-
Mini-guide om alverdens mousserende vine på 109 minisider om:
1. Historien, 2. Produktionsmetoder, 3. Nydelsen, 4. Skønne cocktails 4. Råd til indløb m.v.Fortrinlig skrevet lille håndbog om et af de mest spændende kapitler af vinen historien, de mousserende vine tilblivelse nu og i fortiden.
Men hvornår drikker man så disse “bobler” eller “stjerner” som munkn Don Perignon kaldte dem:
“I only drink champagne when I’m happy, and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone, When I have company I consider it obligatory I trifle with it if I’m not hungry and drink oit when I am. Otherwise, I never touch it – unless I’a thirsty” – Madame Lilly Bollinger said….93,75 DKK -
Ny billedrig rejseberetning i 7 af Europas vigste ciderproduktionsområder.
Jeppe Gents fra Fejø Cider og Sara Gents har her skabt et flot bogværk med en imponerende billed-samling, der som inspiration for nye og kommende generation af ciderproducenter og ciderelskere bør være et kærkomment nyt bogværk. Det er ikke en lærebog i ciderproduktion, og en rejseberetning fra Europas hotspot for ciderproduktion. Jeg savner dog de svenske ciderproducenter i Kivik i det sydøstlige Skåne i denne ellers fine samling idealister og ildsjæle inden for ciderproduktion rundt omkring i Europa.Flot bogværk fra A-Z.
250,00 DKK -
Denne håndbog fra 2006 gennemgår alle aspekter af vinsmagning og bedømmelse af mousserende vine.
Bogen indeholder en beskrivelse af 7 træningsøvelser af betydning for vinsmagning og bedømmelse af specielt mousserende vine. ,, såsom alkoholindhold, surhed, sødme, bitterhed, effekten af kulsyre etc. vurdering med om uden kulsyreindhold.
Vinsmagning at mousserende vine indeholder jo andre paraetre end blot de gense Syn, Duft, Smag, Bitterhed, Astringency , og helhed (Balance), idet skumning , boblingsvarighed også indgår i helhedsvurderingen af produkternes kvalitet.
695,00 DKK -
En guldgruppe af en fagbog (håndbog) for de der vil lave kvalitets mousserende vin og cider. Lær her at gøre det HELT rigtigt fra A-Z, og lær samtidig at forstå hvert enkelt trin til bunds, så intet er overladt til tilfældigheder.
Denne professionelle håndbog (på fransk – og desværre ikke oversat til engelsk) udkommer i første oplag i 2010,, men findes også i 2. oplag fra 2016. Bogen ert er fra 2. oplag.
Der er her tale om en ekstremt professionel håndbog skrevet af en af Moët et Chamdons meste erfarne ønologer Brune Duteurtre. Bogen har alt med om fremstilling af mousserende vin, og det er endnu ikke lykkedes mig – at finde en problemstilling, der ikke er professionelt behandlet i denne håndbog – helt ud til den yderste detaljer.
Således er alle trin i fremstilling af mousserende vin gennemgået og forklaret (på fransk) så intet elængere er overladt til tilfældigheder. Alt er nøje forklaret og beskrevet.
Ingen anden bog er lignende detailjerede beskrivelse af hvert enkelt trin i Methode traditionelle, selv den svære malolaktiske gæring på sure grundvine er iuddybende forklaret (Pied de Cuvée metoden for adaptation), og ligeledes der den vigtige gør adaptation til grundvinen der er helt afgørende for succesful 2. gæring på flaske og i tryktanke, gennemgået meget grundigt og forklaret.
For den professionelle mousserende vinproducent og ciderproducent burde denne bog væøre obligatorisk læsning – og Goggle translate kan jo hjælpe med at oversatte fra fransk til engelsk eller dansk, hvis det skulle være nødvendigt, men vi har vel alle lært lidt fransk i skolen…
Få et resume på engelsk af “Methode Traditionelle” her :
IOC P.-Y.- Bournarais – PROTOCOL-SPARKLING-WINE2.187,51 DKK