-
Aromahjul hjælper den kræsne vinsmager med at beskrive aroma- og smagstoffer i en vin. Her et aromahjul specielt udviklet til blindsmagning af mousserende vine, og medtager således også de sekundære og tertiære aromastoffer fra 2. gæringen og gærautolysen….
Aroma-hjul vejledning
aromawheel_userguide.Fås også som sæt sammen et hvid/rødvin aroma-hjul på dansk
100,00 DKK -
Aromahjul hjælper den kræsne vinsmager med at beskrive aromastoffer (duftstoffer) i en vin. Her et aromahjul på dansk specielt udviklet til beskrivelse af vinaromastoffer på dansk.. Medtager alle typer aromastoffer fra de primære fra selve druen, men således også de sekundære og tertiære aromastoffer fra henholdsvis gæringsprocessen og lagringen.
Fås også som sæt sammen et aromahjul specielt for mousserende vin (findes kun på engelsk) .
100,00 DKK -
Citrol er et Vinoferm produkt bestående udelukkende af ren cintronsyre.
Citronsyre er en naturligt forekommende svagere organisk syre der også findes i drueer og andet frugt i lav koncentration. Det anvendes i vineriet som surhedsfremmende middel ved sulfit-desinfektion af vinificeringudstyr, men er også velegnet i fjernelse af biofilm after CIP behandling med kautisk soda. Det anvendes i enkelte tilfælde som surhedsfremmende tilsætninggsstof ved vin- og frugtvinsfremstilling.
Citronsyre er svagt korresivt overfor ståltanke, mens stærkt korrossivt for flisegulve.Dosering:
Ved rensning af vinificeringsudstyr: 0.5-1 g/L (0.05%-0.1%)
Ved tilsætning til most, vin, frugtvin og cider: efter beregning til ønskede pH-værdi er opnået. TIlsætning af 8.5 g/L Citrol vil øge syreindholdet med ca. 1 g/L som giver et fald i pHpå 0.1 enhed..VinoSign leverer gene forskelige mængder af Citrol fra 100 g, 250 g, 1 kg og som bulk med stor rabat. VinoSigns forsendes ligeledes gerne varen i hygiejniske og robuste fædevaregodkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for længere tid opbevaring i køleskab eller fryser (se billede).
Læs mere her og syre i vin og most: Quick-test_Acids-Presentation
Vinoferms Citrol datablad: Citrol – 003.011.4350,00 DKK -
Denne håndbog fra 2006 gennemgår alle aspekter af vinsmagning og bedømmelse af mousserende vine.
Bogen indeholder en beskrivelse af 7 træningsøvelser af betydning for vinsmagning og bedømmelse af specielt mousserende vine. ,, såsom alkoholindhold, surhed, sødme, bitterhed, effekten af kulsyre etc. vurdering med om uden kulsyreindhold.
Vinsmagning at mousserende vine indeholder jo andre paraetre end blot de gense Syn, Duft, Smag, Bitterhed, Astringency , og helhed (Balance), idet skumning , boblingsvarighed også indgår i helhedsvurderingen af produkternes kvalitet.
695,00 DKK -
Hvidvins duftsættet indeholder 12 dufte.
Udover aromastofferne indeholder sættet en guidebog, der fortæller hvordan vi opfatter og reagerer på dufte. Sættene kan bruges til at træne lugtesansen, så hvidvine bedre kan duftkarakteriseres og kvalitetsvurderes.
Sættet er indpakket i en flot stofindbunden æske.
Hvidvinssættet indeholder dufte der er typiske for hvidvin og champagne
De 12 aromastoffer er:
Citron, grapefrugt, ananas, litchi, muscat, pærer, tjørn, honning, solbær skud, smør, ristet brød og ristet hasselnød.906,25 DKK -
Rosévin-duftsættet indeholder de 6 mest typiske aromastoffer i rosévin
Sættet indeholder også en lille guidebog, som fortæller hvordan vi opfatter og reagerer på dufte, Aromastofsættene kan bruges til at træne lugtesansen, så det er lettere at duftkarakterisere rosévine.
Aromastof testkittet er indpakket i en flot stofindbunden æske.500,00 DKK -
Rødvinssættet indeholder 12 duftstoffer (aromastoffer).
Udover duftene indeholder sættet også en guidebog, som fortæller hvordan vi som opfatter og reagerer på dufte.
Aromastofferne kan bruges til at træne lugtesansen, for bedre at kunne karakteriserer duftene fra vin.
Rødvinsaromasættet er indpakket i en flot stofindbunden æske.
De 12 duftstoffer er:
Jordbær, hindbær, solbær, brombær, kirsebær, viol, gøn peber, trøffel, lakrids, vanilje, peber og røg906,25 DKK