Sort By:
View:
  • Dette digitale  termometer og hrgrometer har indbygget hukommelse og en 3 meter lang ledning til sensor for placering på ønskede sted. 
    Til overvågning af fermenteringsrummet. 
    Batterier medfølger. 

    312,51 DKK
  • En digital termosensor (termometer), der også fungerer som hygrameter (fugtighedsmåler).
    Følg fugtighedog temperatur i dit vinificeringsrum. 
    Prisbilligt og enkrelt i brug.  Batterier medfølger

    156,25 DKK
  • Dette digitaler termometer er hygiejning, let at renholde, og simplet i brug.
    Temperaturmålinger er en uundværig ting i et vineri.  Her i en prisbillig udgave.

    187,51 DKK
  • Fødevarergodkendt flasketrykmåler. Kvalitetsflaskemanometer, såkaldt aphorometer, fremstillet i Italien i aluminium. Måler 0-10 bar. Let at monterer ag afmontere. Kan være monteret på liggende flasker,

    Webshoppen er fortsat under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for priser og eventuelle spørgmål. 

    875,00 DKK
  • Digital skevægt fra 0-500 gram, med 0.1 gram interval. Kan stå på bord eller være håndhold, Let at rengøre. Batteridrevet

    312,51 DKK
  • Håndholdt pH Meter, Vandtæt, Præcision ±0.01 pH, Måleområde 0-14 pH, God akkuratesse. Temperatur sensor ±0.5°C, Komplet kit med 2-sæt 3-punkts kalibreringsbuffre,. Inklusiv batterier, Automatisk temperaturkontrol ATC. Meget let at kalibrere.
    Dette pH-meter har semi-autometrisk kalibrering. 
    Læs mere her om vedligeholdelse af pH-elektroder: clean pH electrode Milwaukee

    HUSK AT GEMME DINE KALIBRERINGSOPLØSNINGER, DA DE KAN BRUGES OVER LÆNGERE TID, OG KALIBRER GERNE DAGLIGT DETTE FØLSOMME INSTRUMENT.

    750,00 DKK
  • Denne prisbillige kinesiske flydevægt er til vægtfylde-målinger på din most, juice og vin, cider og øl. Husk at vægtfylden densiteten i alkoholholdigt vin, cider, øl og spiritus IKKE udtrykket sukkerindhold, da indholdet at alkohol sænker densiteten/vægtfylden. 

    125,00 DKK
  • Det perfekte flydevægt-sæt  til vægtfylde målingerne på din most, juice og vin, cider og øl.

    500,00 DKK
  • GENIAL NYHED
    Med dette smarte digitale pH-meter  PAL-pH fra japanske ATAGO, afrundes serien af geniale professionelle digitale håndholdte refraktometre, acidometre og nu også pH-metre, hvor du  wireless kan overføre måledata af Brix% (sukkertal), TA% (syretal) , modningsindeks (Brix/TA), så vel som målte pH værdier direkte via NFC/bluetooth til mobiltelefon, tablet , iPad MacBook eller computer.  
    Smartere bliver det vel ikke for at opnå en troværdig præcis pH-måling.

    Man kan sige “dyrt men dejligt” om disse professionelle instrumenter, der dog hurtigt betaler sig ind i det lange løb, som robuste, troværdige og professionelle måleinstrumenter.

    Disse ATAGO instrumenter er selvfølgelig alle håndholdte, digitale og særdeles enkle og ligetil at bruge, dog kræver en TA syremåling en 50-ganges fortynding i destillere/deioniseret vand, som vi selv udfører meget enkelt ved at tilsætte 1,00 ml prøve til et 50 ml /prøve/centrifuge/rør (engangs og sterilt i plast) hvori der upfront er afmålt 49,0 ml deioniseret vand. Da der er er tale om en conductivity (ledningsevne) syremåling af rimelig præcision, kan almindelig postevand selvfølgelig ikke bruges.

    Ved pH-måling på PAL-pH instrumentet skal der dog ikke foretages indledende fortynding, Selv ikke flydende fugtige prøver  så som marmelader, yoghurt, kød etc. kan måles direkte på dette apparat.

    Det ultimativt smarte ved netop dette unikke  og robuste pH-meter er, at det er håndholdt og i lommeformat og derfor kan medbringes direkte ud i vinmarker, hvor surhedsgraden på druerne så kan måles ude i marken direkte på druesaften (blot 1/2 ml saft skal bruges.

    Alene en pH-måling er en simple men rimelig troværdig modningsparameter, da dettotal syreindhold jo er falder i hele modningsperioden, begrundet af æblesyrens drastiske fald i måneder september-oktober, mens vinsyren har et nogenlunde stabile niveau. Det betyder at når æblesyre fald og dermed pH stiger og ved modning begge parametre stabiliseres kan alene en pH måling bruges som en indirekte parameter for druemodning, idet det mere er syreindholdets stabilisering end sukkerindholdets stigning, der kendetegner reel fysiologisk druemodning. Sukkerindholdet kan godt være relativt højt i en umoden druesort (f.eks. Solaris, Calardis Musque og Chardonay), mens det kan være lavt i en fysiologisk moden druesort. Derfor er måling af syreindholdets fald alias pH’s stigningen i modningsperioden en mere troværdig modningsparameter end den alment brugte refraktometriske måling af sukkerindhold (i Oechsle eller Brix). Begge målinger tilsammen bruges til beregning af modningsindekset (f.eks. Brix/TA ratio), og ligeledes kan Brix*pH produktet bruges som modningsindeks, eller varianter deraf.

    VinoSigns har i årene 2021, 2022 og 2023 forskningsmæssigt fulgt druemodningen hos ca. 25 forskellige primært grønne druesorter (nye tyske såvel som nye franske sorter inklusiv), med ugentlige specifikke målinger over 2 måneder  (September-Oktober) af Brix, Totalsyre (TA), Vinsyre (TartA) og æblesyre (MA), samt pH, for på basis af beregning af diverse modningsindeks (Brix/TA, Brix/MA, TartA/MA, Brix/pH etc. at vurdere hvilke målinger der egner sig bedst til at fastlægge modnings_ og høsttidspunkter for de forskellige druesorter. Studiet vil senere blive publiceret i Vinpressen.  Alt afhængig af hvilket vintype man sigter mod, kan pH-værdien alene på mosten, være en vigtig parametre, for at opnå mousserende vine med optimalt pH = 3,1 +/-0,1, og hvidvine på pH 3,1-3,5, og rødevine med pH 3,3-3,8.

    En oversigt over forskellige commercial vines analyseværdier er samlet i dette VinoSigns bilag:
    STANDARD VINE ANALYSEVÆRDIER – EVALUATION FOSS WINESCAN SO2 Ver11

    Derfor er dette nye håndholdte lomme pH-meter et særdeles innovativt nyt redskab  til at vurdere druemodning direkte ude i vinmarken, samt selvfølgelig også hjemme i vinkælderen, uden alle de sædvanlige bekymringer om at opbevaring af sit pH-meter i buffer, udtørring, evindelige kalibreringer, der er kostbare i buffer og årlige udskiftninger af pH-elektroder. 

    Dette pH-meter skal dog fortsat kalibreres med standard-buffer ligesom de øvrige pH instrumenter, men ser ud til at være langt mere stabilt over tid.  Extra Standard-buffre pH 4,01, pH 6.86, pH 9,18 fås i pulverform i små brevform (se billeder). Med PAL-pH metret følger 3 små dråbeflasker med standardbuffre.

    Det du får ekstra ved at investere 10.000 kr i et professionelt laboratorie pH-meter f.eks. fra Mettler-Toledo, er en automatisk stabilitetskontrol og lignende smarte features.  Her på ATAGO Pal-pH instrumentet trykker du bare på “start” flere gange indtil pH-værdier er stabilt, hvilket typisk tager kun ca. 30 sekunder. Apparatet er uhyre let at kalibrere og holder sin kalibrering i ugevis, en månedlig kalibrering er dog tilrådelig. Instrumentet kan opbevares rengjort og tørt uden besværlig opbevarinsgbuffer omkring elektroden., og så er hele instrumentet mega robust

    Brugervejledningen her:
    en-5a467f46e8a57b93a7f68d96f3191e12
    en-78fde8729b0e21573e9fa8725aae7421

    Se også VinoSigns’  udvalgte pH Quicktest så som pH-strips i plastic fra Bartovation og pH strimler af papir fra VinoFerm beskrevet under disse produkter på vores hjemmeside, samt de billigere hobby håndholdte pH-metre, både en billig kinesisk udgave og en mere robust tysk udgave haves på lager

    2.750,00 DKK
  • Vinometer til måling af ca. alkoholindhold i vin ved hjælp af hårrørvedhæftning.
    Vinomtret er simpelt at anvende, og målr rimeligt præcist i måleområdet 5-15%Vol, under forudsætning af at sukkerindhold og densitet er lavt

    187,51 DKK
  • ATAGO er verdens mest avancerede udvikler af refraktometre for professionelle og har et meget stort sortiment af håndholde refraktometre til alverdens anvendelse.
    Inden for specieludstyr til vinmark og vineri, har ATAGO især 3 typer refraktometre  PAL-1, Brix/Acid-2, og Brix/Hikari-2.

    Se denne video om ATAGO HIKARI apparatet unikke fordele og anvendelsesmuligheder:

    11.875,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev