Sort By:
View:
  • Naturprodukt Citronsyre – Rent krystallinsk citronsyresyre  –  kan anvendes som  tilsætningstof  hvis der mangler syre i din frugtvin, cider eller druevin.  Se og Naturprodukt Æblesyre (Special Ingredients Ltd.)

    50,00 DKK
  • Naturprodukt Citronsyre – Rent krystallinsk citronsyresyre  –  kan anvendes som  tilsætningstof  hvis der mangler syre i din frugtvin, cider eller druevin.  Se og Naturprodukt Æblesyre (Special Ingredients Ltd.)

    100,00 DKK
  • Citrol er et Vinoferm produkt bestående udelukkende af ren cintronsyre.
    Citronsyre  er en naturligt forekommende svagere organisk syre  der også findes i drueer og andet frugt i lav koncentration. Det anvendes i vineriet som surhedsfremmende middel ved sulfit-desinfektion af vinificeringudstyr, men er også velegnet i fjernelse af biofilm after CIP behandling med kautisk soda. Det anvendes i enkelte tilfælde som surhedsfremmende tilsætninggsstof ved vin- og frugtvinsfremstilling.
    Citronsyre er svagt korresivt overfor ståltanke, mens stærkt korrossivt for flisegulve. 

    Dosering:
    Ved rensning af vinificeringsudstyr: 0.5-1 g/L (0.05%-0.1%)
    Ved tilsætning til most, vin, frugtvin og cider: efter beregning til ønskede pH-værdi er opnået. TIlsætning af 8.5 g/L  Citrol vil øge syreindholdet med ca. 1 g/L som giver et fald i pHpå 0.1 enhed..

    VinoSign leverer gene forskelige mængder af Citrol fra 100 g, 250 g, 1 kg og som bulk med stor rabat. VinoSigns forsendes ligeledes gerne varen i hygiejniske og robuste fædevaregodkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for længere tid opbevaring i køleskab eller fryser (se billede).

    Læs mere her og syre i vin og most: Quick-test_Acids-Presentation
    Vinoferms Citrol datablad: Citrol – 003.011.4 

    350,00 DKK
  • NB! Anvendes sammen med Kaliummetasulfit (KMS) til desinfektion af vinifceringsudstyr, så som ståltanke, vinballoner i glas og plast, samt andet vinifiseringsudstyr. 
    Bør til dette formål anvendes som en 1-2% w/v opløsning i vand, tilsat 0.5-1% w/v KMS, svarende til 10-20 g/L citronsyre med 5-10 g/L KMS, pH<3.0. Kun den stærk sure opløsning af sulfit har en desinficerende virkning. Kontakttis 1-2 inutter.
    Desinfetionsopløsningen kan påføres med børste, svamp, klud eller spray, eller ved iblødsætning, men under alle omstændigheder skal bruges åndedrætsvæern, og gummihansker
    Ved lavere koncentrationer af sulfit og citronsyre må på regnes en betydelig længere kontakttid
    OPLØSNINGEN ER STÆRK GIFTIG GRUNDET DET FRIGJORDE SVOVLDIOXID (SO2). Det anbefales derfor at bruge andre desinfektiondsmidler. 
    Jævnfør Niels Fress’ artikel : Aftapning af vin på flaske, Vinpressen nr. 2-2019 på side 19.
    Se også min egen artikel om “Hygiejne i Vineriet” i Vinpressen : 
     
     
    125,00 DKK
  • Compact Due – er et særligt renset Natrium-Calcium Bentonit fa IOC, der både kan anvendes ved præklarering af duemost og anden presset frugt. Det kan som højt oprenset produkt også anvendes til klaring af vin, frugtvin og cider

    Se IOC’s datashhet for produktet her: ST_BENTONITE_COMPACT_DUE_EN-rev-2022
    Datasheet_COMPACT-DUE

    Se fortegnelsen over indholdsstoffer her: SA_BENTONITE_COMPACT_DUE_(EN)

    Se øvrige IOC produkter i det lidt forældet produktkatalog her: IOC-Oenological-Products-catalog-2015

    113,50 DKK
  • Compact Due – er et særligt renset Natrium-Calcium Bentonit produkt fra IOC, der både kan anvendes ved præklarering af duemost og anden presset frugt. Det kan som højt oprenset produkt også anvendes til klaring af vin, frugtvin og cider

    Se IOC’s datashhet for produktet her: ST_BENTONITE_COMPACT_DUE_EN-rev-2022
    Datasheet_COMPACT-DUE

    Se en fortegnelsen og renhedsdeklaration over indholdsstoffer her: SA_BENTONITE_COMPACT_DUE_(EN)

    Se øvrige IOC produkter i det lidt forældet produktkatalog her: IOC-Oenological-Products-catalog-2015

    1.136,00 DKK
  • CompactLees (Sekt Klar) er et klareringmiddel fra Erbslöh bestående af silikater der medvirker til aggregering og forbygger vedhætning til flasker af under 2.gæring flaskegæren under fremstilling af cider og mousserende vine. CompactLeesn suspensionen omrystes grunding inden brug og tilsættes sterilt enten til hver enkelt flaske eller til batches af basisvin umiddelbart for flaskningen på champagneflasker. Ved batch-håndtering skal Compactlees ligesom den tilsatte champagnregæt holdes i suspension ved grundig omrøring under flaskningen. 

    VinoSigns kan tilbyde forskellige mængder af Campactlees i sterile aliqouts af 50 mL i plastikrør af vial af 50 ml, med et tillæg literprisensvarende til 10 kr pr. 50 mL 

    Dosering:  
    Ca. 50-70 mL CampactLees tilsættes 1 hL basisvin svarende til 0.5 mL til hver 750 ml Champagneflaske.
    CompactLees bør opbevares sterilt, og gerne i aliquots i sterile rør, som tåler nedfrysning. 

    Forskrift til anvendelse af Compactless her: compactlees l kg 005.135.9
    Datablads for CompactLees: PMB_ErbsloehCompactLees_GB_001

    100,00 DKK
  • Mikrokrystallinsk renset vinsten (kaliumhydrogentartrat, kaliumbitartrat) – anvendes ved kuldestabilisering af vin under navnet “Cream of Tartar”.

    IOC (Institut Oenologie de Champagne) forhandler dette produkt under betegnelse “Creme de Tartra”

    Se IOC Specifikation datablad for “Creme de Tartar” her: FT CREME DE TARTRE MICRONISEE (EN)

    “Cream of Tartra” initierer og stabiliseres kuldestabiliseriongen af vin og mousserendegrundvin, og tilsættes således inden  en kuldestabilisering for at fremme og afslutte denne proces hurtigt og effektivt.

    Cream og Tartra findes også anvendes inden for amerikansk og britisk bagekunst.

    312,51 DKK
  • Denne håndbog fra 2006 gennemgår alle aspekter af vinsmagning og bedømmelse af mousserende vine. 

    Bogen indeholder en beskrivelse af 7 træningsøvelser af betydning for vinsmagning og bedømmelse af specielt mousserende vine. ,, såsom alkoholindhold, surhed, sødme, bitterhed, effekten af kulsyre etc.  vurdering med om uden kulsyreindhold. 

    Vinsmagning at mousserende vine indeholder jo andre paraetre end blot de gense Syn, Duft, Smag, Bitterhed, Astringency , og helhed (Balance), idet skumning , boblingsvarighed også indgår i helhedsvurderingen af produkternes kvalitet. 

     

     

    695,00 DKK
  • Degorgeringsjern, rustfrit

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for køb, priser, forsendelse og eventuelle spørgmål. 

    750,00 DKK
  • Degorgeringsjern, rustfrit

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for køb, priser, forsendelse og eventuelle spørgmål. 

    625,00 DKK
  • Degogeringsjern

    Dette sortlakerede degorgeringsjern med sort plasthåndtag (pristilbud 400 kr). Demo-udgaven med træ-  eller porcelænshåndtag med guldkant er NU desværre udsolgt. Fremstillet i Danmark for VinoSigns af Nygaard Smedie (Rosenbuen). 
    Der er her tale om verden absolut billigste degorgeringsjern af holdbar og fin kvalitet.
    Degorgering udføres efter 2. gæring på flaske af mousserende vine, hvor gæren ønskes fjernet fra flasken efter riddling og halsfrysning.
    VinoSigns  fremstiller også et rustfrit degorgeringsjern (pris 600 kr), og sortlakerede (pris 500 kr),  bgge med stort lakeret egetræshåndtag, samt sælger højkvalitet flasketrykmålere (aphrometre) importeret fra Italien (pris 650 kr)
    VinoSigns assisterer gerne ved dine første fremstillinger af mousserende vin, og udlåner vinificeringsudstyr til druepresning, filtrering, tapning, kapsling, propning, og etikettering. VinoSigns sælges specialtilbehør til fremstilling af mousserende vine, f.eks. Proenol’s incapsulerede Proelif gær, som ikke kræver riddling før degorgering.
    Vinosign sælger nu også 4 typer Champagnegær: 
    Lalvin DV 10 (Lallemand, Canada), Lalvin EC1118 (Lallemand, Canada), og Fermentis BC S103 (Springer-Oenologie, Frankring) m.v.
    Vinosign sælger nu også 2 typer Gærnæring med vitaminer:
    Nutrivit (VinoFerm, Belgien), og Fermaid-K (Brouwland, Belgien).
    VinoSigns sælger nu også Riidling hjælpestoffet: 
    CompactLess – Sekt Klar) (Erbslöh, Tyskland)

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for køb, priser, forsendelse og eventuelle spørgmål. 

    562,51 DKK 500,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev