Sort By:
View:
  • Dobbeltsalt afsyringsmetoden er den mest anvendte til nedbringende af syrekoncentrationen
    Begge afsyringsmetoder med dobbeltsalt og enkeltsalt fjerne først og fremmest vinsyren ved en udfældning af respektivt calcium-tartrat  eller kglium-tartrat (begge tungsopløselige salte af vinsyre, men calciumcarbonatet neutraliserer også æblesyren, ved dannelse af calciummalat, som dog er letopløselig og IKKE fælder ud.  Således udfældes æblesyre ikke og fjernes derfor ikke fra mosten eller vinen, men pH kan sænkes ved at den dannelse kulsyre, der dannes når calciumionen reagere med malationen, og fuser af som CO2 (H2O), og det betyder en begrænset stigning i pH. Reelt set kan æblesyre kun fjernes ved en klasisk malolaktisk gæring under dannelse ag mælkesyre, eller ved brug af en maloethanolisk gærtype, så som VinoFerm BioFermMalic, Lallamand Lalvin 71B, eller Lallemend Uviferm SVG, der omdanner en del af den tilstedeværende æblesyre til ethanol, Alt afhængig af gæringsbetingelserne kan der være taæe om en fjernelse af æblesyren på fgra 10-50%

    Bemærk: Æblesyrekoncentreattionen i most eller vin kan enkelst bestemmes med Accuvin’s Quick-test for Malic Acid (MA) evt efter fortynding 1:10 eller 1:20, det måle området for Accuvin MA kittte er 0-0,5 g/L, og det forventede indhold af æblesyre i most of vin (før en MLF) oftest ligger på 4-8 g/L, Accuvin kittet er jo beregnet til at teste for om en malolaktisk gæring har virket (derfor er måleområdet i det lave område).

    Alternativt kan æblesyre måles med et Reflektometer (e.g. Merck’s RQFlex-10 eller RQFlex-20 som er simplet at bruge, eller med en Tectronik Senzytec2 biosensor udviklet til æblesyremåling og til ethanolmåling, samt selvfølgelig osgå ved en FOSS Winescan eller ANTON PASRR Wineanalyzer NIR analyse (kostbart udstyr). Den meste nøjagtige m,åde at måle æblesyre indhold i most og vin vil dog altid være de matrix uafhængige enzymatiske metoder, som kræver en optisk spektrometrisk måleudstyr.

    Se mine artikler i Vinpressen i 2019 om Analysere – Del 1 og Del 2 (artiklerne kan downloades som pdf-filer fra Home – Vinosigns hejmmesidens forside…

    93,75 DKK
  • Naturprodukt Citronsyre – Rent krystallinsk citronsyresyre  –  kan anvendes som  tilsætningstof  hvis der mangler syre i din frugtvin, cider eller druevin.  Se og Naturprodukt Æblesyre (Special Ingredients Ltd.)

    50,00 DKK
  • Naturprodukt Citronsyre – Rent krystallinsk citronsyresyre  –  kan anvendes som  tilsætningstof  hvis der mangler syre i din frugtvin, cider eller druevin.  Se og Naturprodukt Æblesyre (Special Ingredients Ltd.)

    100,00 DKK
  •  Winescan S02 apparat kan ikke købes hos VinoSigns , men vi rådgiver gerne om anskaffelse af analyseudstyr til vinerier og ciderier.

    VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druemost- og vinanalyser udført på et moderne WineScanTM SO2  apparat. (se nærmere på hjemmesiden under menuen “Analaysesevice” 

    For en oversigt over tilgængeligt analyseudstyr til Vin og cider se gerne mine to ooversigtsartikler om Vin- og Cideranalyser i Vinprerssen:

    C.-H. Brogren – Analyser Del 1 – Vinpressen_2019_6_web (14-18)-komprimeret
    C.-H. Brogren – Analyser – Del 2 – Vinpressen_2020_1_pp22-26.pdf

    Apparatet på Flädie Vingård i Sverige er f.eks.  kalibreret til at måle ialt 14 analytiske parametre, inkl. frit og total sulfit:

    1. Densitet (D) i g/ml
    2. Alkohol (ALC) i %vol
    3. Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
    4. Surhedsgrad pH
    5. Total syre (TA) i g/L som vinsyre
    6. Vinsyre (TartA) i g/L
    7. Æblesyre (MA) i g/L
    8. Mælkesyre (LA) i g/l
    9. Citronsyre (CA) i g/l
    10. Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
    11. Glycerol (GLY) i g/L
    12. FolinC indeks (FI)
    13. Frit sulfit (FSO2) i mg/L
    14. Total sulfit (TSO2) i mg/L

    937.500,00 DKK
  • “Acide Metatartrique” (IOC) svare til “Polytartryl (Laffort), og forbygger vinsten i den færdige vin på flaske.  Den vinsten stabilisator tilsættes derfor til hvidvin og til Mousserende vi og cider ved degorgering sammen med dosagetilsætning eller evt ved start af 2. gæring på flasker eller tryktank ved Charmatfremstilling..

    Meta-Vinsyre (Acide Meta tartrarique) er en speciel for for vinsyre, der forebygger vinsten dannelse, hvorimod “Creme de Tartre” er pulveriseret vinsyre (vinsten), der initiere vinstendannelse.

    “Acide- Metatartarique”, forhindre således uønsket Vinsyre – Kalium tartrate (vinsten) – udfæld efter flasskning og under lagring, om sikre samtidig et stabilt indhold af vinsyre  i slutproduktet, hvilket ere vigtigt for den rette syre-sødmebalance i slutproduktet.

    FT ACIDE METATARTRIQUE (EN)

    Liste_vins_Bio_Nop_v2022-09-20_EN-1

     

    200,00 DKK
  • VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druevin analyser udført på det top-moderne WineScanTM SO2  apparat, der også kan måle både Total (TSO2) og Frit (FSO2) sulfit i forbindelse med den multianalytiske FTIR analyse.
    “Flädie Vineri og Vinproduktion” er eneste vingård i Skandinavian, der har denne top-moderne udgave af en Foss Wineccan-FT analyze

    Se et eksempel en VinoSigns/Flädie analyserapport her: LABORATORIERAPPORT – Test

    VinoSigns er derfor også billigst med Winescan-SO2 analyser, der også omfattende sulfitmåling (ca. 33% i besparelse). Efter aftale gives også betydelige rabat ved 5 (10%) eller flere analyser indleveret samtidig. Ring 204126240 for pristilbud. Hasteprøver laves kun ekstraordinært efter aftale for en 50% forhøjet pris. Specielle VWR 100 ml plastbeholdere kan fås gratis hos WineSigns til prøveopsamling og forsendelse. Der skal bruges 100 ml prøve pr. Winescan-SO2 analyse.

    NB: VinoSigns tilbyder også RIDA-CUBE SCAN enzymatiske analyser, ATAGO refraktometriske Brix og Totalsyre, MERCK reflektometriske analyser for Æblesyre og  Restsikker, samt TECTRONIK biosensoriske analyser for Alkohol(ethanol)  og Æblesyre . Nærmere oplysninger og disse analyser er at finde under “Analyseservice-menuen”

    Til sammenligning skal der blot bruges 1 ml prøve til en RIDA-CUBE Scan enzymatisk analyse, der modsat WineScan kan analyserer alle typer drikkevarer.  Se på hjemmesiden under “Analyseservice” for analyser af denne type.

    Winescan-SO2 apparatet er kalibreret til at måle ialt 17 analytiske parametre på druevine inkl. frit og total sulfit:

    1. Densitet (D) i g/ml
    2. Alkohol (ALC) i %vol
    3. Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
    4. Glucose (GLU) i g/L
    5. Fruktose (FRUC) i g/L
    6. Surhedsgrad pH
    7. Total syre (TA) i g/L som vinsyre
    8. Vinsyre (TartA) i g/L
    9. Æblesyre (MA) i g/L
    10. Mælkesyre (LA) i g/l
    11. Citronsyre (CA) i g/l
    12. Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
    13. Glycerol (GLY) i g/L
    14. FolinC indeks (FI)
    15. Frit sulfit (FSO2) i mg/L
    16. Total sulfit (TSO2) i mg/L
    17. Energi i  Kcal pr. 100 ml/ KJ pr. 100 ml
    18.  

    På besøg i et ICV laboratorier i Rhone
    https://www.icv.fr/en/news/analyse/02-february-2020/guided-tour-icv-oenological-laboratory-rhone-valley

    500,00 DKK
  • Naturprodukt BVinsyre – Rent krystallinsk Vinsyre  –  kan anvendes som  tilsætningstof  hvis der mangler syre i din frugtvin, cider eller druevin.  Se og Naturprodukt Æblesyre (Special Ingredients Ltd.)

    100,00 DKK
  • Naturprodukt BVinsyre – Rent krystallinsk Vinsyre  –  kan anvendes som  tilsætningstof  hvis der mangler syre i din frugtvin, cider eller druevin.  Se og Naturprodukt Æblesyre (Special Ingredients Ltd.)

    200,00 DKK
  • Vinsyre (tartaric acid) er den væsentligste syre i vindruer ved siden af æblesyre (Malic acid) og citronsyre (Citric acid) .
    Vinsyre findes kun i druer og er med til smagsmæssig at give druen smag.
    Hvis der i vinificering er behov for at øge surhedgraden f.eks. ved fremstilling af mousserende vine, frugtvine og cider er vinsyre det foretrukne tilsætningstof. Vinsyre har en blidere frisk sur smag, modsat æblesyre, der har en bitter harsk smag, som bl.a. forsøges fjernet ved malolaktisk gæring. Danske drue har ofte et højt indhold af æblesyre relativt til vinsyreinholdet, menæblesyre indholdet falder drastiskt under de sidste uger af modningsperioden.

    Dosering:
    Tilsættes 1 gram/L Tartrol opnås en totalsyre stigning på 1g/L (som vinsyre), der er den almindelige angivelse for syreindholdet generalt.   pH vil typisl faldet med 0.1 pH-enhed ved tilsætning af 1 gram/L Tartrol.
    Vinsyre er letopløselig i vand og vin, og bør opløses inden tilsætning til tank, ballon eller tønde.

    Tartrol (handelsnavn) fremstilles af VinoFerm for Brouwland i Belgien. 
    Tartrol kan med en lille merpris efter ønskes også leveres i plastikbeholder med skruelåg fra Kartell for lettere opbevaring og bedre holdbarhed.  Vinsyre anbefales opbevaret køleskab, som alle andre organiske stoffer.

    Tartrol specifikationer:Tartrol Vinsyre_SPEC_EN_Vinoferm Tartrol
     Tartrol Vinsyre_SPEC_EN_Vinoferm Tartrol
    Tartrol datasheet: Tartrol datasheet

     

    500,00 DKK
  • Vinsyre (tartaric acid) er den væsentligste syre i vindruer ved siden af æblesyre (Malic acid) og citronsyre (Citric acid) .
    Vinsyre findes kun i druer og er med til smagsmæssig at give druen smag.
    Hvis der i vinificering er behov for at øge surhedgraden f.eks. ved fremstilling af mousserende vine, frugtvine og cider er vinsyre det foretrukne tilsætningstof. Vinsyre har en blidere frisk sur smag, modsat æblesyre, der har en bitter harsk smag, som bl.a. forsøges fjernet ved malolaktisk gæring. Danske drue har ofte et højt indhold af æblesyre relativt til vinsyreinholdet, menæblesyre indholdet falder drastiskt under de sidste uger af modningsperioden.

    Dosering:
    Tilsættes 1 gram/L Tartrol opnås en totalsyre stigning på 1g/L (som vinsyre), der er den almindelige angivelse for syreindholdet generalt.   pH vil typisl faldet med 0.1 pH-enhed ved tilsætning af 1 gram/L Tartrol.
    Vinsyre er letopløselig i vand og vin, og bør opløses inden tilsætning til tank, ballon eller tønde.

    Tartrol (handelsnavn) fremstilles af VinoFerm for Brouwland i Belgien. 
    Tartrol kan med en lille merpris efter ønskes også leveres i plastikbeholder med skruelåg fra Kartell for lettere opbevaring og bedre holdbarhed.  Vinsyre anbefales opbevaret køleskab, som alle andre organiske stoffer.

    Tartrol specifikationer:Tartrol Vinsyre_SPEC_EN_Vinoferm Tartrol
     Tartrol Vinsyre_SPEC_EN_Vinoferm Tartrol
    Tartrol datasheet: Tartrol datasheet

     

    62,51 DKK

Tilmeld nyhedsbrev