Sort By:
View:
  • Håndholdt pH Meter, Vandtæt, Præcision ±0.01 pH, Måleområde 0-14 pH, God akkuratesse. Temperatur sensor ±0.5°C, Komplet kit med 2-sæt 3-punkts kalibreringsbuffre,. Inklusiv batterier, Automatisk temperaturkontrol ATC. Meget let at kalibrere.
    Dette pH-meter har semi-autometrisk kalibrering. 
    Læs mere her om vedligeholdelse af pH-elektroder: clean pH electrode Milwaukee

    HUSK AT GEMME DINE KALIBRERINGSOPLØSNINGER, DA DE KAN BRUGES OVER LÆNGERE TID, OG KALIBRER GERNE DAGLIGT DETTE FØLSOMME INSTRUMENT.

    750,00 DKK
  • Buffersæt-breve til pH=4,00, pH=6.68 og pH=9,18 til opløsning i 250 ml demineraliseret vand.
    Hold gerne pH-elektroden fugtig i pH 6,86 oplosningen, eller i en speciel buffet til opbarering af elektroden elektrode-opløsning

    56,25 DKK
  • Laffort har en af de bedstr egnede malolaktiske bakteriekulturer (Oenococcus Oenie) der kan malolaktisk behandle selv de mest sure grundvine tilo mousserende vin og cider med pH<3.0-

    Bakteriekultren skal anvendes med omhyggelig Pied de Cuvée adaptation som er besdkrevet i en medfølgendfe protokol, der bl.a. indeholder af afsyring af den lille del grundvin der indledningsvis blandes med den rehydrerede starterkultur.. Se protokollen i linket her nedenfor.

    Protokol for adaptation – datasheet NEW: FP_EN_Lactoenos_B16_Standard NEW

    ______________________________________________________________________-

    LACTOENOS® B16 STANDARD AND ITS REACTIVATOR

    Oenococcus oeni strain with particular resistance to acidity, and its reactivator.

    • Strain selected in Champagne. Its reactivation protocol makes it suitable for carrying out malolactic fermentation of wines at low pH, such as base wines for sparkling wine.
    • LACTOENOS® B16 STANDARD in association with LACTOENOS® B16 REACTIVATOR can be used in must or wine by following a specific reactivation protocol.

    Se protokollen for Pied de Cuvée adaptionen her: PCOL_EN_MLF_Acclimatation_B16_SPARK

    Datashhet for Lasctoenos B16 Standard ses her: Laffort FC_ANG_Lactoenos_B16

     

    2.437,50 DKK
  • GENIAL NYHED
    Med dette smarte digitale pH-meter  PAL-pH fra japanske ATAGO, afrundes serien af geniale professionelle digitale håndholdte refraktometre, acidometre og nu også pH-metre, hvor du  wireless kan overføre måledata af Brix% (sukkertal), TA% (syretal) , modningsindeks (Brix/TA), så vel som målte pH værdier direkte via NFC/bluetooth til mobiltelefon, tablet , iPad MacBook eller computer.  
    Smartere bliver det vel ikke for at opnå en troværdig præcis pH-måling.

    Man kan sige “dyrt men dejligt” om disse professionelle instrumenter, der dog hurtigt betaler sig ind i det lange løb, som robuste, troværdige og professionelle måleinstrumenter.

    Disse ATAGO instrumenter er selvfølgelig alle håndholdte, digitale og særdeles enkle og ligetil at bruge, dog kræver en TA syremåling en 50-ganges fortynding i destillere/deioniseret vand, som vi selv udfører meget enkelt ved at tilsætte 1,00 ml prøve til et 50 ml /prøve/centrifuge/rør (engangs og sterilt i plast) hvori der upfront er afmålt 49,0 ml deioniseret vand. Da der er er tale om en conductivity (ledningsevne) syremåling af rimelig præcision, kan almindelig postevand selvfølgelig ikke bruges.

    Ved pH-måling på PAL-pH instrumentet skal der dog ikke foretages indledende fortynding, Selv ikke flydende fugtige prøver  så som marmelader, yoghurt, kød etc. kan måles direkte på dette apparat.

    Det ultimativt smarte ved netop dette unikke  og robuste pH-meter er, at det er håndholdt og i lommeformat og derfor kan medbringes direkte ud i vinmarker, hvor surhedsgraden på druerne så kan måles ude i marken direkte på druesaften (blot 1/2 ml saft skal bruges.

    Alene en pH-måling er en simple men rimelig troværdig modningsparameter, da dettotal syreindhold jo er falder i hele modningsperioden, begrundet af æblesyrens drastiske fald i måneder september-oktober, mens vinsyren har et nogenlunde stabile niveau. Det betyder at når æblesyre fald og dermed pH stiger og ved modning begge parametre stabiliseres kan alene en pH måling bruges som en indirekte parameter for druemodning, idet det mere er syreindholdets stabilisering end sukkerindholdets stigning, der kendetegner reel fysiologisk druemodning. Sukkerindholdet kan godt være relativt højt i en umoden druesort (f.eks. Solaris, Calardis Musque og Chardonay), mens det kan være lavt i en fysiologisk moden druesort. Derfor er måling af syreindholdets fald alias pH’s stigningen i modningsperioden en mere troværdig modningsparameter end den alment brugte refraktometriske måling af sukkerindhold (i Oechsle eller Brix). Begge målinger tilsammen bruges til beregning af modningsindekset (f.eks. Brix/TA ratio), og ligeledes kan Brix*pH produktet bruges som modningsindeks, eller varianter deraf.

    VinoSigns har i årene 2021, 2022 og 2023 forskningsmæssigt fulgt druemodningen hos ca. 25 forskellige primært grønne druesorter (nye tyske såvel som nye franske sorter inklusiv), med ugentlige specifikke målinger over 2 måneder  (September-Oktober) af Brix, Totalsyre (TA), Vinsyre (TartA) og æblesyre (MA), samt pH, for på basis af beregning af diverse modningsindeks (Brix/TA, Brix/MA, TartA/MA, Brix/pH etc. at vurdere hvilke målinger der egner sig bedst til at fastlægge modnings_ og høsttidspunkter for de forskellige druesorter. Studiet vil senere blive publiceret i Vinpressen.  Alt afhængig af hvilket vintype man sigter mod, kan pH-værdien alene på mosten, være en vigtig parametre, for at opnå mousserende vine med optimalt pH = 3,1 +/-0,1, og hvidvine på pH 3,1-3,5, og rødevine med pH 3,3-3,8.

    En oversigt over forskellige commercial vines analyseværdier er samlet i dette VinoSigns bilag:
    STANDARD VINE ANALYSEVÆRDIER – EVALUATION FOSS WINESCAN SO2 Ver11

    Derfor er dette nye håndholdte lomme pH-meter et særdeles innovativt nyt redskab  til at vurdere druemodning direkte ude i vinmarken, samt selvfølgelig også hjemme i vinkælderen, uden alle de sædvanlige bekymringer om at opbevaring af sit pH-meter i buffer, udtørring, evindelige kalibreringer, der er kostbare i buffer og årlige udskiftninger af pH-elektroder. 

    Dette pH-meter skal dog fortsat kalibreres med standard-buffer ligesom de øvrige pH instrumenter, men ser ud til at være langt mere stabilt over tid.  Extra Standard-buffre pH 4,01, pH 6.86, pH 9,18 fås i pulverform i små brevform (se billeder). Med PAL-pH metret følger 3 små dråbeflasker med standardbuffre.

    Det du får ekstra ved at investere 10.000 kr i et professionelt laboratorie pH-meter f.eks. fra Mettler-Toledo, er en automatisk stabilitetskontrol og lignende smarte features.  Her på ATAGO Pal-pH instrumentet trykker du bare på “start” flere gange indtil pH-værdier er stabilt, hvilket typisk tager kun ca. 30 sekunder. Apparatet er uhyre let at kalibrere og holder sin kalibrering i ugevis, en månedlig kalibrering er dog tilrådelig. Instrumentet kan opbevares rengjort og tørt uden besværlig opbevarinsgbuffer omkring elektroden., og så er hele instrumentet mega robust

    Brugervejledningen her:
    en-5a467f46e8a57b93a7f68d96f3191e12
    en-78fde8729b0e21573e9fa8725aae7421

    Se også VinoSigns’  udvalgte pH Quicktest så som pH-strips i plastic fra Bartovation og pH strimler af papir fra VinoFerm beskrevet under disse produkter på vores hjemmeside, samt de billigere hobby håndholdte pH-metre, både en billig kinesisk udgave og en mere robust tysk udgave haves på lager

    2.750,00 DKK
  • ATTENTION: pH-test strips som disse fra Bartovation er den absolut simpleste og hurtigste måde at måle surhedsgrad (pH) på

    Surhedsgrad i most og vin kan måles på forskellige måde, men volder tit problemet, grundet vanskeligheder med at vedligeholde og kalibrere pH-meter elektroder. Derfor er Quicktest for pH- maling populære, men desværre er særligt præcise.

    Surhedsgraden i en most eller vin er inddirekte afhængig af syresammensætning og syreindhold., men forskellige syre som vinsyre, æblesyre og mælkesyre, er ikke samme indvirkning på den samlede pH-værdi, idet syrene har forskellige pKa-værdier (syrestyrke)

    Den generalle surhedsgrad kan måling med forskellige typer af Quick test og teststrimler, så som  Accuvin pH-strip med filter pad (til fjernelse af farvestoffer), Vinferme pH-strip og her Bartovation pH test strip.

    Disse teststrip er hurtige og særdeles lette at bruge, men ikke særligt præcise, og virker dårligt i stærk farvede vine, (F-eks. rødvine).   Alternativt til disse Quick test kan surhedsgrad 8pH) , måles med et klassisk pH-meter (Lab-top, håndhold etc) , der er en a,perimetrisk eller potentiometrisk elektrisk måling med en H+ følsom glaselektrode. 

    pH-metret får i hobby format (svømmebassin pH-metre, og akvarie pH metere) til lave priser (fra 200 kr), mens mere stabile og robuste hobby-pH metre koster noget mere (500-1000 kr), for ikke at tale om professionelle laboratorie PH metre der koster fra 1000-5000 kr, men så også holder i mange ås , hvis de behandles og opbevares korrekt (aldrig tørt eller i demoniseret vand, men altid i bugger).  profesionelle pH metre skal kalibreres dagligt overfor standard buffer  med ledt pH-værdi (pH 7, pH 4, og pH 9 typisk i 3-point kalibrering.  Da drue- og frugt most  oftest ligger pop stærkt sure pH værdier imellem pH 2.0-3.0 , bør man også foretage en kalibrering ved pH 2.0, hvad de professionelle instrumenter er bygget til.

    For du der vil vide lidt mere om de mange mulige former for pH-mpling fra teststrip, pH-metre, til enzymatiske og FTIR pH målinger, henvises til en kommende VinoSigns PostCast i serien fra Drue til Glas” som uploades på www.vinosigns.dk hejmmesiden (Home-frontsiden)
    Vi henviser også til artikler i Vinpressen skrevet for år tilbage om Analyse 1 og Analyse 2, som et review over på det tidspunkt alt eksisterende måleudstyr til most og vinanalyser.

     

    .

     

     

    BARTOVATION hjemmesiden ses her: https://bartovation.com
    ACCUVIN hjemmesiden se her: www.accuvin.com

     

     

    400,00 DKK
  • VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druevin analyser udført på det top-moderne WineScanTM SO2  apparat, der også kan måle både Total (TSO2) og Frit (FSO2) sulfit i forbindelse med den multianalytiske FTIR analyse.
    “Flädie Vineri og Vinproduktion” er eneste vingård i Skandinavian, der har denne top-moderne udgave af en Foss Wineccan-FT analyze

    Se et eksempel en VinoSigns/Flädie analyserapport her: LABORATORIERAPPORT – Test

    VinoSigns er derfor også billigst med Winescan-SO2 analyser, der også omfattende sulfitmåling (ca. 33% i besparelse). Efter aftale gives også betydelige rabat ved 5 (10%) eller flere analyser indleveret samtidig. Ring 204126240 for pristilbud. Hasteprøver laves kun ekstraordinært efter aftale for en 50% forhøjet pris. Specielle VWR 100 ml plastbeholdere kan fås gratis hos WineSigns til prøveopsamling og forsendelse. Der skal bruges 100 ml prøve pr. Winescan-SO2 analyse.

    NB: VinoSigns tilbyder også RIDA-CUBE SCAN enzymatiske analyser, ATAGO refraktometriske Brix og Totalsyre, MERCK reflektometriske analyser for Æblesyre og  Restsikker, samt TECTRONIK biosensoriske analyser for Alkohol(ethanol)  og Æblesyre . Nærmere oplysninger og disse analyser er at finde under “Analyseservice-menuen”

    Til sammenligning skal der blot bruges 1 ml prøve til en RIDA-CUBE Scan enzymatisk analyse, der modsat WineScan kan analyserer alle typer drikkevarer.  Se på hjemmesiden under “Analyseservice” for analyser af denne type.

    Winescan-SO2 apparatet er kalibreret til at måle ialt 17 analytiske parametre på druevine inkl. frit og total sulfit:

    1. Densitet (D) i g/ml
    2. Alkohol (ALC) i %vol
    3. Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
    4. Glucose (GLU) i g/L
    5. Fruktose (FRUC) i g/L
    6. Surhedsgrad pH
    7. Total syre (TA) i g/L som vinsyre
    8. Vinsyre (TartA) i g/L
    9. Æblesyre (MA) i g/L
    10. Mælkesyre (LA) i g/l
    11. Citronsyre (CA) i g/l
    12. Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
    13. Glycerol (GLY) i g/L
    14. FolinC indeks (FI)
    15. Frit sulfit (FSO2) i mg/L
    16. Total sulfit (TSO2) i mg/L
    17. Energi i  Kcal pr. 100 ml/ KJ pr. 100 ml
    18.  

    På besøg i et ICV laboratorier i Rhone
    https://www.icv.fr/en/news/analyse/02-february-2020/guided-tour-icv-oenological-laboratory-rhone-valley

    500,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev