test af plastik-kvalitet.  Alpha II apparat kan således måle både på flydende prøver som most, vin og cider, men også på faste prøver f.eks. sedimeteret gær (Lees).  Der findes desværre endnu ikke en specific demo-Video for den nyudviklede Wine Analyzer Alpha II.  

    En introductionsvideo om Bruker analytiske expertise kan ses herunder: 

    312.500,00 DKK
  • OENOFOSS-2 APPARATET  KAN IKKE KØBES IGENNEM VINOSIGNS, MEN VI RÅDGIVER GERNE OM DE FORSKELLIGE MÅLEMETODER OG MÅLEAPPARATER; DER FINDES PÅ MARKEDET:

    Med dette nye apparat fra Foss lanceret i 2022 nærmer vi os noget at det mest ideelle målerudstyr til druevin på markedet, men man skal fortsat være bevist om at FTIR målemetoder ikke er biospecifikke målemetoder, og FTIR-Chemometri er fortsat en kalibreringstung analysemetoder, der for at give nøjagtige sanderesultater, kræver regelmæssig kalibrering og i mellem laboratorier interkalibreringer. Omvendt er der tale om en reagensglas fri, multiparameter analysemetoder, der er extremt hurtig udført, så alle ulemper med kalibrering, opvejes at de multianalytiske hurtige anelser. 

    Det danske firma FOSS har udviklet en miniudgave af sin fortrinlige WinoScan.

    Apparatet anvender FTIR og Chemometri ligesom sin storesøster Winescan.
    Der er endvidere videreudviklet på dette apparatet, således af mousserende vin  (sparkling vin) kan analyseres direkte.
    Eneste væsentlige mangel, som formodentlig er under udvikling er at apparatet endnu ikke er udviklet til at kunne måle vinsyre (den vigtigste syre i vin) i fermewntyertende og færdige min, men dog i druemost.

    Apparatet fås med forskellige software pakker, der tilkøbes separat, f.eks. til “sparkling Wine” analyser, Most-analyser etc. 

    Apparatet kan måle på både druemost, ferementerende druevin , færdig druevin, samt mousserende druevin (nyhed)

    Se specifikationerne for OenoFoss-2 here: https://www.fossanalytics.com/en-gb/products/oenofoss2

    Se disse DEMO videoer om OenoFoss-2:
    https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Youtube+oenofoos+2&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:7c613af0,vid:GWnSwNxKxvc

     

    250.000,00 DKK
  • VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druevin analyser udført på det top-moderne WineScanTM SO2  apparat, der også kan måle både Total (TSO2) og Frit (FSO2) sulfit i forbindelse med den multianalytiske FTIR analyse.
    “Flädie Vineri og Vinproduktion” er eneste vingård i Skandinavian, der har denne top-moderne udgave af en Foss Wineccan-FT analyze

    Se et eksempel en VinoSigns/Flädie analyserapport her: LABORATORIERAPPORT – Test

    VinoSigns er derfor også billigst med Winescan-SO2 analyser, der også omfattende sulfitmåling (ca. 33% i besparelse). Efter aftale gives også betydelige rabat ved 5 (10%) eller flere analyser indleveret samtidig. Ring 204126240 for pristilbud. Hasteprøver laves kun ekstraordinært efter aftale for en 50% forhøjet pris. Specielle VWR 100 ml plastbeholdere kan fås gratis hos WineSigns til prøveopsamling og forsendelse. Der skal bruges 100 ml prøve pr. Winescan-SO2 analyse.

    NB: VinoSigns tilbyder også RIDA-CUBE SCAN enzymatiske analyser, ATAGO refraktometriske Brix og Totalsyre, MERCK reflektometriske analyser for Æblesyre og  Restsikker, samt TECTRONIK biosensoriske analyser for Alkohol(ethanol)  og Æblesyre . Nærmere oplysninger og disse analyser er at finde under “Analyseservice-menuen”

    Til sammenligning skal der blot bruges 1 ml prøve til en RIDA-CUBE Scan enzymatisk analyse, der modsat WineScan kan analyserer alle typer drikkevarer.  Se på hjemmesiden under “Analyseservice” for analyser af denne type.

    Winescan-SO2 apparatet er kalibreret til at måle ialt 17 analytiske parametre på druevine inkl. frit og total sulfit:

    1. Densitet (D) i g/ml
    2. Alkohol (ALC) i %vol
    3. Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
    4. Glucose (GLU) i g/L
    5. Fruktose (FRUC) i g/L
    6. Surhedsgrad pH
    7. Total syre (TA) i g/L som vinsyre
    8. Vinsyre (TartA) i g/L
    9. Æblesyre (MA) i g/L
    10. Mælkesyre (LA) i g/l
    11. Citronsyre (CA) i g/l
    12. Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
    13. Glycerol (GLY) i g/L
    14. FolinC indeks (FI)
    15. Frit sulfit (FSO2) i mg/L
    16. Total sulfit (TSO2) i mg/L
    17. Energi i  Kcal pr. 100 ml/ KJ pr. 100 ml
    18.  

    På besøg i et ICV laboratorier i Rhone
    https://www.icv.fr/en/news/analyse/02-february-2020/guided-tour-icv-oenological-laboratory-rhone-valley

    500,00 DKK
  • Lyza 5000 er et FTIR baseret multianalytisk måleapparat til most, vin, cider, øl, og spiritus.

    Se brochuren her: Lyza_5000_Wine-150-Cragg-Stuart
    Læs mere om Lyza 5000 instrumentert på Anton-Paar’s hjemmeside: FTIR wine analyzer: Lyza 5000 Wine : Anton-Paar.com
    Læs min artikel i Vinpressen Dec 2019 om “Analysudstyr og Analysemetoder”: 
    C.-H. Brogren – Analyser Del 1 – Vinpressen_2019_6_web (14-18)-komprimeret

    Dette apparat måler ved NIR spektroskopi en lang række af stoffer  i vin, cider, most, øl m.v. på få minutter.

    Ethanol [%v/v] 0 to 14 0.02 0.1
    Fructose  [g/L] 0 to 6 0.35 0.5
    Fructose [g/L] 6 to 50 0.35 2.5
    Fructose [g/L] 50 to 160 0.35 5.5
    Glucose  [g/L] 0 to 6 0.2 0.5
    Glucose  [g/L] 6 to 50 0.2 2
    Glucose  [g/L] 50 to 160 0.2 4
    Titratable acidity [g/L] 2 to 12 0.1 0.55
    Volatile acids [g/L] 0 to 1.5 0.02 0.12
    Malic acid [g/L] 0 to 7 0.06 0.55
    Tartaric acid [g/L] 1 to 9 0.06 0.6
    Lactic acid [g/L] 0 to 2 0.05 0.3
    pH DAII 3 to 4 0.01 0.08
    Density [g/mL] 0.99 to 1.12 0.0002 0.001
    Must weight5 °Brix -2 to 29 0.05 0.25
    Extract [g/L] 0 to 350 0.4 2.0
    Glycerol [g/L] 0 to 10 0.1 0.5
    Yeast assimilable nitrogen [mg/L] 0 to 300 4 35

    Wine

     

    Parameter  Units Range Repeatability (s.d.)1 RMSEP2
    Ethanol [%v/v] 6 to 20 0.02 0.1
    Fructose  [g/L] 0 to 6 0.2 0.45
    Fructose [g/L] 6 to 160 0.5 2.0
    Glucose  [g/L] 0 to 3 0.2 0.45
    Glucose  [g/L] 3 to 150 0.5 1.5
    Titratable acidity [g/L] 2 to 12 0.02 0.35
    Volatile acids [g/L] 0 to 1.5 0.02 0.12
    Malic acid [g/L] 0 to 7 0.05 0.45
    Tartaric acid [g/L] 0 to 5 0.05 0.35
    Lactic acid [g/L] 0 to 3 0.05 0.30
    pH 3 to 4 0.01 0.08
    Density [g/mL] 0.98 to 1.1 0.0002 0.001
    Extract [g/L] 0 to 350 0.3 2.0
    Glycerol [g/L] 0 to 25 0.2 1.0
     
    Minimum sample volume 15 mL
    Measurement time per sample3 42 seconds
    Cell type 12-bounce ATR ZnSe flow-through cell
    Dimensions (L x W x H) 450 mm x 340 mm x 240 mm (17.7 in x 13.4 in x 9.4 in)
    Cell temperature control Peltier element, Stability ±0.005 °C, Accuracy ±0.03 °C
    Power supply AC 100 to 240 V; 47 to 63 Hz; DC 24V, 3A
    Weight 15.2 kg (33.5 lbs)
    Communication interfaces
    • 5 x USB
    • RS-232
    • CAN
    • HDMI
    • Ethernet
    • Bluetooth®4
    • WiFi4
    Display 10.1 in PCAP touchscreen
    TFT WXGA (1280 Px x 800 Px)

    1 Repeatability as mean standard deviation according to ISO 5725, using a set of representative wines
    2 Root mean square error of prediction for a set of representative wines; under ideal conditions
    3 After temperature equilibration
    4 Via external WiFi/Bluetooth® dongle
    5 Available units: °Brix, SG, °Oe, °KMW, °Baumé, g/L

    Se nedenstående link for yderlige dokumntation: 
    Anton-Paar XDLIA022EN_B_ApplFlash_Your_samples_in_our_focusANTON PAAR – Analyseur de vin FTIR : Lyza 5000 Wine : Anton-Paar.co

    Præsentation af Anton Paar instrumentsa: 
    https://www.youtube.com/channel/UCgxEHey80E4gWjQlnK10ncQ?sub_confirmation=1

    437.500,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev