20,00 DKK

In Stock

Campden sulfitpulver indeholder kaliummetasulfit (KMS), som anvendes til antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vilgær, til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin og cider. samt anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andre vinificeringsudstyr.

VinoSigns sælger Campden sulfitpulver  (KMS) i forskellige mængder fra 100 g, 250 g, 500 g og 1000 g samt i bulk-mængder med væsentlig rabat. 
Vinosigns tilbyder endvidere som de eneste i Danmark levering i hygiejniske og robuste fødevarer godkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for forlænget det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
For emballagen betaler et ekstragebyr på 25 kr..

Dosering: 
Desifektion af most/vin: 0.5-1.0 g/10 L eller 100 mg/L (=0.01%w/v)
Konservering af vin, frugtvin, hedvin mousserende vincider, mjød, øl: 0.2-2,0 g/10 L (afhængig af pH)
Desinfektion af udstyr: 5-10 g/L KMS svarende til 0.5-1%w/v (g/100 ml) i vand,  yderligere tilsat 10 g/L Citronsyre svarende til 1%w/v (g/100ml) for at opnår en pH=2,7-3,0 i desinfektionsopløsningen, for at sikre en tilstrækkelig mængde frit SO2 som er den aktive komponent.  
Husk ved desinfektion af tanke og vinificeringsudstyr at anvende sulfit i kombination med en citronsyre. HUSK ALTID at arbejde med åndedræts værn, udedørs eller med stærk ventilation. Den fri svovlilte gas (SO2) er giftig at indånde.

Se datablad om anvendelse og sikkerhed her: Campden sulfit – 004.012.1
Sikkerhedsblad: Potassium Metab. powder

Beskrivelse

Facebooklinkedinyoutubeinstagram

Vinoferm Campden sulfitpulver indeholder kaliummetasulfit (KMS), som anvendes til antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vilgær, til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin og cider. samt anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andre vinificeringsudstyr.

VinoSigns sælger Campden sulfatpulver i forskellige mængder fra 100 g, 250 g, 500 g, samt 1000 g i Kartell plastikbeholdere, eller i bulk-mændger i poser med væsentlige rabater. 
Vinosigns tilbyder endvidere som de eneste i Danmark levering i hygiejniske og robuste fødevarer godkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for forlængelse af det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
For emballagen betales et ekstragebyr efter størrelse.

Surhedsgraden pH målt i den vin, frugtvin eller cider, som ønskes sulfit-konserveret.
Jo højre pH, desto mere frit SO2 kræves.. 
Jo sødere vine og højere restsukker, jo højere fri S02 koncentration anvendes ti konservering.

Den ønskede slutkoncentration af frit SO2 (frit sulfit), der skal være tilstede for en korrekt konservering.
Målt som mg/L frit SO2 (ppm), svarende til ca. den dobbelt koncentation af sulfit kemikalierne natriumbisulfit eller kaliummetabisulfit

pH 2.9 (cider)

11 mg/L  svarende til ca. 200 mg KMS/10 L

pH 3.0

13 mg/L 

pH 3.1 (mousserende vin)

16 mg/L svarende til ca. 300 mg KMS/10 L

pH 3.2 (hvidvin)

21 mg/L svarende til ca. 400 mg KMS/10 L

pH 3.3 (hvidvin)

26 mg/L  svarende til ca. 500 mg KMS/10 L

pH 3.4 (hvidvin/rødvin)

32 mg/Lsvarende till ca. 600 mg KMS /10 L

pH 3.5 (rødvin)

40 mg/L svarende til ca. 800 mg KMS/10 L

p H 3.6 (rødvin)

50 mg/L  svarende til ca. 1 gram KMS/10 L

pJ 3.7

63 mg/L svarende til ca.1,3 gram KMS/10 L

pH 3.8

79 mg/L svarende til ca. 1,6 gram KMS/10 L 

pH 3.9

99 mg/L  svarende til ca. 2 gram KMS/10 L

pH 4.0

125 mg/L 

Dosering: 
Desinfektion af most/juice: 0.05-0.1 g/L  KMS (50-100 mg/L), svarende til 0.05-0.1% (g/100 ml) KMS.
Konservering af Vin: (se oventående tabel): 0.02-0.2 g/L KMS. Koncentration er afhænger af pH i Vinen (se nedenstående tabel) 

Desinfektion af vinifiseringsudstyr: 5-10 g/L KMS ivand (+ citronsyre 10 g/L), svarende til ca.  0.5-1% (g/100ml) KMS (+1% (g/100ml) citronsyre).
Denne desinfektionsopløsning vil være stærk sur (pH 2-7-3.0) og lugte stærk af svovlilte (SO2), som er sundhedsfarligt. Arbejd enten med åndedrætsværn, under kraftig ventilation eller udendørs med denne form for diesinfektion. Det skal lugte kraftigt af SO2 for at være effektiv,

Der findes adskellige andre typer desinfektionsmidler, der er mindre sundhedsfarlige at arbejde med og mindst ligeså effektive desinfektionsmidler (f.eks. Star San (phosphorsyre), OxiDan Extra (Pereddikesure).
Se under Hygiejne – Rengøring og Desinfektion under vinificringsmenuen. 

Husk ved desinfektion af tanke og vinificeringsudstyr ALTID at anvende sulfit i kombination med citronsyre. Ved neutral pH har en sulfitopløsning næsten ingen desinficerende virkning.

Se Slide-beskrivelse for  KMS’s anvendelse og sikkerhed her: Sulfur Dioxide ppt
Se KMS produktbeskrivelsen fra IOC her: FT METABISULFITE DE POTASSIUM (EN)
Se KMS anvendelsesforskrift her: sulfurdioxideadditions

Se datablad for Campden sulfit her: Campden sulfit – 004.012.1
Sikkerhedsblad: 
Potassium Metab. powder

Facebooklinkedinyoutubeinstagram

Tilmeld nyhedsbrev