25.000,00 DKK

In Stock

Dette håndholdte “Sentia biosensor” udstyr kan på en enzymatisk/kemisk specifik måde måle 6 parametre – Fri Sulfit (FSO2), Totalsyre (TA), Æblesyre (MA), Eddikesyre (VA), samt Glukose (GLU) og Fruktose (FRUC) i separate test-strip analyser. Apparatet er matrice uafhængigt og kan måle indholdet af disse 6 parametre i alle typer af prøver i visse tilfælde efter en forudgående fortynding (f.eks. for æblesyremålingen).

P.t. fås følgende teststrips i pakninger med 25 strips af begrænset holdbarhed (expiring date).

  1. Frit Sulfit (FSO2) – 25 teststrips
  2. Totalsyre -Titrerbar syre (TA) .- 25 test
  3. Æblersyre (MA) – 25 teststrips – plus fortyndingsbuffer (ekstra)
  4. Eddikesyre (VA) – 25 teststrips 
  5. Glukose  (GLU) – 0,1-10 g/L 25 test strips 
  6. Fruktose (FRUK) – 25 test strip- plus fortyndingsbuffer (ekstra)

 

Apparatet ligner lidt eksisterende alkohol udåndingsmåleapparater som  kan fås 

 

Beskrivelse

BEMÆRK:  Dette analyseudstyr kan ikke købes igennem VinoSigns, Apparatet kan anskaffes fra flere forhandlere i Europa samt fra USA (producentladet)). VinoSigns vejleder dig som konsulent ved indkøb af analyseudstyr til Vinerier og Ciderier og Mikrobryggerier.

En længe ventet metode til simpel måling et frit sulfit, total syre, æblesyre, eddikesyre, samt glukose og fruktose separat er kommet på markedet.  Apparatet kun p.t. kun måle disse 6 parametre, og således ikke ethanol, vinsyre eller totalsulfit. Det er det første håndholdte udstyr, der kan måle eddikesyre (volatile acid), som er en måling for oxidationsfejl, samt til direkte måling på eddikeprodukter

Ingen titrering er længere nødvendigt. Et lignende udstyr RQFlex-10/20 har tidligere være solgt af Erbslöh, fra Merck og fra Sigma Aldrich., og fås fortsat hos producenten (se udstyret beskrevet andetsteds på hjemmesiden). 

Se denne YouTube videopræsentation af Sentia Wine Analyser: https://www.youtube.com/watch?v=Z8WNYkRyrHw&t=4s
Sentia Broscher på engelsk ses her: Sentia Brochure
En amerikansk sammenlignende  undersøgelse imellem ældre manuelle enzymatiske analyser for Sentia’s æblesyremåling er gennemgået i denne WRE explainer video: https://www.youtube.com/watch?v=4F5nLDx9gVw&t=3s

Sentia analyseapparat fra Universal Biosensors kan som en simpel og hurtig analysemetode baseret på enten enzymatiske biospecifikke biokemiske eller kemiske reaktion måle 6 parameter inden for most, cider, mjød, øl, vin, frugtvin og mousserende vinprodukter.

Bl.a. kan dett håndholdte måleapparat måle følgende 6 parametre Frit sulfit (FSO2), Totalsyre (TA), Æblesyre (MA), Eddikesyre (VA), Glukose (GLU) og Fruktose (FRUC).
Sentia Wine Analyzer kan p.t. ikke måle Ethanol (ETHA), vinsyre (TARTA, og total sulfit (TSO2), Restsikker bestemmelse kræver 2 separate analyser for Glukose og for Fruktose 

Se selve brugermanualen her for Sentia Wine Analyzer her: Sentia_User_Manual

Se her en valideringrapport (White Paper) for Sentia biosensoren anvendt til måling af æblesyre (på engelsk): SENTAI FSO2 måler White_Paper_-_Universal_Biosensors_-_FINAL

I en ældre artikel fra “Wine Business Magazine” er også foretagene nogle prissammenligner på anskaffelsen af udstyr, samt analyseprisen ved tilknyttede kits, teststrimler, quicktest, reagenset etc. Wine Analysis for Small Scale Wineries

Se også mine egne Vinpressen artikel om Analyser Del 1 og Del 2:
C.-H. Brogren – Analyser Del 1 – Vinpressen_2019_6_web (14-18)-komprimeret
C.-H. Brogren – Analyser – Del 2 – Vinpressen_2020_1_pp22-26.pdf

Tilmeld nyhedsbrev