Bentonit – til proteinudfældning og klarering – 100 kr exkl. moms pr. 1000 gram (VinoFerm, Brouwland, Belgien)
125,00 DKK
In StockBentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.
DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
500 g = 75 kr (+ Kartell beholder 25 kr
1 kg = 100 kr i plastkpose
5 kg = 300 kr i plastpose
10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)
Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten.
Beskrivelse
Bentonit anvendes af mang vinmageren, til indledende klarering af most og vin. Bensonit bundfælder proteiner og dermed også enzymer, og bør derfor ikke anvendes samtidig med pektinase. VinoSigns tilbyder Bentonit i 1 kg pakker, samt i afvejede portioner af 500 g, 250 g og 100 g i Kartell plastdåser (+25-15 kr)
Dosering: 100-200 gram/hL alias 1-2 gram/L alias 100-200 gram/hL
VinoSigns henviser endvidere til at bruge IOC Clarifiant XL som er et renere bentonit produkt i suspension der også indeholder lidt silikater der binder urenheder, og det er samtidig lettere at anvendes end benzonit pulver.. Se under “IOC Clarifiant XL” på hjemmeside (www.vinosigns.dk)