Sort By:
View:
  • Det er både uprofessionelt og ukorrekt af bruge Kalium-meta-bi-sulfit (KMS) eller andre former for Kaliumsulfit til konservering af færdige vine og for så vidt også uhensigtsmæssig at bruge KMS ved forebyggelse af oxidation af most og under fermentering. Årsagen er at tilførte Kalium-ioner jo medfører nydannelse af vinsten i flaskerne efter tapning (kun druevine med vinsyre) , da udfældningen af vinsten er en langsommelig proces. 
    Derfor anbefaler Pumpton College i Brighton, Comittee Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC) at bruge Ammoniumbisulfit, som fås i en lang række forskellige koncentrationer i vandig opløsning, klar til direkte tilsætning. 

    VinoSigns lagerfører IOC’s Ammoniumbisulfit 150g/L SO2  i 10 L dunke til producenter, men også mindre portionen aliqouteret i mindre plastflaske på 100 mL, 500mL og 1 L  

    Opløsningen – klar til brug – indeholder 150 g/L total SO2 og 40 g/L total NH3
    DATABLAD for IOCs Ammoniumbisulfit 150 g/L ses her: FT BISULFITE D AMMONIUM 150 (EN)

    Dosering ved brug af “AmmoniumBisulfit  150”:

    1 L pr. 1000 L Vin  (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)
    100 mL pr.  100 L Vin (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)

    500 mL pr. 1000 L Vin (2000x fortyndet) svarer til 75 mg/L total SO2 (TSO2)
    50 ml pr. 100 L Vin (2000x fortyndet) svare til 75 mg/L  total SO2 (TSO2)

    250 ml pr.  1000 L (4000x fortyndet) svarer til 37,5 mg/L total SO2 (TSO2)
    25 ml  pr.  100 L Vin (4000x fortyndet) svarer til 37,mg/L total SO2 (TSO2)

    100 ml pr 1000 L (10.000x fortyndet) svarer til  15 mg/L total SO2 (TSO2)
    10 mL pr. 100 L  (10.000x fortyndet) svarer til 15 mg/L total SO2 (TSO2)

    Plumpton forskrift for anvendelse af Ammoniumbisulfit kan findes her: PLUMPTON 2023 Student notes – Principles of Sparkling Wine[63]
    Plumpton Protocols 2023

     

     

    200,00 DKK
  • Det er både uprofessionelt og ukorrekt af bruge Kalium-meta-bi-sulfit (KMS) eller andre former for Kaliumsulfit til konservering af færdige vine og for så vidt også uhensigtsmæssig at bruge KMS ved forebyggelse af oxidation af most og under fermentering. Årsagen er at tilførte Kalium-ioner jo medfører nydannelse af vinsten i flaskerne efter tapning (kun druevine med vinsyre) , da udfældningen af vinsten er en langsommelig proces. 
    Derfor anbefaler Pumpton College i Brighton, Comittee Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC) at bruge Ammoniumbisulfit, som fås i en lang række forskellige koncentrationer i vandig opløsning, klar til direkte tilsætning. 

    VinoSigns lagerfører IOC’s Ammoniumbisulfit 150g/L SO2  i 10 L dunke til producenter, men også mindre portionen aliqouteret i mindre plastflaske på 100 mL, 500mL og 1 L  

    Opløsningen – klar til brug – indeholder 150 g/L total SO2 og 40 g/L total NH3
    DATABLAD for IOCs Ammoniumbisulfit 150 g/L ses her: FT BISULFITE D AMMONIUM 150 (EN)

    Dosering ved brug af “AmmoniumBisulfit  150”:

    1 L pr. 1000 L Vin  (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)
    100 mL pr.  100 L Vin (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)

    500 mL pr. 1000 L Vin (2000x fortyndet) svarer til 75 mg/L total SO2 (TSO2)
    50 ml pr. 100 L Vin (2000x fortyndet) svare til 75 mg/L  total SO2 (TSO2)

    250 ml pr.  1000 L (4000x fortyndet) svarer til 37,5 mg/L total SO2 (TSO2)
    25 ml  pr.  100 L Vin (4000x fortyndet) svarer til 37,mg/L total SO2 (TSO2)

    100 ml pr 1000 L (10.000x fortyndet) svarer til  15 mg/L total SO2 (TSO2)
    10 mL pr. 100 L  (10.000x fortyndet) svarer til 15 mg/L total SO2 (TSO2)

    Plumpton forskrift for anvendelse af Ammoniumbisulfit kan findes her: PLUMPTON 2023 Student notes – Principles of Sparkling Wine[63]
    Plumpton Protocols 2023

     

     

    1.250,00 DKK
  • Campden sulfitpulver indeholder kaliummetasulfit (KMS), som anvendes til antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vilgær, til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin og cider. samt anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andre vinificeringsudstyr.

    VinoSigns sælger Campden sulfitpulver  (KMS) i forskellige mængder fra 100 g, 250 g, 500 g og 1000 g samt i bulk-mængder med væsentlig rabat. 
    Vinosigns tilbyder endvidere som de eneste i Danmark levering i hygiejniske og robuste fødevarer godkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for forlænget det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
    For emballagen betaler et ekstragebyr på 25 kr..

    Dosering: 
    Desifektion af most/vin: 0.5-1.0 g/10 L eller 100 mg/L (=0.01%w/v)
    Konservering af vin, frugtvin, hedvin mousserende vincider, mjød, øl: 0.2-2,0 g/10 L (afhængig af pH)
    Desinfektion af udstyr: 5-10 g/L KMS svarende til 0.5-1%w/v (g/100 ml) i vand,  yderligere tilsat 10 g/L Citronsyre svarende til 1%w/v (g/100ml) for at opnår en pH=2,7-3,0 i desinfektionsopløsningen, for at sikre en tilstrækkelig mængde frit SO2 som er den aktive komponent.  
    Husk ved desinfektion af tanke og vinificeringsudstyr at anvende sulfit i kombination med en citronsyre. HUSK ALTID at arbejde med åndedræts værn, udedørs eller med stærk ventilation. Den fri svovlilte gas (SO2) er giftig at indånde.

    Se datablad om anvendelse og sikkerhed her: Campden sulfit – 004.012.1
    Sikkerhedsblad: Potassium Metab. powder

    25,00 DKK
  • Campden sulfittabletter indeholder natrumbisulfit (NS), som anvendes til antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vilgær, til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin og cider. samt anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andre vinificeringsudstyr.

    VinoSigns sælger Campden sulfittabletter importeret fra Canada i forskellige mængder fra 50, stk, 80 stk, 100 stk, 250 stk, og i 1000 stk bulk med væsentlig rabat. 
    Vinosigns tilbyder endvidere, som de eneste i Danmark, levering af disse Campden tabletter i hygiejniske og robuste fødevarer godkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for forlænget det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
    For emballagen betaler et ekstragebyr på 25 kr..

    Dosering: 
    Desinfektion af most/vin: 2 tabletter/10 L
    Konservering af vin, cider etc. 1-4 tabletter/10 L, afhængigt af vintype og pH.
    Desinfektion af udstyr: 30-40 tabletter/L vand (+ citronsyre 1 g/L). 
    Husk ved desinfektion af tanke og vinificeringsudstyr at anvende sulfit i 10 x højere koncntration og i kombination med citronsyre.

    Se datablad om anvendelse og sikkerhed her: sulfurdioxideadditions

    25,00 DKK
  • Chemipro Oxi er et dobbelt virkede rengøringsmiddel og desinfektionsmiddel. Chemipro Oxi virker bedst opløst varmt vand.

    Dosering: 4 gram pr. liter (= 0,4% w/v)  i varm vand. Kontakttid som desinfektionsmiddel er minimalt 2-5 minutter. Kan påføres med sprayflaske, børste, svamp, klud, eller ved iblødsætning i opløsningen…

    Forpakning: Chemipro OXI forhamdles i 1 kg og 100 gram plastikflasker med skruelåg, Chemipro Oxi er et miljøvenligt basisk rensemiddel anvendeligt for alle slags vinificeringsudstyr og flasker. Chemipro OXI ætser ikke metaloverflasker. Fungerer både som rengøringsmiddel og desinfektionmiddel. Opløs helst i varmt vand for hurtigere virkning.

    YouTube Video om rengøring og desinfektion: https://www.youtube.com/watch?v=AJGOvWy6llE

    YouTube om rengøring og desinfektion (sanitation): https://www.youtube.com/watch?v=mwN5RU0nD5s

    125,00 DKK
  • NB! Anvendes sammen med Kaliummetasulfit (KMS) til desinfektion af vinifceringsudstyr, så som ståltanke, vinballoner i glas og plast, samt andet vinifiseringsudstyr. 
    Bør til dette formål anvendes som en 1-2% w/v opløsning i vand, tilsat 0.5-1% w/v KMS, svarende til 10-20 g/L citronsyre med 5-10 g/L KMS, pH<3.0. Kun den stærk sure opløsning af sulfit har en desinficerende virkning. Kontakttis 1-2 inutter.
    Desinfetionsopløsningen kan påføres med børste, svamp, klud eller spray, eller ved iblødsætning, men under alle omstændigheder skal bruges åndedrætsvæern, og gummihansker
    Ved lavere koncentrationer af sulfit og citronsyre må på regnes en betydelig længere kontakttid
    OPLØSNINGEN ER STÆRK GIFTIG GRUNDET DET FRIGJORDE SVOVLDIOXID (SO2). Det anbefales derfor at bruge andre desinfektiondsmidler. 
    Jævnfør Niels Fress’ artikel : Aftapning af vin på flaske, Vinpressen nr. 2-2019 på side 19.
    Se også min egen artikel om “Hygiejne i Vineriet” i Vinpressen : 
     
     
    125,00 DKK
  • Novadans CIP  (Cleaning-in-place) rengøringsmidler findes  både som basiske (ALKA) og som sure (ACID) rengøringsmidler samt som desinfektionsmiddel (OXIDAN). CIP midlerne er fremstillet hos Novodan i Kolding, der levere rengørings- og desinfektionsmidler til store dele af levnedsmiddelindustrien.

    OXIDAN EXTRA er et stærk desinfektionsmiddel, der effektivt sikre desinfektion af rengjode overflader, og som er særligt velegnet til ståltanke, slanger, pumper og andet professionelt vinificeringsudstyr

    Novadan’s vejledning til rengøring og desinfektion i mindre bryggerier: haandbog_novadan_microbryggeri_dk_low haandbog_novadan_microbryggeri_dk_low

    DOSERING:  0.2 – 1.0 % v/v  af stock-opløsningen til CIP-rengøring af ståltanke, vinballoner og andet vinificeringsudstyr. Kontalttid 5-15 minutter. 
     Anvendt gerne forhøjet temperatur ved rengøringen på fra  5-40 grader Celcius.. 

    OXIDAN EXTRA  ProduktinformationOXIDAN EXTRA datasheet 

    OXIDAN EXTRA sikkerhedsbladOXIDAN EXTRA sikkerhedsblad

    Bemærk: OXIDAN EXTRA kan også leveres i 1 L “Twin-Bottle” ned doseringskammer. Specialpris 100 kr for dette VinoSignsprodukt. See billegalleriet for “Twinn-Bottle”

     

    937,51 DKK
  • OxiPro-Extra er et pereddiksyre (hydrogenperoxid-eddikesyre) baseret stærk surt desinfektionsmiddel, der anvendes i det sidst desinfektionstrin efter anbefalet fortynding, eventuelt i Sprayflaske. Husk et desinfektionbehandling af bryg- og vinificeringsudstyr  skal altid ske udmiddelbar før udstyret tages i anvendelse.
    ANVENDELSE: OxiPro-12 koncentratet anvendes i en 0,2-0,5 %-opløsning i rent vand, svarende til 2-5 ml pr. L (20-50 ml pr. 10L).  Doseringskammeret har markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 5 til 15 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk surt oxiderende desinfektionsmiddel (pH=2), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

    159,09 DKK
  • OxiPro-Extra er et pereddiksyre (hydrogenperoxid-eddikesyre) baseret stærk surt desinfektionsmiddel, der anvendes i det sidst desinfektionstrin efter anbefalet fortynding, eventuelt i Sprayflaske. Husk et desinfektionbehandling af bryg- og vinificeringsudstyr  skal altid ske udmiddelbar før udstyret tages i anvendelse.
    ANVENDELSE: OxiPro-12 koncentratet anvendes i en 0,2-0,5 %-opløsning i rent vand, svarende til 2-5 ml pr. L (20-50 ml pr. 10L).  Doseringskammeret har markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 5 til 15 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk surt oxiderende desinfektionsmiddel (pH=2), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

    85,23 DKK
  • OxiPro-Extra er et pereddiksyre (hydrogenperoxid-eddikesyre) baseret stærk surt desinfektionsmiddel, der anvendes i det sidst desinfektionstrin efter anbefalet fortynding, eventuelt i Sprayflaske. Husk et desinfektionbehandling af bryg- og vinificeringsudstyr  skal altid ske udmiddelbar før udstyret tages i anvendelse.
    ANVENDELSE: OxiPro-12 koncentratet anvendes i en 0,2-0,5 %-opløsning i rent vand, svarende til 2-5 ml pr. L (20-50 ml pr. 10L).  Doseringskammeret har markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 5 til 15 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk surt oxiderende desinfektionsmiddel (pH=2), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

    159,09 DKK
  • OxiPro-Extra er et pereddiksyre (hydrogenperoxid-eddikesyre) baseret stærk surt desinfektionsmiddel, der anvendes i det sidst desinfektionstrin efter anbefalet fortynding, eventuelt i Sprayflaske. Husk et desinfektionbehandling af bryg- og vinificeringsudstyr  skal altid ske udmiddelbar før udstyret tages i anvendelse.
    ANVENDELSE: OxiPro-12 koncentratet anvendes i en 0,2-0,5 %-opløsning i rent vand, svarende til 2-5 ml pr. L (20-50 ml pr. 10L).  Doseringskammeret har markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 5 til 15 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk surt oxiderende desinfektionsmiddel (pH=2), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

    85,23 DKK
  • Star San HB er er fortræffeligt desinfektionsmiddel til desinfektion (sanitation) af flasker og vinificeringsudstyr.  Anvendes til desinfektion i bryggerier, cider- og vinerier,  som erstatning for den stærkt sundhedsskadelige sulfir-citronsyre blanding., der ved anvendelse i lavere koncentration (<1% af sulfit og  af syre) kræver længere kontakt tid for effektivt desinfektion.

    Star San HB anvendes i en 500 gange (500 x) fortynding i rent vand, og kan påføres overflader med spayflaske, børste, svamp, eller ved almindelig iblødsætning.  Star San virker desinficerende inden for 1 min i kontakt med rengjorde overflader og beholdere, slanger, pumper og andet vinificeringsudstyr.  Der kan efterskyldes med ren vand.

    Produktinformation:  004.162.4DEDK samt StarSanTech-HB2

    Anvendeldse: Se denne YouTube om Anvendelse af Star San HB ssanitizing.
    https://www.youtube.com/watch?v=2EAodH5Qj40

    Cleaning and SanitationCleaning & Sanitizing Techniques – WineMakerMag.com

     

    156,25 DKK

Tilmeld nyhedsbrev