-
Mini-guide om alverdens mousserende vine på 109 minisider om:
1. Historien, 2. Produktionsmetoder, 3. Nydelsen, 4. Skønne cocktails 4. Råd til indløb m.v.Fortrinlig skrevet lille håndbog om et af de mest spændende kapitler af vinen historien, de mousserende vine tilblivelse nu og i fortiden.
Men hvornår drikker man så disse “bobler” eller “stjerner” som munkn Don Perignon kaldte dem:
“I only drink champagne when I’m happy, and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone, When I have company I consider it obligatory I trifle with it if I’m not hungry and drink oit when I am. Otherwise, I never touch it – unless I’a thirsty” – Madame Lilly Bollinger said….93,75 DKK -
Ny billedrig rejseberetning i 7 af Europas vigste ciderproduktionsområder.
Jeppe Gents fra Fejø Cider og Sara Gents har her skabt et flot bogværk med en imponerende billed-samling, der som inspiration for nye og kommende generation af ciderproducenter og ciderelskere bør være et kærkomment nyt bogværk. Det er ikke en lærebog i ciderproduktion, og en rejseberetning fra Europas hotspot for ciderproduktion. Jeg savner dog de svenske ciderproducenter i Kivik i det sydøstlige Skåne i denne ellers fine samling idealister og ildsjæle inden for ciderproduktion rundt omkring i Europa.Flot bogværk fra A-Z.
250,00 DKK -
Denne håndbog fra 2006 gennemgår alle aspekter af vinsmagning og bedømmelse af mousserende vine.
Bogen indeholder en beskrivelse af 7 træningsøvelser af betydning for vinsmagning og bedømmelse af specielt mousserende vine. ,, såsom alkoholindhold, surhed, sødme, bitterhed, effekten af kulsyre etc. vurdering med om uden kulsyreindhold.
Vinsmagning at mousserende vine indeholder jo andre paraetre end blot de gense Syn, Duft, Smag, Bitterhed, Astringency , og helhed (Balance), idet skumning , boblingsvarighed også indgår i helhedsvurderingen af produkternes kvalitet.
695,00 DKK -
- Cartridge Filter-hus til til enkelt 30″ Cartridge filter (alias 3 x 10″) cartridge filtrering af vin:
Der fås en stribe forskellige grader af finhed i membranen, f.eks. følgende:
0,22 um ULTRA STERILE FILTRERING (BEA BIOKLARIS)
0,45 um STERILFILOTRERING (BEA BIOKLARIS – se særslilt brochure) – Se dette produkt på hjemmesiden
0,6 um SEMI-STERILFILTRERING 8BEA POLYSAN)
1,2 um GÆR-FILTRERING (BEA POLYSAN PKP – se særskilt brochure)- Se dette produkt på hjemmesiden
5,0 um FOR_FILTRERING
10,0 um GROV-FILTRERING - Cartridge filtreringsudstyr til fjernelse af gær og/eller bakterier fra vin og cider fremstillet traditionelt eller efter Charmat-metoden på tryktanke eller fustager.
- Rustfrit Stålhus medfølger (Ses på produkt-billedet), som anvendes til EnolSan (Tenco) eller 2% NaOH rensning og regenerering, samt til opbevaring af 30″ cartridge filtrene efter regenerering i en 20-30% ethanol opløsning)
Filtertårnet udlejes på dagbasis inkl. 3 stk af ønskede filtertype, enten 1 um (til gærfiltrering(-fjernelse) eller 0.45 um (til setrilfiltrering for fjernelse af bakterier fra cider og vin)
24.375,00 DKK - Cartridge Filter-hus til til enkelt 30″ Cartridge filter (alias 3 x 10″) cartridge filtrering af vin:
-
Winescan S02 apparat kan ikke købes hos VinoSigns , men vi rådgiver gerne om anskaffelse af analyseudstyr til vinerier og ciderier.
VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druemost- og vinanalyser udført på et moderne WineScanTM SO2 apparat. (se nærmere på hjemmesiden under menuen “Analaysesevice”
For en oversigt over tilgængeligt analyseudstyr til Vin og cider se gerne mine to ooversigtsartikler om Vin- og Cideranalyser i Vinprerssen:
C.-H. Brogren – Analyser Del 1 – Vinpressen_2019_6_web (14-18)-komprimeret
C.-H. Brogren – Analyser – Del 2 – Vinpressen_2020_1_pp22-26.pdfApparatet på Flädie Vingård i Sverige er f.eks. kalibreret til at måle ialt 14 analytiske parametre, inkl. frit og total sulfit:
- Densitet (D) i g/ml
- Alkohol (ALC) i %vol
- Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
- Surhedsgrad pH
- Total syre (TA) i g/L som vinsyre
- Vinsyre (TartA) i g/L
- Æblesyre (MA) i g/L
- Mælkesyre (LA) i g/l
- Citronsyre (CA) i g/l
- Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
- Glycerol (GLY) i g/L
- FolinC indeks (FI)
- Frit sulfit (FSO2) i mg/L
- Total sulfit (TSO2) i mg/L
937.500,00 DKK -
Denne Guidebog er en oversættelse til dansk af nogen “Wine Folly – Essential Guide to Wine”.
Bogen indeholder en illustreret gennemgang af forskellige vintyper og deres vinstil, samt en gennem af de vigtigste vinregioner verden over.
Bogen er på 230 sider, rigt illustreret, og giver en grundigi både vinstil og vinregioner verden over. Bogen findes også som engelsk sproget oroginal udgave , som gerne fremskaffes
312,51 DKK