Sort By:
View:
  • Lallemand/IOC fremstiller ligesom Chr-Handen en syrerestistent stamme af Oenococcus Oeni – kaldet Inobacter – specielt beregnet til sure basisvine med en pH > 3.2 (og pH >2,9)  samt  til malolaktisk behandling af sure mousserende vine som f.eks. Champagne og visse cider-typer..

    Inobacter fås på bestilling i portioner til behandling af 2500 L, 10000 L, 50000 L, 100000 L og 200000 L vin.

    Hvis man har behov for at behandle mindre portioner en 2.500 L henvises til Viniflora CH-Sparta, som fås til eksperimentelle små forsøg på 25 L og 300 L samt til 5000 L (Sælges dog ikke længere af Vinosigns – grundet behov for opbevaring ved under knus 45 grafer). En andet grund til at forlade Chr-Hansens malo-kulturer er deres ringe sulfit resistens på max 35 mg/l TSO2

    Ved særlige grundvine med indhold af total sulfit over 50 mg/L (TSO2)  henvises til Oenofrance/SOFRALABS product  “Vitilactic BL01 starter”, der også er beregnet til de sure grundvine med pH<3.2, men har en endnu større  TSO2 resistens på up til 75 mg/L TSO2 : fiche_produit_vitilactic_starter_bl_01

    Læs mere om Inobacter her: Inobacter IOC
    Datablad om Inobacter her: FT INOBACTER (EN)
    ba4e1862420e7c06ce845beaef76face723f4990

    FT INOBACTER (EN)

    Læs om IOC specialproducter til mousserende vin her: Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
    FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf

    1.562,51 DKK
  • Malocid fra VinoFerm er en frysetørrret kultur af Oenococcus Oeni malolaktiske bakterier der er let at bruge men har sine begrænsede anvendelsesområde.

    Brugt ved direkte tilsætning til most eller vin vil Malocid KLUN virkje hvis pH > 3.2 og hvis temperatiren er over 17 frager samt under 25 grader.

    Malocid er derfor specielt velegnet til malolaktisk behandling af rødvin, men ikke egnet til hvidvin og umuligt at bruge ved malolakjtisk gæring af grundvine til mousserende vine og cider, hvor pH<3.2. Vigtigt er også at totalsulfit koncentrationen er meget lavet (<35 ppm =mg/L), samt at fri sulfit tilsvarende er på en meget lavt niveau ((<10 pmm?mg/L) – men det er totalsulfit der er bacteriocid og slår bakterier ihjel (HUSK DET)

    Der er derfor udviklet en lang række andre produkter af malolaktiske bakterier, som er specielt rette mod de sure vine, som som hvidvine med højt æblesyre indhold samt især basisvine til mouysserende vin og cider, der bør have en pH på 2,9-3,1.

    Således er Malocid primært et proukt der anvendes på rødvine. 

    VinoSigns har Scandinaviens største sortiment af specielle Malolaktiske bakterie stammer:

    Fra Chr-Hansen: 
    Viniflora Sparta –
    En speciel robust stamme der er adapteret til vanskelige og ektreme forhold for malolaktisk gæring så som sure grundvine (pH<3.0) til f,eks, mousseren de vine og grundfrugtvinevine til cider, Findes kun som frossen kulktur der skal opbevares ved < -45oC indtil brug. Forsendes på tøris. Under ekstreme viulkår anbefaling det yderliegre at tilsætte Chr-Hansen’s malolaktiske næringsstoffer i form af  Bactic-Aid 2.0.  Se de nærmere soeciufikationer på VinoSigns hjemmesiden under disse produkter
    SPARTA™_One pager_EN
    Viniflolra CH-11En speciel syre resistent stamme velæegnet til hvidvin og sure frugtvine hvor pH>3.0. Findes i som frysetæørrrety kultur som skal opbevares ved minus 18 grader indtilbrug
    Vinosigns forhandler ikke andre typer ViniFlora malolaktiske bakterier, da disse to dækker hele anvendelses områder fra de ekstremt sure til de mere basisk rødvine.. Derfor forhandler ViniSogns ikke Viniflora Oenos, VinoFlora Oenis 2.0, samt Viniflora CH-35, m.v.

    Fra IOC (Institut Oenologie de Champagne, Epernay, France):
    Inobacter:
    IOC frysetørrede kultur af Oenococcus Oeni er specielt adaptaret til mousserende grundvine, og tåler op til 65 ppm(mg/L) total sulfit (TSO2), men kræver en såkaldt “Pied de Cuvé adaptation, som tager 3-5 dage, hvor bakterierne langsom tilvendes det sure miljø, reletibt højt sulfitiondhold, samt grundvinen alkoholindholdt. “Pied de Cuve” er såre enkelt at genneføre og sikre samtidig at dewn malolaktiuske behandling forløber stabilt og hurtigst. Det anbefales endvidere at tilsætte grundvinen malolaktisk næring i form af IOC’s Nutruiflore, Se VinoSigns hjemmesiden under disse produkter, for specifikationer og anvendelse

    OenoFrance, Sofralab (Epernay, France):
    Vitilactic BL-01 Starte: 
    Vitilactic BL-01 er verdens bedste Oenococcus Oeni kultur ved ekstreme forhold, så som totalsilfit koncentrationer over 50 ppm (mg/L) og virker selv ved TSO2 koncentrationer op til 75 ppm, og samtig ved relativt lave temperaturer. Det anbefales endvidere under ektreme forhold at tilsætte OenoFrance’s MaloVir N molalaktiske næringsstoffer: Se VinoSigns hjemmeside  for nærmere specifikationer for disse produkter.
     2020_TDS_VITILACTIC STARTER BL01_STOEC_FR
    fiche_produit_vitilactic_starter_bl_01

    Vigtig konklusion: Som det fremgår af overstående, findes der ingen behov for afsyring for at igangsætte en malolaktisk gæring, men det kræver det rette valg af malolaktiske bakterier, samt også oftes også tilsætning af specielle malolaktiske næringsstoffer (ikke gærnæring).

    Få det generelle overblik over mulighederne for malolaktisk gæring i dette dokument: SPARTA™_Concept Presentation_EN

    125,00 DKK
  • Malocid fra VinoFerm er en frysetørrret kultur af Oenococcus Oeni malolaktiske bakterier der er let at bruge men har sine begrænsede anvendelsesområde.

    Brugt ved direkte tilsætning til most eller vin vil Malocid KUN virke hvis pH > 3.2 og hvis temperatiren er over 17 grader samt under 25 grader.

    Malocid er derfor specielt velegnet til malolaktisk behandling af rødvin, men ikke egnet til hvidvin og umuligt at bruge ved malolakjtisk gæring af grundvine til mousserende vine og cider, hvor pH<3.2. Vigtigt er også at totalsulfit koncentrationen er meget lavet (<35 ppm =mg/L), samt at fri sulfit tilsvarende er på en meget lavt niveau ((<10 pmm?mg/L) – men det er totalsulfit der er bacteriocid og slår bakterier ihjel (HUSK DET)

    Der er derfor udviklet en lang række andre produkter af malolaktiske bakterier, som er specielt rette mod de sure vine, som som hvidvine med højt æblesyre indhold samt især basisvine til mouysserende vin og cider, der bør have en pH på 2,9-3,1.

    Således er Malocid primært et proukt der anvendes på rødvine.
    Se Malocid datablad her:Malocid VinoFerm – 001.300.3-001.301.1_MAN_EN_VinofermMalocid

    Se også Lallemand’s Malotabs på hjemmesiden. 
    ___________________________________ 

    VinoSigns har Scandinaviens største sortiment af specielle Malolaktiske bakterie stammer:

    Fra Chr-Hansen: 
    Viniflora Sparta –
    En speciel robust stamme der er adapteret til vanskelige og ektreme forhold for malolaktisk gæring så som sure grundvine (pH<3.0) til f,eks, mousseren de vine og grundfrugtvinevine til cider, Findes kun som frossen kulktur der skal opbevares ved < -45oC indtil brug. Forsendes på tøris. Under ekstreme viulkår anbefaling det yderliegre at tilsætte Chr-Hansen’s malolaktiske næringsstoffer i form af  Bactic-Aid 2.0.  Se de nærmere soeciufikationer på VinoSigns hjemmesiden under disse produkter
    SPARTA™_One pager_EN
    Viniflolra CH-11En speciel syre resistent stamme velæegnet til hvidvin og sure frugtvine hvor pH>3.0. Findes i som frysetæørrrety kultur som skal opbevares ved minus 18 grader indtilbrug
    Vinosigns forhandler ikke andre typer ViniFlora malolaktiske bakterier, da disse to dækker hele anvendelses områder fra de ekstremt sure til de mere basisk rødvine.. Derfor forhandler ViniSogns ikke Viniflora Oenos, VinoFlora Oenis 2.0, samt Viniflora CH-35, m.v.

    Fra IOC (Institut Oenologie de Champagne, Epernay, France):
    Inobacter:
    IOC frysetørrede kultur af Oenococcus Oeni er specielt adaptaret til mousserende grundvine, og tåler op til 65 ppm(mg/L) total sulfit (TSO2), men kræver en såkaldt “Pied de Cuvé adaptation, som tager 3-5 dage, hvor bakterierne langsom tilvendes det sure miljø, reletibt højt sulfitiondhold, samt grundvinen alkoholindholdt. “Pied de Cuve” er såre enkelt at genneføre og sikre samtidig at dewn malolaktiuske behandling forløber stabilt og hurtigst. Det anbefales endvidere at tilsætte grundvinen malolaktisk næring i form af IOC’s Nutruiflore, Se VinoSigns hjemmesiden under disse produkter, for specifikationer og anvendelse

    OenoFrance, Sofralab (Epernay, France):
    Vitilactic BL-01 Starte: 
    Vitilactic BL-01 er verdens bedste Oenococcus Oeni kultur ved ekstreme forhold, så som totalsilfit koncentrationer over 50 ppm (mg/L) og virker selv ved TSO2 koncentrationer op til 75 ppm, og samtig ved relativt lave temperaturer. Det anbefales endvidere under ektreme forhold at tilsætte OenoFrance’s MaloVir N molalaktiske næringsstoffer: Se VinoSigns hjemmeside  for nærmere specifikationer for disse produkter.
     2020_TDS_VITILACTIC STARTER BL01_STOEC_FR
    fiche_produit_vitilactic_starter_bl_01

    Vigtig konklusion: Som det fremgår af overstående, findes der ingen behov for afsyring for at igangsætte en malolaktisk gæring, men det kræver det rette valg af malolaktiske bakterier, samt også oftes også tilsætning af specielle malolaktiske næringsstoffer (ikke gærnæring).

    Få det generelle overblik over mulighederne for malolaktisk gæring i dette dokument: SPARTA™_Concept Presentation_EN

    250,00 DKK
  • Laffort har en af de bedstr egnede malolaktiske bakteriekulturer (Oenococcus Oenie) der kan malolaktisk behandle selv de mest sure grundvine tilo mousserende vin og cider med pH<3.0-

    Bakteriekultren skal anvendes med omhyggelig Pied de Cuvée adaptation som er besdkrevet i en medfølgendfe protokol, der bl.a. indeholder af afsyring af den lille del grundvin der indledningsvis blandes med den rehydrerede starterkultur.. Se protokollen i linket her nedenfor.

    Protokol for adaptation – datasheet NEW: FP_EN_Lactoenos_B16_Standard NEW

    ______________________________________________________________________-

    LACTOENOS® B16 STANDARD AND ITS REACTIVATOR

    Oenococcus oeni strain with particular resistance to acidity, and its reactivator.

    • Strain selected in Champagne. Its reactivation protocol makes it suitable for carrying out malolactic fermentation of wines at low pH, such as base wines for sparkling wine.
    • LACTOENOS® B16 STANDARD in association with LACTOENOS® B16 REACTIVATOR can be used in must or wine by following a specific reactivation protocol.

    Se protokollen for Pied de Cuvée adaptionen her: PCOL_EN_MLF_Acclimatation_B16_SPARK

    Datashhet for Lasctoenos B16 Standard ses her: Laffort FC_ANG_Lactoenos_B16

     

    2.437,50 DKK
  • Viniflora CH-Sparta er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke ved extremts lavt pH ned til pH 2.9 og ved højt alkoholindhold. Dette er intet mindre end en verdensrekord.
    Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakteriekulturer til levnedsmiddelindustrien, 
    Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora-Sparta virker helt ned til pH 2.9. See også ViniFlora CH-11 som også virker i et sur miljø fra pH 3.0, og op,  og også ved temperaturer helt ned til 14 grader..
    Ved en malolaktiske behandling  omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger.  Rødvine såvel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber.  Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse.

    PS_Viniflora_SPARTA__712696_EN

    PI_GLOB_Viniflora_SPARTA__712696_EN

    SPARTA™_One pager_EN

    SPARTA™_Concept Presentation_EN

    3.125,00 DKK
  • Bordeaux firmaet Laffort’s malolaktiske batterier har betegnelse “Lactoenos B7” og er udviklet til at kunne køre selv meget vanskelige forhold for en malolaction gæring.
    Denne vare kun kun fås på bestilling, da holdbarheden er begrænses.

    Datablad for Lactoenos B7 ses her: FP_EN_Lactoenos_B7_Direct

    En særlig Protocol for vanskelig betingelse kan ses her: PCOL_EN_Reprise_FML_B7 

    Kontakt ønolog Carl-Henrik Brogren (20416249) for general rådgivning om malolaktisk behandling, især under vanskelige forhold med højt indhold af sulfit (TSO2>35 ppm) i most/vin, lav pH<3.2, samt ved andre hæmmende factorer, som lav temperatur, tilstedeværelse af Brettanonmyces etc.

    650,00 DKK
  • Lallemand’s Malotabs er  malolaktisk bakterier  i tabletform, velegner især til malolaktisk behandling i egefade, men kan også anvendes ved tankgæring. 
    Malolaktiske bakterier fås normalt enten som flydende kultur eller som granulat, men Lallemand MaloTabs er et tabletformat at malolaktiske bakterier, let at doserer og håndterer.
    Malotabs indeholder Oenococcus Oenie Strain “41”, der kræver pH=3.2 eller højere i vinen.
    Kan tilsættes sekventielt eller parrellelt i gæringsforløbet til tank eller egefad. 

    750,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev