Sort By:
View:
  • Proenol i Portugal har i samarbejde med det canadiske Lallemand udvikler en indkapslet Schizosaccharomyces pombe vingær ProMalic, der anvendes ved maloethanolsk gæring. Der opnås en gær der sedimenterer meget hurtigt eller i en sok let kan fjernes fra gærtank eller tønde.

    ProMalic skal bruges i kombination med en normal Saccharpmyces der. gær for at afslutte gæringen da Schizosaccharomyces pombe er udpræget alkohol sensitet og kun kan gære op til 6 % vol alkohol 

    VinoSigns har afprøvet ProMalic i ciderfremstilling efter champanoise-metoden, og vi kan derfor anbefale denne nye inkapslede Schizosaccharomyces pombe gær til  hobbyvinavlere, frugtvinsfabrikanter, og ciderproducenter, 

    Indkaplet Schizosaccharomyces pombe gær forhandles også eksklusivt af VinoSigns i 25, 100 200 og 500 gram pakninger i hygiejniske sterile robuste plastik-container for opbevaring i køleskab eller fryser. Se produktet “Atecrem 12H” fra det italienske firma  Bioenologia andetsteds på hjemmesiden .

    PROMALIC_TDS_EN_0260516_OENO_Italy

    BIOENOLOGIA atecrem-12h

    8,12 DKK
  • Proenol i Portugal har i samarbejde med det canadiske Lallemand udvikler en indkapslet Schizosaccharomyces pombe vingær ProMalic, der anvendes ved maloethanolsk gæring. Der opnås en gær der sedimenterer meget hurtigt eller i en sok let kan fjernes fra gærtank eller tønde.

    VinoSigns har afprøvet ProMalic i ciderfremstilling efter champanoise-metoden, og vi kan derfor anbefale denne nye inkapslede Schizosaccharomyces pombe gær til  hobbyvinavlere, frugtvinsfabrikanter, og ciderproducenter, 

     

    3.750,00 DKK
  • Mangrove Jack M-02 tørgær (se billedet) er en af verdens mest roste cidergær-typer, specielt til fremstilling af “Apple-Jack” – frysekoncentreret  cider (see video’en neden for)-

    Sammen med en række andre cidergær-typer specielt beregnet til ciderfremstilling,  så som Lallemand BioDiva, Fermentis SafCider, m.fl. er denne Mongrove M-02 gær særlig egnet til Hard-Cider fremstilling.

    Yeast Selection for Cider

    Bemærk at VinoSigns også forhandler Accuvin Quick-test speciel tilpasst til (æble)syremåling i cider. VinoSigns er også specialiseret i alt tænkeligt udstyr til Ciderfremstilling, fra tryktanke,  fustager, til flaskegæret frugt-, bær-, blomter-cider og mjød-cider. 

    75,00 DKK
  • IOC Revelation Terroir er Institut de Oenologie de Champagne’s rødvin- og cidergær, og så kan det endda være at den er produceret hus DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke rødvinsgærtype, og der eksperimenteres derfor også hos VinoSigns med netop denne gærtype og de andre IOC gærtyper  med vores danskdyrkede druesorter på fden eksperimentelle vinmark Granhøjgaard i Birkerød..

    Her om RevelationfTerroir gæren fra  IOC’s hjemmeside:
    Finesse, fruitiness and colour
    IOC RÉVÉLATION TERROIR has been selected on pinot noir for its excellent ability to preserve colour. It increases the colouring intensity by 5% to 15% in comparison to numerous selected or indigenous yeasts.Its essential sensory contribution is to bring out varietal fruity aromas (raspberry, gooseberry, blackberry) of numerous red grape varieties, with a good balance between the freshness of the fruit and its maturity, on finesse and elegance

    Således kunne der være en fornuftig grund til netop at vælge denne gærtype,  til rødvin- og cider, ligesom IOC 18-2007 champagnegæren regnes som inteernational reference for Champagnegær (se nærmere under denne vare på Hjemmesiden). Store forskel vil dog næppe kunne ses imellem de forskellige fabrikater af rødvinsgærtyper, uanset hvilken producent  man vælger at bruge i sine vinificationer, men det bemærkelsesværdige b ed IOC revelation Terroir er den er valgt til fremstilling af højkvalitets Pinot Rødvine frta Bourgogne området i  Frankrig

    IOC Revelation Terroir’s Datablad:IOC RØDVINSGÆR FT LEVURE IOC REVELATION TERROIR (EN)
    Alt det andet man skal vide: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
    Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/ 
    Institut Oenologie de Champagne Guide for Sparklimg wine Production: 
    FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
    Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production: 
    Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN) 

    562,51 DKK
  • Lallemands Lalvin QA23 gær er endnu en Sacchromycesa cerevesiae var cverevesiae.

    LALVIN QA23 champagne-, hvidvins, frugtvin- og cidergær er specielt kendt for sit høje indhold af enzymet beta-glucosidase, der frigør vigtige aromastoffer bundet i glucosidbindinger til sukkerstoffer. Endvidere kan QA23 gære selv ved lavere temperaturer helt ned til 10 grader Celcius.

    LALVIN QA23 er en fortrinlig gærtypåe til især frugtvin og cider grundet sitr høje indhold af betas-glucosidase, der sikre høj grad af frugtaroma og friskhed.

    LALVIN QA23 forhandles i pakninger af 125 gram i  vakumfoliepakning men kan også på bestilling skaffes hjem i 500 gram pakninger. VinoSigns forhandler andre mængder af QA23 gram i hygiejniske og robuste plastik-container velegnet til opbevaring i køleskab eller i fryser (-20) for længere tid holbarhed. Spørgs efter 50 gram, 100 gram, 200 gram QA23 i Kartell beholder 2 kr/gram excl. emballage 
    Spørg efter rabat på bulk-køb fra 1000 gram og opefter.

    Her uddrag fras Lallamands Datablad for QA23 gæren: 
    For fresh, fruit focused whites – A clean fermenter, rated highly in thiol conversion for optimum varietal expression. High in β-glucosidases to help aromatic expression.
    Also used for fruit wine and cider production.
    Selected in Portugal from the area of the appellation of Vinhos Verdes by the University of Tras os Montes e Alto Douro (UTAD) in co-operation with the Viticultural Commission of the Region Vinhos Verdes.

    Powerpoint præsentation fra ERFA Molusse Sjælland møde 29.4.-2021 om “Malolaktisk gæring af sure vine” (Hvidvin, Frugtvin og Cider): ERFA Mousse Sjælland Zoom 29.4.2021 FINAL – Skrivebeskyttet – Skrivebeskyttet [Skrivebeskyttet]

    218,75 DKK
  • Lallemands Lalvin QA23 gær er endnu en Sacchromycesa cerevesiae var cverevesiae.

    LALVIN QA23 champagne-, hvidvins, frugtvin- og cidergær er specielt kendt for sit høje indhold af enzymet beta-glucosidase, der frigør vigtige aromastoffer bundet i glucosidbindinger til sukkerstoffer. Endvidere kan QA23 gære selv ved lavere temperaturer helt ned til 10 grader Celcius.

    LALVIN QA23 er en fortrinlig gærtypåe til især frugtvin og cider grundet sitr høje indhold af betas-glucosidase, der sikre høj grad af frugtaroma og friskhed.

    LALVIN QA23 forhandles i pakninger af 125 gram i  vakumfoliepakning men kan også på bestilling skaffes hjem i 500 gram pakninger. VinoSigns forhandler andre mængder af QA23 gram i hygiejniske og robuste plastik-container velegnet til opbevaring i køleskab eller i fryser (-20) for længere tid holbarhed. Spørgs efter 50 gram, 100 gram, 200 gram QA23 i Kartell beholder 2 kr/gram excl. emballage 
    Spørg efter rabat på bulk-køb fra 1000 gram og opefter.

    Her uddrag fras Lallamands Datablad for QA23 gæren: 
    For fresh, fruit focused whites – A clean fermenter, rated highly in thiol conversion for optimum varietal expression. High in β-glucosidases to help aromatic expression.
    Also used for fruit wine and cider production.
    Selected in Portugal from the area of the appellation of Vinhos Verdes by the University of Tras os Montes e Alto Douro (UTAD) in co-operation with the Viticultural Commission of the Region Vinhos Verdes.

    Powerpoint præsentation fra ERFA Molusse Sjælland møde 29.4.-2021 om “Malolaktisk gæring af sure vine” (Hvidvin, Frugtvin og Cider): ERFA Mousse Sjælland Zoom 29.4.2021 FINAL – Skrivebeskyttet – Skrivebeskyttet [Skrivebeskyttet]

    468,75 DKK 421,90 DKK
  • En universel vingær fra IOC, der der er lavet som en blanding af 5 forskellige Sacch. cerevesia stammer (Y1, Y2, Y3, Y4, og Y5) skal simulere en biodiversitet respekterende gæring.  Også andre producenter laver blandingsgærtyper (Chr-Hansen bl.a. non-sacchoromycis blandinger, Lallemand m.fl.), og efterligner på denne måde naturlige spontane gæringer, uden at indeholde den spontane vildgæringen risiko for bakteriel kontaminering.
    Louis viste jo allerede i 1960erne, at dårlig vin og øl, der var spontantgæret skyldes tilstedeværende bakterier (bl.a. acidobacter) som interfererede ved den spontane gæring – og hvem ønsker en drikke en vin, der reelt set blot er fortyndet vineddike eller vin med et højt eddikesyreindhold.

    Denne risiko for spolerende bakterier indblanding i gæringen er elimineret her ved brug af en blanding af rene stammer af Saccharomyces cer. , samtidig med at forskellige stammers evne til dannelse af sekundære aromastoffer  gøres mere kompleks

    Prøv denne “safe”  gæring på din frugt, most, juice og druer, og få en ny og spænedende aromaprofil, der kan minde om en spontant vildgæring UDEN ØDELÆGGENDE BAKTERIER.

    FT LEVURE IOC DYNAMIX (EN)

    FDS LEVURE IOC DYNAMIX (EN) FT LEVURE IOC DYNAMIX (EN) 

    Vil du vide mere om valg af gærtyper, sekundære aromastoffer,  spontangæring versus kulturgæring, etc , så lyt til VinoSigns’s første Podcast i serien “Fra Drue til Glas”
    https://shows.acast.com/fra-drue-til-glas

     

     

    625,00 DKK
  • En universel vingær fra IOC, der respektere aromaer fra druer og terroir. Giver  hvidvin og rosevine med stor finesse, pog rødvine  med rene aromaer.

    Denne gær er kille faktor følsom og producere ganske meget lidt S02. Derfor velegnet ved første gæringer til mousserende vine, der onskes malolaktisk behandlet før start af en 2. gæring på flaske eller tank, med en killer faktor producerende gærtype.

    FT LEVURE IOC HARMONIE (EN)

    FDS LEVURE IOC HARMONIE (EN)

    Vil du vide mere om valg af gærtyper, sekundære aromastoffer,  spontangæring versus kulturgæring, etc , så lyt til VinoSigns’s første Podcast i serien “Fra Drue til Glas”
    https://shows.acast.com/fra-drue-til-glas

     

    625,00 DKK
  • LEVURE IOC B 2000

    Freshness and aromatic intensity
    The IOC B 2000 strain facilitates the aromatic fruity expression of white and rosé musts. It is suitable for making fresh, aromatic wines. It is used to obtain different aromatic profiles depending on the fermentation temperature and so combine fermentation and varietal notes harmoniously.IOC B 2000 is used or vinification of white wines on which aromatic expression is essential. It is all the more interesting on grape varieties poor in varietal precursors, but also rosés from syrah, grenache, merlot and cabernet.On rosé wines, IOC B 2000 expresses exotic fruit and citrus aromas.

    FT LEVURE IOC B 2000 (EN)

    562,50 DKK
  • LEVURE IOC BE FRUITS

    Mastering sulphite contents for wines rich in fruity esters
    IOC BE FRUITS is the result of an innovative technology for selecting yeasts.
    A genuine tool to reveal fruity esters (red fruits, pineapple, citrus notes) in white or rosé wines, moreover it can not produce any SO2. Furthermore, it allows to reduce The acetaldehyde formation which highly combine sulphites

    FT LEVURE IOC BE FRUITS (EN)

    562,50 DKK
  • IOC “BE THIOLS” er en fortræffelig hvidvingær, bl.a. kendt fra nogen af verden bedste hvidvine, den franske Sancerre og de eftertragtede New Zealandske  “Sauvignon Blanc” hvidvine

    Læs om gærtypers indflydelse på aromaprofil og vinkvalitet her: PavelscuSB

    Mere om gærtype valg her:; SELECTION_DE_LEVURE_ET_GLUTATHION_IMPACTS_SUR_LEX

    LEVURE IOC BE THIOLS

    The natural tool to obtain rich in thiols wines with low sulphite levels.
    IOC BE THIOLS is the result of an innovative yeast-selection technology which truly brings out fruity thiols (in citrus and exotic fruits) in white or rosé wines without being able to form SO2. In addition, it helps reduce the formation of ethanal, a molecule which strongly compounds sulphites.

    562,50 DKK
  • LEVURE IOC FRESH ROSÉ

    L’expression florale et variétale des vins rosés.
    Permet de mettre en valeur une intensité aromatique sur les notes de fleurs, d’agrumes et d’épices dans les vins rosés.

    FT LEVURE IOC FRESH ROSE (EN)

    562,50 DKK

Tilmeld nyhedsbrev