Sort By:
View:
  • Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.

    DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
    100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
    250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
    500 g = 75 kr (+ Kartell  beholder 25 kr
    1 kg = 100 kr i plastkpose
    10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)

    Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten. 

    31,25 DKK
  • Malicid (Erbslöh) er et kombineret afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Malicid (L-Vinsyre E334 og Calciumcarbonatm, CaCO3, renset kalk, E170) i 1 kg pakning.,  

    Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 350 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: ERBSLÔH malicid-technical_data_sheet-english-erbsloeh

    For anvendelse af Neoanticid henvises til Erbslöh datablad: ERBSLÔH 003.134.20_Neoanticid_SPEC_EN

    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    437,51 DKK
  • Viniflora CH-11 er kendetegnet ved at være en mere syreresistent stamme af Oenococcus Oeni end både Viniflora CH-35 og CH-Oenos. Viniflora CH-11 er udviklet hos Chr-Hansen,  og er ikke tidligere markedsført i Danmark, så Vinosigns er først med at tilbyde denne malolaktiske bakteriestamme. 

    Chr-Hansen er et dansk firma, der er blandt verden førende inden for bl.a. bakterier til levedsmiddelindustrien

    125,00 DKK
  • Bordeaux firmaet Laffort’s malolaktiske batterier har betegnelse “Lactoenos B7” og er udviklet til at kunne køre selv meget vanskelige forhold for en malolaction gæring.
    Denne vare kun kun fås på bestilling, da holdbarheden er begrænses.

    Datablad for Lactoenos B7 ses her: FP_EN_Lactoenos_B7_Direct

    En særlig Protocol for vanskelig betingelse kan ses her: PCOL_EN_Reprise_FML_B7 

    Kontakt ønolog Carl-Henrik Brogren (20416249) for general rådgivning om malolaktisk behandling, især under vanskelige forhold med højt indhold af sulfit (TSO2>35 ppm) i most/vin, lav pH<3.2, samt ved andre hæmmende factorer, som lav temperatur, tilstedeværelse af Brettanonmyces etc.

    650,00 DKK
  • Pektinase  enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof. 
    Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
    Pektinasen  i Zymex (handelsnavn) er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof der øger holdbarheden af produktet.
    Zymex er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i Bengium

    Dosering:
    Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
    Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.  
    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.

     

    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende

    Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 50 gram, 75 gram, 150 gram og 250 gram 100 pakninger, men kan også leves i større mængder med betydelig rabat.  VinoSugns leveres “Zymex” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med tæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed md et pristillæg på 10 kr.  

    Læs mere om pektonasebehandling her: 
    SPECIFIKATIONER:003.060.1 – 003.064.3_SPEC_EN_Pectolytic enzyme Vinoferm Zymex
    DATABLAD: Zymex 100g 003.061.9

     

    62,51 DKK
  • Pektinase  enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof. 
    Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
    Pektinasen  i Zymex Aroma (handelsnavn) inndeholder også glycosidaser, der frigør sukker-bundne aromastoffer og er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof,  der øger holdbarheden af produktet.
    Zymex aroma er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i Bengium

    Som multiaktivt enzym (pektinase med beta-glucosidase aktivitet) skabes mere aromatiske vine, da enzymerne fremmer frigivelsen af de aromaer, der er bundet til de naturlige sukkerstoffer fra druer eller frugt og bær i vinen.

    Dosering:
    Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
    Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.  
    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.

    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende

    Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 100 grams pakninger, men kan også leves i mindre eller større mængder med rabat.  Efter ønskes leveres “Zymex aroma” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med lufttæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed (+10 kr). 

    Læs mere om pektonase/glycosidase-behandling her:
    SPECIFIKATIONER: Zymex Aroma_SPEC_EN_Vinoferm Zymex Aroma

    106,25 DKK
  • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance, Frankrug), InoBacter (IOC, Epernay, Frankrig), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 100 g , 500 g, 1 kg,  2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
    Pris for 1000 gram = 1 kg er sat til 115 kr plus 2 L Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris på 35 kr  (se billeder). Samlet pris = 150 kr
    Pris for 500 gram er sat til 60 kr plus 1 L Kartell plasbeholder med tæt låg med mindre merpris på 30 kr (se billeder): Samlet pris = 90 kr.  

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    112,51 DKK
  • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 500 g, 1 kg,  5 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
    Pris for 1000 gram = 1 kg er sat til 115 kr plus om ønsker levering i en hygiejning 2 L Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris på 35 kr  (se billedet). Samlet pris for 1 kg Neoanticid i Kartell beholder = 150 kr 

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    187,51 DKK
  • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2. Most fra udmodne druer kan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora Sparta og Viniflora CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 100 g , 500 g, 1 kg,  2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
    Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 100 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    1.875,00 DKK
  • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2. Most fra udmodne druer kan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora Sparta og Viniflora CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 100 g , 500 g, 1 kg,  2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
    Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 100 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    500,00 DKK
  • Et nyt middel til bekæmpekse mod Brettanomyces bruxellensis:

    Brettanomyces bruxellensis er en trussel mod vinens kvalitet. These gærceller er i stand til at udvikle sig selv under vanskelige betingelse (så som høj alkohol%, næringsmangel og ved høj SO2) i alle stadier af vinificeringen, og er ansvarlige for produktion af uønskede aromatiske flygtige phenol (4-ethyl phenol, 4-ethyl guaiacol, and 4-ethyl catechol). Disse stoffer opleves som uønskede “animalske” duftstoffer (som læder, stald og lade) eller farmaceutiske stoffer (som plaster og medicin). Ved lave koncentrationer  (1 til 1000 CFU/mL), Brettanomyces fremkalder en risiko, da de kan producere disse flygtige phenoler når som helst. Selv når koncentrationen af disse phenol er svag og under druftgrænsen, kan de ødelægge vinen frugtagtige udtryk og intensitet. In mange områder, kan det være en betydelig del af vinen, der bliver inficeret med Brettanomyces. Forskellige forebyggende tiltag bliver foretaget for at forebygge Brett: – God kontrol af SO2 relateret til vinens pH – Optimal alkoholisk and malolactisk fermentering, – gær håndtering – fad hygiejne and fad lagring, Dog er dsse tiltag ikke altid effektive. “No Brett” repræsenterer en innovativ and effektiv motode for Brettanomyces kontrol. “!No Brett” er et naturlig kulhydrat (polysaccharid) ekstraheret fra en svampe kilde for stoffet Chitin (fra Aspergillus niger). “No Brett” virker ved at interaggrer med cellemembran dannelsen og fjerner Brettanomyces fra vinen. “No Brett” fjrnet ikke danned phenoler, mn virker forebyggende mod Brettanomyces infektion.

    Dosering: 2 tabletter/225 L egefad, 1 tablet/110 L,  svarende til 10 tabltter til 1100 L vin.
    NO-Brett IN´TABS findes i 2 pakkestørrelser:
    10 tabletter/pakke (= 1100 L) oh 40 tabletter/pakke (= 4400 L) 

    IOC – FT NO BRETT IN TABS (FR)
    NO Brett Brochure
    IOC No-Brett Chitosan
    IOC – FDS NO BRETT IN TABS (EN)
    IOC_Catalogue_Produits_2018web

    812,51 DKK
  • Et nyt middel til bekæmpekse mod Brettanomyces bruxellensis:

    Brettanomyces bruxellensis er en trussel mod vinens kvalitet. These gærceller er i stand til at udvikle sig selv under vanskelige betingelse (så som høj alkohol%, næringsmangel og ved høj SO2) i alle stadier af vinificeringen, og er ansvarlige for produktion af uønskede aromatiske flygtige phenol (4-ethyl phenol, 4-ethyl guaiacol, and 4-ethyl catechol). Disse stoffer opleves som uønskede “animalske” duftstoffer (som læder, stald og lade) eller farmaceutiske stoffer (som plaster og medicin). Ved lave koncentrationer  (1 til 1000 CFU/mL), Brettanomyces fremkalder en risiko, da de kan producere disse flygtige phenoler når som helst. Selv når koncentrationen af disse phenol er svag og under druftgrænsen, kan de ødelægge vinen frugtagtige udtryk og intensitet. In mange områder, kan det være en betydelig del af vinen, der bliver inficeret med Brettanomyces. Forskellige forebyggende tiltag bliver foretaget for at forebygge Brett: – God kontrol af SO2 relateret til vinens pH – Optimal alkoholisk and malolactisk fermentering, – gær håndtering – fad hygiejne and fad lagring, Dog er dsse tiltag ikke altid effektive. “No Brett” repræsenterer en innovativ and effektiv motode for Brettanomyces kontrol. “!No Brett” er et naturlig kulhydrat (polysaccharid) ekstraheret fra en svampe kilde for stoffet Chitin (fra Aspergillus niger). “No Brett” virker ved at interaggrer med cellemembran dannelsen og fjerner Brettanomyces fra vinen. “No Brett” fjrnet ikke danned phenoler, mn virker forebyggende mod Brettanomyces infektion. 

    Dosering: 4 gram/100 L = 4 gram/hL, svarende til 100 gram til 25.000 L

    IOC No-Brett Inside brochure
    *NO Brett Brochure
    IOC No-Brett Chitosan
    IOC – FDS NO BRETT INSIDE (EN)

    IOC_Catalogue_Produits_2018web

     

    1.250,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev