20,00 DKK

In Stock

Campden sulfittabletter indeholder natrumbisulfit (NS), som anvendes til antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vilgær, til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin og cider. samt anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andre vinificeringsudstyr.

VinoSigns sælger Campden sulfittabletter importeret fra Canada i forskellige mængder fra 50, stk, 80 stk, 100 stk, 250 stk, og i 1000 stk bulk med væsentlig rabat. 
Vinosigns tilbyder endvidere, som de eneste i Danmark, levering af disse Campden tabletter i hygiejniske og robuste fødevarer godkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for forlænget det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
For emballagen betaler et ekstragebyr på 25 kr..

Dosering: 
Desinfektion af most/vin: 2 tabletter/10 L
Konservering af vin, cider etc. 1-4 tabletter/10 L, afhængigt af vintype og pH.
Desinfektion af udstyr: 30-40 tabletter/L vand (+ citronsyre 1 g/L). 
Husk ved desinfektion af tanke og vinificeringsudstyr at anvende sulfit i 10 x højere koncntration og i kombination med citronsyre.

Se datablad om anvendelse og sikkerhed her: sulfurdioxideadditions

Beskrivelse

Facebooklinkedinyoutubeinstagram

Campden tabletter forebygger oxidation og bakteriel infektion, i alle trin af fremstillingsprocessen fra høst til aftapning af vin, frugtvin, cider og øl.

Campden sulfit-tabletter vejer 0.62 gram indeholder 1 oz = 0.44 g natriumbisulfit (NS), samt lidt bindemiddel, og svarende til  0.44 x 0.57 =  0.25 gram frit aktiv sulfit (57% som frit SO2). Campden tabletter anvendes som antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vildgær og bakterier i most, samt til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin, hedvin, sød dessertvin og cider.

Sulfit kan også sammen mede n syre anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andet vinificeringsudstyr, herunder også flasker for tapning.
Dog er det ret store mængder, der så skal bruges for en effektiv deisinfektion, nemlig ca. 10 x dosis anvendt til konservering af frugtvin, vin, cider og øl, og samtidig er sulfit i så høje koncentrationer både stærkt ildelugtend og sundhedsfarligt, og bør derfor erstattes af andre desinfektionsmidler.
Der findes til dette formål en lang række andre desinfektionsmidler i handelen som ikke er flygtige, stærkt ildelugtende, og sundhedfarligt i samme grad  som frit SO2 gas.
F.eks. anvendes i bryggeri- og levnedsmiddelbranchen til desinfektion oftest produkter som Star San, Star Clean, Chemi San, Craft San (San står for “sanitation” (på engelsk) lig med desinfektion (på dansk)). Industrielt anvendes OxiDan Extra, OxiPro Extra, eller lignende produkter.  Ozon kan også bruges som desinfektionsmiddel, f.eks. til  egefade, i stedet for afbrænding af svovlvæger. I alle midlerne er der tale om stærke syrer som phosphorsyre, pereddikesyre, og forskellige organiske syrer. Se nærmere på hemmsiden under rengørings- og desinfektionsmidler.

Surhedsgraden pH målt i den vin, frugtvin eller cider, som ønskes sulfit-konserveret.


Jo højre pH, desto mere frit SO2 kræves.. 
Jo sødere vine og højere restsukker, jo højere fri S02 koncentration anvendes ti konservering.

Den ønskede slutkoncentration af frit SO2 (frit sulfit), der skal være tilstede for en korrekt konservering.

Målt som mg/L frit SO2 (ppm- part per million),  svarende til ca. den dobbelt koncentation af sulfit kemikalierne natrimbisulfit eller kaliummetabisulfit

pH 2.9

11 mg/L 

pH 3.0

13 mg/L (1 Campden tabler pr. 20 L)

pH 3.1

16 mg/L

pH 3.2

21 mg/L

pH 3.3

26 mg/L (1 Campden tablet pr. 10 L)

pH 3.4

32 mg/L

pH 3.5

40 mg/L

p H 3.6

50 mg/L (2 Campden tabletter pr. 10 L

pJ 3.7

63 mg/L

pH 3.8

79 mg/L (3 Campden tabletter pr. 10 L)

pH 3.9

99 mg/L (4  Campden tabletter pr. 10 L

pH 4.0

125 mg/L (5 Campden tabletter pr. 10 L)

VinoSigns sælger Campden sulfittabletter i andre forskellige mængder fra  50 stk, 100 stk, 250 stk, 500 stk, 1000 stk og i bulk med væsentlige rabatter. 
Vinosigns tilbyder endvidere, som de eneste i Danmark, levering i hygiejniske og robuste fødevaregodkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for en forlængelse af det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
For emballagen betales et ekstragebyr på 15 kr.

Dosering:
Hver tablet vejer ca. 0.625 gram og indeholder ca. 0.44 gram (1 oz) natriumbisulfit (NBS), svarend til 0.25 gram frit S02 (57%).
Desinfektion af most/juice: 2 tabletter/10 L
Konservering af mousserende vin og cider (pH=2,9-3,2): 1/2-1 tablet pr. 10 L, afhængig af pH
Konservering af hvidvine, frugtvin og cider (pH=3,1-3,3): 1-2 tabletter pr. 10 L, afhængig af pH 
Konservering af rødvine (pH=3.4-3.8): 2-3 tabletter pr. 10 L, afhængig af pH
Konservering af hedvin og sød dessertvin: 3-4 tabletter pr. 10 L, afhængig af pH 

Desinfektion af udstyr: 3-4 tabletter/L vand (+ citronsyre 1 g/L)., svarende til 30-40 Campden tabletter pr. 10 L 
Husk ved desinfektion af ståltanke, glasballon, plastikbeholderer og andet vinificeringsudstyr at anvende sulfit i kombination med citronsyre eller anden syre.
NB! – Sulfit i ren vand (ikke-sur opløsning) har stort set ingen desinficerende effekt.

Se slide-beskrivelse for anvendelse af sulfit og sikkerhed her: Sulfur Dioxide ppt
Se Campden NS/KMS produktbeskrivelsen her: FT METABISULFITE DE POTASSIUM (EN)
Se Campden NS/KMS anvendelsesforskrift her: sulfurdioxideadditions

Læs om Campden sulfittabletter oprindese her: https://en.wikipedia.org/wiki/Campden_tablet
samt anvenfdelse her: https://homebrewanswers.com/campden-tablets/

 

Facebooklinkedinyoutubeinstagram

Tilmeld nyhedsbrev