Sort By:
View:
  • Det er både uprofessionelt og ukorrekt af bruge Kalium-meta-bi-sulfit (KMS) eller andre former for Kaliumsulfit til konservering af færdige vine og for så vidt også uhensigtsmæssig at bruge KMS ved forebyggelse af oxidation af most og under fermentering. Årsagen er at tilførte Kalium-ioner jo medfører nydannelse af vinsten i flaskerne efter tapning (kun druevine med vinsyre) , da udfældningen af vinsten er en langsommelig proces. 
    Derfor anbefaler Pumpton College i Brighton, Comittee Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC) at bruge Ammoniumbisulfit, som fås i en lang række forskellige koncentrationer i vandig opløsning, klar til direkte tilsætning. 

    VinoSigns lagerfører IOC’s Ammoniumbisulfit 150g/L SO2  i 10 L dunke til producenter, men også mindre portionen aliqouteret i mindre plastflaske på 100 mL, 500mL og 1 L  

    Opløsningen – klar til brug – indeholder 150 g/L total SO2 og 40 g/L total NH3
    DATABLAD for IOC 

    s Ammoniumbisulfit 150 g/L ses her: FT BISULFITE D AMMONIUM 150 (EN)

    Dosering ved brug af “AmmoniumBisulfit  150”:

    1 L pr. 1000 L Vin  (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)
    100 mL pr.  100 L Vin (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)

    500 mL pr. 1000 L Vin (2000x fortyndet) svarer til 75 mg/L total SO2 (TSO2)
    50 ml pr. 100 L Vin (2000x fortyndet) svare til 75 mg/L  total SO2 (TSO2)

    250 ml pr.  1000 L (4000x fortyndet) svarer til 37,5 mg/L total SO2 (TSO2)
    25 ml  pr.  100 L Vin (4000x fortyndet) svarer til 37,mg/L total SO2 (TSO2)

    100 ml pr 1000 L (10.000x fortyndet) svarer til  15 mg/L total SO2 (TSO2)
    10 mL pr. 100 L  (10.000x fortyndet) svarer til 15 mg/L total SO2 (TSO2)

    Plumpton forskrift for anvendelse af Ammoniumbisulfit kan findes her: PLUMPTON 2023 Student notes – Principles of Sparkling Wine[63]
    Plumpton Protocols 2023

     

     

    2.500,00 DKK
  • Campden sulfitpulver indeholder kaliummetasulfit (KMS), som anvendes til antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vilgær, til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin og cider. samt anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andre vinificeringsudstyr.

    VinoSigns sælger Campden sulfitpulver  (KMS) i forskellige mængder fra 100 g, 250 g, 500 g og 1000 g samt i bulk-mængder med væsentlig rabat. 
    Vinosigns tilbyder endvidere som de eneste i Danmark levering i hygiejniske og robuste fødevarer godkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for forlænget det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
    For emballagen betaler et ekstragebyr på 25 kr..

    Dosering: 
    Desifektion af most/vin: 0.5-1.0 g/10 L eller 100 mg/L (=0.01%w/v)
    Konservering af vin, frugtvin, hedvin mousserende vincider, mjød, øl: 0.2-2,0 g/10 L (afhængig af pH)
    Desinfektion af udstyr: 5-10 g/L KMS svarende til 0.5-1%w/v (g/100 ml) i vand,  yderligere tilsat 10 g/L Citronsyre svarende til 1%w/v (g/100ml) for at opnår en pH=2,7-3,0 i desinfektionsopløsningen, for at sikre en tilstrækkelig mængde frit SO2 som er den aktive komponent.  
    Husk ved desinfektion af tanke og vinificeringsudstyr at anvende sulfit i kombination med en citronsyre. HUSK ALTID at arbejde med åndedræts værn, udedørs eller med stærk ventilation. Den fri svovlilte gas (SO2) er giftig at indånde.

    Se datablad om anvendelse og sikkerhed her: Campden sulfit – 004.012.1
    Sikkerhedsblad: Potassium Metab. powder

    25,00 DKK
  • Campden sulfittabletter indeholder natrumbisulfit (NS), som anvendes til antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vilgær, til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin og cider. samt anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andre vinificeringsudstyr.

    VinoSigns sælger Campden sulfittabletter importeret fra Canada i forskellige mængder fra 50, stk, 80 stk, 100 stk, 250 stk, og i 1000 stk bulk med væsentlig rabat. 
    Vinosigns tilbyder endvidere, som de eneste i Danmark, levering af disse Campden tabletter i hygiejniske og robuste fødevarer godkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for forlænget det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
    For emballagen betaler et ekstragebyr på 25 kr..

    Dosering: 
    Desinfektion af most/vin: 2 tabletter/10 L
    Konservering af vin, cider etc. 1-4 tabletter/10 L, afhængigt af vintype og pH.
    Desinfektion af udstyr: 30-40 tabletter/L vand (+ citronsyre 1 g/L). 
    Husk ved desinfektion af tanke og vinificeringsudstyr at anvende sulfit i 10 x højere koncntration og i kombination med citronsyre.

    Se datablad om anvendelse og sikkerhed her: sulfurdioxideadditions

    25,00 DKK
  • Chemipro Oxi er et dobbelt virkede rengøringsmiddel og desinfektionsmiddel. Chemipro Oxi virker bedst opløst varmt vand.

    Dosering: 4 gram pr. liter (= 0,4% w/v)  i varm vand. Kontakttid som desinfektionsmiddel er minimalt 2-5 minutter. Kan påføres med sprayflaske, børste, svamp, klud, eller ved iblødsætning i opløsningen…

    Forpakning: Chemipro OXI forhamdles i 1 kg og 100 gram plastikflasker med skruelåg, Chemipro Oxi er et miljøvenligt basisk rensemiddel anvendeligt for alle slags vinificeringsudstyr og flasker. Chemipro OXI ætser ikke metaloverflasker. Fungerer både som rengøringsmiddel og desinfektionmiddel. Opløs helst i varmt vand for hurtigere virkning.

    YouTube Video om rengøring og desinfektion: https://www.youtube.com/watch?v=AJGOvWy6llE

    YouTube om rengøring og desinfektion (sanitation): https://www.youtube.com/watch?v=mwN5RU0nD5s

    125,00 DKK
  • Novadans CIP  (Cleaning-in-place) rengøringsmidler findes  både som basiske (ALKA) og som sure (ACID) rengøringsmidler samt som desinfektionsmiddel (OXIDAN). CIP midlerne er fremstillet hos Novodan i Kolding, der levere rengørings- og desinfektionsmidler til store dele af levnedsmiddelindustrien.

    CIP-ACID KA er et stærk surt rengøringsmiddel, der effektivt løsner og fjerne biofilm på overflader, og som er særligt velegnet til ståltanke, slanger, pumper og andet professionelt vinificeringsudstyr

    Novadan’s vejledning til rengøring og desinfektion i mindre bryggerier: haandbog_novadan_microbryggeri_dk_low haandbog_novadan_microbryggeri_dk_low

    DOSERING:  0.5 – 5.0 % v/v  af stock-opløsningen til CIP-rengøring af ståltanke, vinballoner og andre vinificeringsudstyr, inklusiv hydropresser, og afstilkere. Kontalttid 5-60 minutter. 
    Rengøring af kasser m.v.  0.5-1% v/v af stockopløsningen  med momentan virkning 5-10 sekunder.  Anvendt gerne forhøjet temperatur ved rengøringen på fra  40-85 grader Celcius.. 

    CIP-ACID-KA ProduktinformationCIP ACID KA datasheet

    CIP-ACID-KA sikkerhedsbladCIP ACID KA sikkerhedsblad

    Bemærk: CIP-ACID-KA kan også leveres i 1 L “Twin bottles” med doseringskammer.  Specialpris 80 kr på dette unikke VinoSigns produkt… Se billedgalleriet for Twin Bottle. 

    750,00 DKK
  • Novadans CIP  (Cleaning-in-place) rengøringsmidler findes  både som basiske (ALKA) og som sure (ACID) rengøringsmidler samt som desinfektionsmiddel (OXIDAN). CIP midlerne er fremstillet hos Novodan i Kolding, der levere rengørings- og desinfektionsmidler til store dele af levnedsmiddelindustrien.

    CIP-ALKA-96 er et stærk basisk rengøringsmiddel, der effektivt løsner og fjerne biofilm på overflader, og som er særligt velegnet til ståltanke, slanger, pumper og andet professionelt vinificeringsudstyr

    Novadan’s vejledning til rengøring og desinfektion i mindre bryggerier: haandbog_novadan_microbryggeri_dk_low haandbog_novadan_microbryggeri_dk_low

    DOSERING:  0.5 – 5.0 % v/v  af stock-opløsningen til CIP-rengøring af ståltanke, vinballoner og andre vinificeringsudstyr, inklusiv hydropresser, og afstilkere. Kontalttid 5-60 minutter. 
    Rengøring af kasser m.v.  0.5-1% v/v af stockopløsningen  med momentan virkning 5-10 sekunder.  Anvendt gerne forhøjet temperatur ved rengøringen på fra  40-85 grader Celcius.. 

    CIP-ALKA-96 ProduktinformationCIP ALKA 96 datasheet

    CIP-ALKA-96 sikkerhedsbladCIP ALKA 96 Sikkerhedsblad

     

     

    1.000,00 DKK
  • LUND-TEKNIK forhandler tilbehør til ølproduktion, henunder rengørings- og desinfektionsmidler til gærtanke, fustager, tappeudstyr m.v.
    ANVENDELSE: CIP-Base 155 koncentrate anvendes i en 0.5-1%-opløsning i rent vand, svarende til 10 ml pr. L (50-100 ml pr. 10 L).  Doseringskammer med markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 1/2 til 5 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk basisk rengøringsmiddel (pH=9), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

     

    143,75 DKK
  • LUND-TEKNIK forhandler tilbehør til ølproduktion, henunder rengørings- og desinfektionsmidler til gærtanke, fustager, tappeudstyr m.v.
    ANVENDELSE: CIP-Base 155 koncentrate anvendes i en 0.5-1%-opløsning i rent vand, svarende til 10 ml pr. L (50-100 ml pr. 10 L).  Doseringskammer med markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 1/2 til 5 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk basisk rengøringsmiddel (pH=9), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

     

    295,45 DKK
  • LUND-TEKNIK forhandler tilbehør til ølproduktion, henunder rengørings- og desinfektionsmidler til gærtanke, fustager, tappeudstyr m.v.
    ANVENDELSE: CIP-Base 155 koncentrate anvendes i en 0.5-1%-opløsning i rent vand, svarende til 10 ml pr. L (50-100 ml pr. 10 L).  Doseringskammer med markering for 5, 10, 15, 20 og 25 ml.
    Den fortyndede opløsning påføres med børste, svamp, klud, eller sprayflaske. Anbefalet virkningstid: 1/2 til 5 minutter. Skyld grundigt efter med rent vand. 
    VIGTIGT:  Der er tale on et stærk basisk rengøringsmiddel (pH=9), så benyt rengørings-gummihansker, og beskyt hud, øjne og tøj. Stærkt ætsende virker.
    Produktet er godkendt af Fødevarestyrelsen, men må ikke opbevars sammen med fødevarer: 

     

    170,45 DKK
  • NB! Anvendes sammen med Kaliummetasulfit (KMS) til desinfektion af vinifceringsudstyr, så som ståltanke, vinballoner i glas og plast, samt andet vinifiseringsudstyr. 
    Bør til dette formål anvendes som en 1-2% w/v opløsning i vand, tilsat 0.5-1% w/v KMS, svarende til 10-20 g/L citronsyre med 5-10 g/L KMS, pH<3.0. Kun den stærk sure opløsning af sulfit har en desinficerende virkning. Kontakttis 1-2 inutter.
    Desinfetionsopløsningen kan påføres med børste, svamp, klud eller spray, eller ved iblødsætning, men under alle omstændigheder skal bruges åndedrætsvæern, og gummihansker
    Ved lavere koncentrationer af sulfit og citronsyre må på regnes en betydelig længere kontakttid
    OPLØSNINGEN ER STÆRK GIFTIG GRUNDET DET FRIGJORDE SVOVLDIOXID (SO2). Det anbefales derfor at bruge andre desinfektiondsmidler. 
    Jævnfør Niels Fress’ artikel : Aftapning af vin på flaske, Vinpressen nr. 2-2019 på side 19.
    Se også min egen artikel om “Hygiejne i Vineriet” i Vinpressen : 
     
     
    125,00 DKK
  • Basisk rengøringsmiddel til regenerering og genbrug af  membrantype cartridge-filtre (f.eks. gfra BEA Technologies, Italian; PALL, UK, Sartorius, Germany,  m.fl.) 

    Dosering: 10 gram/L  vand (250 gram = 25 L rensevæske)

     

    250,00 DKK
  • IOC – Institut de Oennologie de Champagne – har udviklet hele to typer GLUTAROM – som er inaktiveret reducerende Glutathione holding tørgær. 

    Dette produkt svarer til Lallemand GLUTASTAR (se datasheet her for Glutastar: Lallemand GLUTASTAR) samt Lafforts POWERLEES-LIFE (se data sheet her for Powerlees FP_EN_Powerlees_Life

    Læs mere på disse 6 sider om Glutarom virkning og virkemåde samt om udfordringen med at fremstille sulfitfri vin::https://www.perdomini-ioc.com/en/perdominews/sulphite-free-wines-can-it-be-done/

    GLUTAROM tilsættes druemosten ved gæringen start og er tilsat vinen ned alm indeling til højt Sulfitindhold. Glutarom stabilisere farve, aromastoffer og forebygger landtidsvirkende oxidation ved at forlænge sulfit anti-oxidative egenskabere. Glutarom er rig til peptide glutahthion  der stabilisere anti-oxidation. Glutarom stabilisere også farve og aroma, der ligeledes påvirkes af langsom Oxidation.  Glutaron/Glutastart erstatter ikke sulfit anti-pxidative virkning, men forlænger sulfidets virkning.

    IOC Glutarom – Partner S.A

    GLUTAROM er til vinen,ed alm indeling til højt Sulfitindhold.
    Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM (EN)

    GLUTAROM EXTRA er specielt beregnet til vine med lavt indhold af sulfit, f.eks. Grundvined til mousserende vin, eller økologiske vine. (se dette produkt nærmere beskrevet på hjemmesiden)
    Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM EXTRA (EN)

    Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN

    SA_GLUTAROM_EXTRA_(EN)

    SA_GLUTAROM_EXTRA_(EN)

    Her er korte beskrivelse på Engelsk om Glutarom Extra: 
    Rich in reduced glutathione to anticipate the preservation of wines with low sulphite. GLUTAROM EXTRA is a nutrient resulting from the latest techniques in the selection and production of inactive yeasts with a very high GSH content. If it is added at the beginning of fermentation, in the end it enables you to obtain a wine with a greater concentration of GSH, if the yeast is also correctly fed with organic nitrogen.

    575,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev