Sort By:
View:
  • Dobbeltsalt afsyringsmetoden er den mest anvendte til nedbringende af syrekoncentrationen
    Begge afsyringsmetoder med dobbeltsalt og enkeltsalt fjerne først og fremmest vinsyren ved en udfældning af respektivt calcium-tartrat  eller kglium-tartrat (begge tungsopløselige salte af vinsyre, men calciumcarbonatet neutraliserer også æblesyren, ved dannelse af calciummalat, som dog er letopløselig og IKKE fælder ud.  Således udfældes æblesyre ikke og fjernes derfor ikke fra mosten eller vinen, men pH kan sænkes ved at den dannelse kulsyre, der dannes når calciumionen reagere med malationen, og fuser af som CO2 (H2O), og det betyder en begrænset stigning i pH. Reelt set kan æblesyre kun fjernes ved en klasisk malolaktisk gæring under dannelse ag mælkesyre, eller ved brug af en maloethanolisk gærtype, så som VinoFerm BioFermMalic, Lallamand Lalvin 71B, eller Lallemend Uviferm SVG, der omdanner en del af den tilstedeværende æblesyre til ethanol, Alt afhængig af gæringsbetingelserne kan der være taæe om en fjernelse af æblesyren på fgra 10-50%

    Bemærk: Æblesyrekoncentreattionen i most eller vin kan enkelst bestemmes med Accuvin’s Quick-test for Malic Acid (MA) evt efter fortynding 1:10 eller 1:20, det måle området for Accuvin MA kittte er 0-0,5 g/L, og det forventede indhold af æblesyre i most of vin (før en MLF) oftest ligger på 4-8 g/L, Accuvin kittet er jo beregnet til at teste for om en malolaktisk gæring har virket (derfor er måleområdet i det lave område).

    Alternativt kan æblesyre måles med et Reflektometer (e.g. Merck’s RQFlex-10 eller RQFlex-20 som er simplet at bruge, eller med en Tectronik Senzytec2 biosensor udviklet til æblesyremåling og til ethanolmåling, samt selvfølgelig osgå ved en FOSS Winescan eller ANTON PASRR Wineanalyzer NIR analyse (kostbart udstyr). Den meste nøjagtige m,åde at måle æblesyre indhold i most og vin vil dog altid være de matrix uafhængige enzymatiske metoder, som kræver en optisk spektrometrisk måleudstyr.

    Se mine artikler i Vinpressen i 2019 om Analysere – Del 1 og Del 2 (artiklerne kan downloades som pdf-filer fra Home – Vinosigns hejmmesidens forside…

    93,75 DKK
  • Naturprodukt Æblesyre – Rent krystallinsk Æblesyre –  kan anvendes som  tilsætningstof  hvis der mangler syre i din frugtvin, cider eller druevin.  Se og Naturprodukt Vinsyre

    125,00 DKK
  • Naturprodukt Æblesyre – Rent krystallinsk Æblesyre –  kan anvendes som  tilsætningstof  hvis der mangler syre i din frugtvin, cider eller druevin.  Se og Naturprodukt Vinsyre

    250,00 DKK
  • Æblesyre er naturligt forekommende i frugt, bær og druer. I vindruer kan koncntrationen være ganske høj – specielt i umodne druer, da æblesyre men ikke vinsyren falder drastisk i indhold under de sidst uger af modningsprocessen. Æblesyreindholdet i druer f.eks målt med biosensor, optisk med NIR spektroskopi, enzymatisk eller med Accuvin MA quicktest, er derfor en pålidelig markør for modningsgraden i druer. 

    Malox spcificationer: Malox Æblesyr . SPEC_EN_Vinoferm Malox
    Malox datasheet: Malox Æblesyre – datasheet

    Der kan være ønskeligt for en kompetent vinmager at tilsætte ekstra syre i vinificeringsprocessen, selvom denne form for justering er mst udbredt mere sydpå. Her nordpå vin man modsat oftest have et ønske om fjernelse af noget af æblesyre, hvilket kan gæres ved dobbeltsat afsyring ller en såkaldt malolaktisk gæring hvor Onococcus bakterier omsætter æblesyren til mælkesyre, der har en mindre surhedsgrad og mindr bitter og mildere smag.

    600,00 DKK
  • Æblesyre er naturligt forekommende i frugt, bær og druer. I vindruer kan koncntrationen være ganske høj – specielt i umodne druer, da æblesyre men ikke vinsyren falder drastisk i indhold under de sidst uger af modningsprocessen. Æblesyreindholdet i druer f.eks målt med biosensor, optisk med NIR spektroskopi, enzymatisk eller med Accuvin MA quicktest, er derfor en pålidelig markør for modningsgraden i druer. 

    Malox spcificationer: Malox Æblesyr . SPEC_EN_Vinoferm Malox
    Malox datasheet: Malox Æblesyre – datasheet

    Der kan være ønskeligt for en kompetent vinmager at tilsætte ekstra syre i vinificeringsprocessen, selvom denne form for justering er mst udbredt mere sydpå. Her nordpå vin man modsat oftest have et ønske om fjernelse af noget af æblesyre, hvilket kan gæres ved dobbeltsat afsyring ller en såkaldt malolaktisk gæring hvor Onococcus bakterier omsætter æblesyren til mælkesyre, der har en mindre surhedsgrad og mindr bitter og mildere smag.

    75,00 DKK
  • Biowine 3000 – er NYESTE  bordmodel biosensor udviklet af BioLan i Bilboa, Spanien,  til måling af Æblesyre (modningsmarkør samt parameter ved malolaktisk gæring) og Glucoronsyre (Botrytis marrkør), som kan måles før, under og efter gæring i vin-, cider og ølfremstilling. 
    Mens Æblesyre er en kvantitativ markær under modningsprocessen, er Glucoronsyre en markør for Botrytis svampe kontaminering af druer.
    Biosensoren kasn også måle fermenterbar sukker (glucose+fruktose) (RESTSUKKER)

    Se Biowine 300 brochuren – den ældre model  (på spansk) her:FICHA TECNICA BIOWINE 300 V.17.1.E.pdf 

    Se den generally Biowine Flyer (på spansk) her: FLYER BIOWINE.pdf

    The BIOWINE3000 provides fast, simple, accurate, cheap measurements of various parameters of must or wine which are key in determining final product quality, using just a pipette to inject must or wine samples into the unit’s electrochemical cell. Specifically, the BIOWINE3000 can analyse the following:

    • Gluconic acid
    • Malic acid
    • Lactic acid
    • Final sugars (fermenting sugar)
    • Sachharose
    • Histamine
    0,00 DKK
  • Denne italienske biosensor udgør et kvantespring inden for juice, cider, øl og vinanalyser.
    Det lille amperimetriske biosensor apparet er batteribrevet og let at anvcende uden laboratorieerfaring..
    Der udbydes her 2 forskellige biosensorer relevant inden for fremstilling af øl, cider og vin, nemlig en ethanol og en æblesyre analyse, mens flere andre parametre er under udvikling. 
    Disse biosensorer har en holdbarhed på 6 måneder i køleskab, og hver sensor kan måle 6 susseccive prøver- Et ethanol kit indeholder 10 sensorer eller svarende til 60 analyser.  Tilsvarende for æblesyren. Pris pr. analyse ca. 20 kr. Apparatet koster ca, 25.000 kr (hør efter tilbud)  
    Desværre kan denne smarte biosensor ikke måle fri SO2 (sulfit), men iden forbindelse hermed, samarbejder jeg med den tjekkiske professor Karel Vytras, om udvikling af e sådan sulfit biosenor.
    VinoSigns kommer også til at tilbyde både ethanol og æblesyre analysen udført med dette apparat, som et analyseservice tilbud.

    SE brochurernne her: 
    TECTRONIC – 1330082678vinoen TECTRONIC – sz2en
    TECTRONIC – 1330082678vinoen

    31.250,00 DKK
  • Denne italienske biosensor udgør et kvantespring inden for juice, cider, øl og vinanalyser.
    Det lille amperimetriske biosensor apparet er batteribrevet og let at anvcende uden laboratorieerfaring..
    Der udbydes her 2 forskellige biosensorer relevant inden for fremstilling af øl, cider og vin, nemlig en ethanol og en æblesyre analyse, mens flere andre parametre er under udvikling. 
    Disse biosensorer har en holdbarhed på 6 måneder i køleskab, og hver sensor kan måle 6 susseccive prøver- Et ethanol kit indeholder 10 sensorer eller svarende til 60 analyser.  Tilsvarende for æblesyren. Pris pr. analyse ca. 20 kr. Apparatet koster ca, 25.000 kr (hør efter tilbud)  
    Desværre kan denne smarte biosensor ikke måle fri SO2 (sulfit), men iden forbindelse hermed, samarbejder jeg med den tjekkiske professor Karel Vytras, om udvikling af e sådan sulfit biosenor.
    VinoSigns kommer også til at tilbyde både ethanol og æblesyre analysen udført med dette apparat, som et analyseservice tilbud.

    31.250,00 DKK
  • Biowine 300 – er en bordmodel biosensor udviklet af BioLan i Bilboa, Spanien,  til måling af Æblesyre (modningsmarkør samt parameter ved malolaktisk gæring) og Glucoronsyre (Botrytis marrkør), som kan måles før, under og efter gæring i vin-, cider og ølfremstilling. 
    Mens Æblesyre er en kvantitativ markær under modmingsprocessen, er Glucoronsyre en markør for Botrytis svampe kontaminering af druer.

    Se Biowine 300 brichuren (på spansk) her:FICHA TECNICA BIOWINE 300 V.17.1.E.pdf 

    Se den generally Biowine Flyer (på spansk)  her: FLYER BIOWINE.pdf

    The BIOWINE300 provides fast, simple, accurate, cheap measurements of various parameters of must or wine which are key in determining final product quality, using just a pipette to inject must or wine samples into the unit’s electrochemical cell. Specifically, the BIOWINE300 can analyse the following:

    • Gluconic acid
    • Malic acid
    • Lactic acid
    • Final sugars
    • Sacarose
    • Histamine
    87.500,00 DKK
  •  Winescan S02 apparat kan ikke købes hos VinoSigns , men vi rådgiver gerne om anskaffelse af analyseudstyr til vinerier og ciderier.

    VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druemost- og vinanalyser udført på et moderne WineScanTM SO2  apparat. (se nærmere på hjemmesiden under menuen “Analaysesevice” 

    For en oversigt over tilgængeligt analyseudstyr til Vin og cider se gerne mine to ooversigtsartikler om Vin- og Cideranalyser i Vinprerssen:

    C.-H. Brogren – Analyser Del 1 – Vinpressen_2019_6_web (14-18)-komprimeret
    C.-H. Brogren – Analyser – Del 2 – Vinpressen_2020_1_pp22-26.pdf

    Apparatet på Flädie Vingård i Sverige er f.eks.  kalibreret til at måle ialt 14 analytiske parametre, inkl. frit og total sulfit:

    1. Densitet (D) i g/ml
    2. Alkohol (ALC) i %vol
    3. Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
    4. Surhedsgrad pH
    5. Total syre (TA) i g/L som vinsyre
    6. Vinsyre (TartA) i g/L
    7. Æblesyre (MA) i g/L
    8. Mælkesyre (LA) i g/l
    9. Citronsyre (CA) i g/l
    10. Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
    11. Glycerol (GLY) i g/L
    12. FolinC indeks (FI)
    13. Frit sulfit (FSO2) i mg/L
    14. Total sulfit (TSO2) i mg/L

    937.500,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev